Няма да е малък-то за отопление ще върши работа,камо ли за охлаждане.Първоначално публикувано от doberman
Няма да е малък-то за отопление ще върши работа,камо ли за охлаждане.Първоначално публикувано от doberman
Не е малък.
Провери си само за отзиви към сервиза и оторизираните фирми за монтаж.Това е по-важно дори от модела и марката на климатика.
Имам 3 стаи и искам да ги отоплявам.
и трите стаи са около 15м2, 2.60 височина, имат по една външна стена, пвц дограма и вътрешна изолация.
Предпочитам да взема 3 еднакви по марка и модел климатици.
Бюджета ми е максимум 4000 лв. с монтаж и всичко.
Ако може да ме посъветвате нещо. Най-важното ми е, когато навън температурата е -10 градуса и това продължава 1 седмица - да не спират климатиците и да могат да топлят.
От това което съм гледал се колебая между Daikin FTX35J и Fujitsu ASYA12LGC.
Кой е по добрият от тези ? А ако не са добри - дайте предложения.
Ето това е твоя климатизатор http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._09_ldc_plazma - три броя!
Няма никакъв проблем кои да са от посочените марки и модели да ти отопляват 3-те стаи от по 15 квадрата, даже и 25-ци(9-ки) биха се справили чудесно.
Моето предложение е SHARP AY-XP9GHR, но надвишава със 125лв. бюджета ти. Двата модела, които си посочил имат нещо като хронично "заболяване" - податливи са на странични шумове и кофти дефрост режим, справка тук, тук, тук, тук и тук. Това ако не те притеснява вземай Фуджика.Първоначално публикувано от seemore
Днес ходих в Булклима и ми казаха, че за моите 17 м2 най-добре 07LGC .... аз мислех за 12ка. Сега кого да слушам...
Колега моя съвет е да не взимаш от "булклима" взе ми си Fujitsu ASYA12LGC и не го мислиПървоначално публикувано от Mogi
п.с булклима не продава Fujitsu и е само един дистрибутор на "General"
погледни тук http://www.dekom.bg/?page=product_de...21e7784bc0a723
Илия..
Дженерал,Фуджитцу и Фуджи-Електрик са абсолютно еднакви климатици.
Различен е цвета на клапата при Фуджи-Електрик
Mogi 7 и 9 LGC са много зле при ниски температури.
Вземи си 12-ка ако ще е LGC.
Има и други марки поогледай се ...
За 17 м2 от Булклима най-доброто, което можеш да вземеш, е 9LDC.
Сега ще се дразним ли тук !?Първоначално публикувано от FormatC
п.с Когато у вас имаш 9 LGC и не се стопляш тогава говори
"Дженерал,Фуджитцу и Фуджи-Електрик са абсолютно еднакви климатици" Собственика е един Fujitsu corporation качеството е различно
ако искаш по безшумно външно тяло и имаш добра изолация и Fujitsu 09LGC става за 15кв.м
Deian 9LDC ми идва скъпичка май...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1301514958[/time]_________________________________________________
12ka LGC нямали вече. Били ги спряли...
Разбирам, че си финансово ограничен в избора си, но защо точно 12LGC? Имаш ли някакви преки наблюдения за работата му или взе решение на основа от нещо чуто или прочетено? Ако не си се запознал детайлно с темите във форума, свързани с този модел, съветвам те да го направиш! Там, измежду изписаните глупости, в което дейно участие имам и аз , има и доста стойностна информация. Прочети я, пресей я, преспи една нощ, а на сутринта каквото решиш - това ще еПървоначално публикувано от Mogi
Видях шарпа - хубав е, ама много пари. Гледах и S класа на Daikin - и те са хубави, ама много пари ... същото за ASYB na FujitsuПървоначално публикувано от gnf
Накрая поръчах 3 броя Fujitsu ASYA12LGC за 3600 с монтажа.
Малко са ми мощни, но пък така мога да отворя вратите и да топля коридора ако реша.
Намерих съсед с този модел, от същата фирма, и каза, че проблеми с чест и дълъг дефрост не е имал. За шума - каза, че става по-шумно външното тяло при -10 градуса, но не и вътрешното.
Като дойде следващата зима ще пиша дали съм доволен