Ами в такъв случай да взема FTX25J - Дайкин, девятки ....
Ами в такъв случай да взема FTX25J - Дайкин, девятки ....
ОФФ:Илия ти си голям експерт бе мойто момче .. всички знаем вече че си се оръгал с 3 ЛГЦта ама недей ги хвали чак толкова има хора на които единия климатик струва колкото 3те твоите ... приеми че са зле особено за парите за които ти си ги купил и толкова ,така е по мъжки .. а не да ги хвалиш във всяка тема ...:ОФФ
Да бе, да... и за да разсеем всякакво съмнение, да препоръчаме преоразмерен климатик, с V-pam и висок минимум. Неочаквано-добра комбинация!Първоначално публикувано от Alexi
от камбанарията на Саньо на 100 волта нещата изглеждат различно .. забравил си какво е шуртене на фреон пукане на пласмаси и излитащо от терасата външно тяло
Kasap, то климатика няма да се измъчи, но хората край него ще . Моят е в стая около 15м²(къща, стаята е без помощ при отопление отникъде - абе студ) и се оправя сравнително добре, но вибрациите на външното тяло(хем с тампони) са неописуеми. При ниски температури се получава нискочестотно бучене, което се предава по стените и се усеща на целия етаж. Отделно клокоченето, пукането, свистенето и прочее шумове, които си ги знаем и е излишно да се обсъждат. Добре, че съм в еднофамилно жилище, че иначе...ще ме изселят.Първоначално публикувано от Kasap
Тук си очарователно прав. При 12LGC думата комфорт е неуместнаПървоначално публикувано от Kasap
Габрово, балкан, а ако не греша и Янтра минава отттам. Това значи влагичка, мъглички и студеничко. Чудна комбинация за климатицте! Наблюденията ми над работата на моя 12LGC в такива условия не са никак окуражаващи. Макар и студена, стаята където е монтиран е с малка кубатура и климатика успява да я стопли с неголеми усилия. Точно това обаче, инженер - конструкторите не са го съобразили. Освен всички дуги услувия, предизвикващи превключване в режим "размразяване", вероятно е включен и някакъв алгоритъм, подчинен на интегриране(натрупване) на данни за работата на компресора по време(мин.) и натоварване по ток(А). Този алгоритъм, ако го има, не ми изглежда много прецизиран. Казано по-просто, ако компресора не се натовари достатъчно в студено и влажно време, то климатика не се размразява и външното тяло се обледява. Това води до влошаване на работата му и дискомфорт за хората.Първоначално публикувано от seemore
И нещо друго не са съобразили - да бяха сложили още по-малък дренажен отвор.Моя LD макар да е с огромно външно тяло, са му сложили една малка дупка за дренаж, което според мен определено си е недомислица.ХИТАЧИ-то има голям правоъгълен отвор и там нищо не може да се задържи дори и в най-големите мъгли и студ, да не говорим за ТОШО-вците, които имат по три огромни дренажни отвора.
При моделите LGC и LCC имат няколко отвора тази зима като замръзна тръбичката на LCC добре ще имаше и други дренажени отвори та да не изгори компресораПървоначално публикувано от edi1
п.с при LD не знам как е нямал съм такъв климатик на мен лично не ми харесва плазмата
При LD е само един отвор и то доста малък.При мен няма щуцер и се изтича свободно в една фуния.Ако през зимата се задържи много мъгла и студ, което напоследък се случва, понякога капки вода правят ледена гривна на отвора и затрудняват оттичането.Разширяване е решението, това лято ще го направя или с оберфрезата или с дремела.За конусно свредло за метал е опасно, понеже отвора е много близо до тръбите и ламелите на обменника и има опасност при разширяването да стане фал.
Към mastahkillah: Гледам че не си писал от 16.02.11, а си бил активен последно вчера, да споделиш как се представя 12LGC-то сега при по топло време. Помня че твоите 26 кубика нещо му се опъваха за отоплението. А и беше казал че ти харчи ток над 1 kw. Как е развитието на ситуацията сега.
Много полезен форум.Благодарение на вас хора аз направих своя избор и съм доволен.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1301675071[/time]_________________________________________________
Изкараха зимата без проблем.Успех на всички в избора.
Ето това мнение е наградата на един форум-само на един да е помогнато,значи не е бил напразен!А болшинството питат -разпитват,а после ни ''вест ни кост''- но явно са останали доволни,иначе ще е страшно...Първоначално публикувано от elendil
Здравейте Искам да си купя климатик но вече тотално се обърках инвертори, плазми, сензори... Трябва ми за помещение 20м2 + свод и коридор 7м2. Имам вътрешна изолация само на тавана но съм на 1-ви етаж и без външна и трябва да стопли ще има и външна но само на северната страна. Много държа да не е Китайски или Малоазийски с последните съм си имал проблеми готов съм да се разделя с 2000-2500 само да си нямам главоболия. Ако някой ползва или монтирал нещо за подобни размери и изисквания и е доволен моля да сподели.
Точния климатик за теб http://impas-klima.com/invertorni-kl...z-fd35-va.htmlПървоначално публикувано от stoichov
Stoichov да уточни на 100 V или 220 V да е.
И Митцубишито не е лошо но в това е истината - http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=9Първоначално публикувано от stoichov