Не мога да приветствам този избор, като оптимален. 7LGC би се държало значително по-добре в конкретния случай.Първоначално публикувано от seemore
Не мога да приветствам този избор, като оптимален. 7LGC би се държало значително по-добре в конкретния случай.Първоначално публикувано от seemore
avast3 Четох много и още повече се обърках. Ходих и в няколко фирми, които ми предлагат различни неща: един казва 7ца достатъчна друг казва 12ка по-добре... Кофти, че в БГ човек трябва да разбира от всичко, а това е невъзможно. За това поисках помощ тук.
А в момента си избирам хладилник, фурна, котлони, пералня, климатик и правя и ремонт... Полудях от четене на форуми за всяко нещо по отделно...
Аз още мога да ги сменя, ама 7-ца няма ли да ми е малко ?Първоначално публикувано от Kasap
Няма да са ти малки. По-добрия вариант са.
Той човека не казал все още за кое населено място става въпрос или поне в коя част на България е, но действително при заявеното от него, че желае да му е топло и при -10 градуса, като под топло аз разбирам най малко 23 градуса вътре, а при желание на съпругата/приятелката му и 25-26 градуса, то наистина 12-ката ще е по-малко шумната в сравнение с 7-цата.При по-високи температури -над 7 градуса по-шумната ще е 12ката.Първоначално публикувано от rist
При -10 и зададени вътре 25 градуса например, 7-цата/9-ката може да се измъчи и външното тяло да превърне терасата/стената на която е монтирано на хеликоптерна площадка.12-ката при ниски температури ще се мъчи по-малко и ще по-безшумна.
Да не забравяме, че над +7 градуса мощността/шумността от набирането на компресора на 12-ката при работа ОН-ОФ може донякъде да се ограничи/ореже чрез функцията ECO и така да се елиминира "набирането" на компресора в известна степен и оттам и шума от това форсиране.
Все пак зависи в кое населено място и какви са му климатичните условия зимата.
7 и 12 имат еднакъв минимум така че не пишете наизуст.. при тия цени на 12 определено тя е по добрия избор ,а и е с по хубав компресор от 7
В грешка си за минимума. Да не пишеш наизуст?
ами от това което гледах аз е 0.9 кв и за 2та .. дори и да греша за минимумите винаги е по добре да има запас от мощност при условие че цените на 7 и 12 са подобни
За такива стаи по 77 вата на кубик за мен си имат предостатъчен запас от мощност.Първоначално публикувано от seemore
зависи от топлозагубите .. модела е среден клас и под -10 седмака може да види зор
Хайде пак заговорихме за оная известна шатра...Първоначално публикувано от Alexi
12LGC гарантирано ще се измъчи в 15m2 стая. Думата "комфорт" няма да споменавам изобщо. /толкова е неуместна/
П.С. Алекси, наистина си се заблудил за минимумите.
Става въпрос за гр.Габрово, а тука си е балкан ...Първоначално публикувано от justify
Офертата за 3 броя ASYA7LG ми е с 300 лева надолу, като цяло не е достатъчна причина за да взема по-слаби машини.
Вече ако седмиците ще са по-икономични от към ток ... тогава би имало смисъл от тях.
Грешиш както винаги минимума на 09LGC е 0.5квПървоначално публикувано от Alexi
за стая от 15 кв.м е по добре 09LGC но ако е някоя панелка с големи топлозагуби по добре 12 LGC
вероятно ще са малко по икономични .. Касап при тоя модел изобщо за комфорт не може да се говори независимо 7 ли е 12 ли е
Илия ти си първия споменаващ 9ката ,в каква връзка ? аз писал ли съм за нея ? пак казвам за 100 лв не си струва да взема 7
Alexi ако и четеше толкова колкото пишеш в този форум цена нямаше да имаш........