Хубу омазахте темата. Кумчо Вълчо ли, кой беше...![]()
Хубу омазахте темата. Кумчо Вълчо ли, кой беше...![]()
geaozap намери климатик на който да ми покажеш графики, Говориш като човек, който работи с климатици и мисля че не е необходимо да ти казвам какво да правиш. Просто ни покажи графики и стига го овърта. Ти може да държиш на на каквото си искаш, но аз искам да видя реални неща от живота и ако можеш да ги покажеш ги покажи.
Минимална консумация = на икономичност...елементарна аритметика..от години чета тезите им и оплюването че Дайкин не пада до ниски стойности на консумация...но просто не ми се спори и не това е най важното...ако се смята всичко реално сметките са по различни...по скоро е въпрос на предпочитания ...
Темата съвсем замина в друга посока.Като потребител искам да ми е топло, съответно хладно и комфортно.Кой режим е по-икономичен, слабо ме тревожи.Няма да тръгна да правя сметка за 10 лева повече зимата и по това да избирам машина.Важното е машината да работи добре и екстрите и да правят това, което искам и което трябва от практическа гледна точка.Другото е теми, по които да си спорим на воля![]()
Моля за помощ при избор на климатик за помещение 12 кв.м. в Бургас. Спрял съм се на следните модели:
1. Mitsubishy GE25
2. Panasonic lke9
Бюджет 1200 лв с монтажа. На хартия панасоника е с по добри характеристики, но дали е така???
Предварително благодаря на отзовалите се.
Определено е така и в действителност....
Модел: 2010 година/220V/Made in Malaysia/R410A
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.5 (0.8 ~ 3.0) kW, 8530 BTU (2730 ~ 10200)
Консумирана електроенергия: 535 (175 ~ 730) W
EER: 4.67 (4.57 ~ 4.11)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.4 (0.8 ~ 5.0) kW, 11600 BTU (2730 ~ 17100)
Консумирана електроенергия: 735 (165 ~ 1300) W
COP: 4.63 (4.85 ~ 3.85)
Отоплителна мощност при 2°С външна температура: 3.62 kW
Консумирана електроенергия: 1150 W, COP: 3.15
Отоплителна мощност при - 8°С външна температура: 2.88 kW
Консумирана електроенергия: 1880 W, COP: 2.44
Показах, сега си ти наред да покажеш, ако няма какво, може и отхапаните ти топки... Кумчо Вълчо...
Това е сравнението между два избрани от мен, защото ти не посочи модел и марка.
А това е съобщение на лични...
geozap искаш да ни убедиш, че това са характеристики на безчетков постоянно токов електрически мотор ли?. :
Досега не бях виждал в един електрически мотор да има подохлаждане и прегрети пари.
Пиша ти на лични за да не оспамваме много темата. Съвсем ясно и точно те помолих да публикуваш графики за ефектиността на електромотори в климатици захранвани с две и три фази.
А първо реши, какво желаеш да ти покажа и тогава пиши. А между другото само, това е за компресори за климатик и си има и подохлаждане и прегряване и много други работи. Доколкото ми е известно, тампоните на компресора нямат консумация на ел. ток. Консумацията се отнася за ел. двигателя... май, ама може и да бъркам. Аз си оттеглям и поканата за Канада, след като си другаруваш с Abdolamir Nekoubin от Islamic Azad University - Najaf Abad Branch. В този район, не гледат с добро око на иранците. Нямам нищо против човека или математическия модел върху който работи...Първоначално публикувано от dkolov
rkk аз със този незавършен 7ми клас разсъждавам така, че щом е най малка консумацията ще платя най малко. Пък Вие може да ме оборите с пример някакъв, как при най малка консумация ще харчи повече от това, при номинал да речем, защото тогава бил най икономичен.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1310130538[/time]_________________________________________________
Що бе мосьо, може да е омазано, ама виж колко е шарено...Па и един да разбере нещо, ще е добре.Първоначално публикувано от Kasap
А ето го и Кумчо Вълчо:
Дошъл първият цикъл на Червената Шапчица и тя тръгнала през гората и плаче.
Среща я вълкът и пита:
- А ма що плачеш?
- Е ми нещо ми тече кръв тука....
- Абе не съм специалист, ама дай да погледна - казал вълка.
.........тогава Червената Шапчица си вдигнала полата и вълка ужасен казал:
- Абе пак казвам, не съм специалист, ама некой май ти е отхапал топките !!!
Геозап...със 7-ми клас ли си брат...незнаех...наивен съм просто - кажи ми и няма повече да те закачам...
а иначе ако искаш сериозен диалог - огледай се...ослушай се и ако идва влак - премини...шегувам се разбира се...но погледни и другите как разсъждават защото не винаги истината е само една..успех ...и не се сърди...света е доста шарен...
rkk както казах, незавършен...
Разгледай тази картинка. Климатика може да работи на минимум и малко над него, около 1459 - 2830 часа, през отоплителен сезон от 5799 часа. Това е за района на Пловдив. Май не е никак малко.
Оглеждаме се, ослушваме се и тъй като не сме фактор в производството на климатици, гледаме какво правят Хората, да с главна буква. И кво правят, в топ моделите слагат един малък минимум. И аз с моя незавършен 7ми клас, не смея да гъкна, камоли да почна да правя сметки и да доказвам колко са прости па тия и не могат да си направят сметката, че с по висок минимум, е по ефтино и комфортно. Ама все пак е въпрос на личен избор и най вече на финанси ... май.
Колкото до оплюването на някоя марка, не е в стила ми. Не че ги долюбвам Белгийците - хората, не климатиците, ама това е на лична основа. Абе кво да харесвам Факултето на Европа? Лично мнение Вие си ги харесвайте, хората и климатиците.
Ех geozap, geozap!!! Ти хубаво ни забавляваш с приказки и вицове от хиляда и една нощ, но поне да беше нагласил данните в таблицата, че да изглеждат малко по-реални.
Преди време тука в този форум стана въпрос за един коефициент за измерване на ефективността на климатици - APF. Тогава обърках APF със SEER защото според мен това са малко измислени коефициенти, както и COP, тъй-като те отчитат само някакви идеални условия.
Опресних си малко знанията по въпроса и да те информирам, че APF е число което се дефинира като се раздели преместената топлинна енергия от един климатик измерена в киловати през цялата година на това, което е изразходвал самия климатик за климатичния регион на Токио и някой други провинции в Япония отново измерена в киловати.
Кой ще предположи че Пловдив се намира в Алувиална низина през която преминава голяма река и това създава условия за образуване на трайна мъгла при температура около нулата при отсъствие на вятър. Такива климатични условия мисля че не съществуват в Токио.
При всички случай обаче сега се сещам че когато четох за APF хубав климатик постига стойност 6 и нагоре, т.е. енергията която е използвал даден климатик е шест пъти по-малко от това, което е преместил. В твойта таблица го няма режима на охлаждане, но все пак е показателно че като разделим 7088,19 на 2027 получаваме нещо като APF 3,4968870252
.
Не вярвам да са толкова криви климатичните условия на Пловдив спрямо Токио за да съществува тази огромна разлика.
Добре де, сега и Ежко Бежко ли се изходи по въпроса... Как получавате APF, като делите часове на kWh? Добра логика, добра логика! /с гласа на Ники Кънчев/Първоначално публикувано от dkolov
Правилна поправка, ама докато си правех формулите в таблиците вие хукнахте да кометирате - оправих стойностите. Ей че сте нетърпеливи бе! Още не сте прочели и осъзнали какво съм написал и хоп коментар. Беше по-логично да смятате вместо да кометирате![]()
от тук нататък, всяка обида, подигравка и най-малко отклонение от учтивия тон ще бъде наградено с 10 дена почивка
да не кажете, че не съм ви предупредил
Има едни Хора, дето произвеждат компресори за хладилна и климатична техника и са си разработилии софтуер за него. Града се избира, компресора се избира или топлинните загуби при определена външна температура, фреона се избира, въвежда се цената на ел. енергията и хоп табличката излиза, е аз не съм дал цялата, защото е на няколко страници, а и защото идеята е друга, а не се нагласяват данните в таблицата. Та претенциите си ги отправи към тях, защото аз ...найсе години работя с нея и досега не ме е подвеждала.... Идеята да покажа табличката е да се види, че в голяма част през отоплителния период, имаме нужда от минимално каличество топлоенергия.Първоначално публикувано от dkolov
Това са неща, които зависят само и единствено от теб ...Първоначално публикувано от dkolov
Първоначално публикувано от dkolov
Ква работа има тук режима на охлаждане?Първоначално публикувано от geozap
Някой да има мнение за климатиците Finlux ...