Страница 33 от 238 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Здрасти КОЛЕВ страшна машинка е ЛДЦ-то.Що се отнася до шумовете преди дефорса да има ги ,но...... абе свиква се.Моя го ползвам от есента, и мога да ти кажа че плазмата върши чудесна работа защото там където ми е ЛДЦ-то се готви (хол+бокс) 27-8кв.м. и мога да ти кажа че след 2-3 часа няма никакви миризми от готвене, е да помага и абсорбатора , но за цигарите е страшен.За разхода , мотирал съм и на двата контролни електромери, днес го засичах и за 29дни е навъртял 254кв. което е средно по 365 в/ч, или казано 38 лв. за месеца.През ноща и до към обяд е на 18* след това 21* вечер 23*.

2.  

3. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

След като октомври сложих в спалнята един Дженерал 12USB,леко-полеко започна да идва на дневен ред и поставянето на втори климатик.Въпреки,че апартамента е меко казано топъл и нуждата от втора клима е доста спорна за зимата,сякаш вече не ми стигат и 20 градуса температура и започвам леко полеко да повишавам средната температура вкъщи и вече,както казват тука някои съфорумци,започнах зимата да се разхождам по боксерки и да държа 23-24 градуса температура вкъщи.Тъй като по определени причини в хола климатик няма как да се сложи,такъв ще се слага в кухнята,която е към 13кв.м. и стандартна височина 2.60м и както и сега вратата ще стои отворена и така двете клими ще си помагат.
    Вариантите,които ми се въртят в главата засега са следните:
    -понеже е кухня и не гоня няква тишина и тихи дефрости първият вариант беше http://www.midea-bg.com/bg/products/...i/msg_12_hrn1/ Всъщност варианта е все още актуален.
    -след това случайно ми попадна една тема за конвенционалните на Мицубиши Електрик и се спрях на MSC-GE25 VB http://climacom.com/files/documents/..._LIST_2010.pdf ,което гледам в сервизното,че при -10 градуса отдава 1800W при консумирани 574W,които при мене са повече от достатъчни,просто ,защото съм в топъл апартамент с дебели 40см тухлени стени с южно изложение.
    -след още малко четене това http://www.**********************/klim...kv2-e-507.html взе да ми се набива в очите и понеже малко или много дефроста на Дженерала е шумен и не е най-подходящ за спалня,нещо съм се замислил дали да не прехвърля него в в кухнята,а пък ако се спра на тази Тошиба да сложа нея на мястото на Дженерала.Понеже тръбите са вкопани имам някои въпроси.Дали тоя вкопания пакет е напълно севместим?Тръбите са ОК - 6ца и 10ка са и на двата,само не знам колко жилен кабел се ползва за връзка между двете тела при инвертора?Сегашния кабел е петжилен и имам някакъв спомен,че май и при инвертора е такъв.
    -Замислям се и за нещо "второупотребно" от Далечния изток,но просто засега най-лесно ми е да избирам от сайтовете,а както знаете климите втора употреба по сайтовете ги има основно като цена за 9000BTU,12000BTU и т.н. без модел,без година производство,без някаква актуална снимка,тоест някаква представа все пак да добия,абе изобщо много малко инфо има и по тая причина малко ми се струват недостъпни и далечни.

За по-скъпи клими и дума не може да става!
    Дженерала е монтиран вътре в терасата в единия и край на таванни стойки,а втория климатик ще бъде монтиран на другия край на същата тераса и тъй като терасата е само 3 метра възниква основния ми въпрос.Като взема предвид и дебелината на самите външни тела на климатиците,ако ги сложа да духат един срещу друг се получава около 2.40-2.50м разстояние един срещу друг.Как ще се отрази това на работата им и би ли я влошило.Между другото заради южното изложение лятото става мнооого,много грозно на тая тераса,защото жегата е неописуема и може би и лятото ще бъде тежък режима,въпреки,че охлаждането е уж по-лекия за работа режим.На фасадата не бих го сложил,защото ми се струва адски грозно.

Та да обобщя - какво мислите за горепосочените варианти и дали може да се сложи Тошибата на мястото на Дженерала.И ако поставя 2ро външно тяло на терасата,дали ще си пречат едно на друго?

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Спокойно можеш да направиш размяната. А това, че двете външни тела са едно срещу друго, не трябва да те притеснява. Стига на теб да не ти пречат.

5. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Мицубишито MSC-GE25 VB след като не е инвертор,защо работи с променлива мощност на компресора?Гледам http://mediabank.canvac.se/files/89_...msh-ga25vb.pdf че си мени оборотите на компресора от 570 до 900.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Не знам, къде ги видя тези обороти, но реалните стойностите са много далече от това което си дал. Нещо си в грешка.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Това не са промяна на оборотите а различна консумация, реално заради различното налягане на газа при промяна на температурата се натоварва по различен начин мотора на компресора,при ниски температури по-ниско налягане и по-малка консумация.

8.  

9. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Коригирал съм поста си по-нагоре - допуснал съм грешка при писането.Да,имам предвид точно мощността,както съм написал в първата част на поста си,като визирам данните от табличката от 21-а стр на сервизното за модела,като имам предвид,че МОЩНОСТТА на компресора варира от 570 до 900 вата,но Ivan1 ми го е обяснил вече.

10. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте,
    Ето какво е моето положение и моля за съвет. Имаме нов апартамент, нова тухла, която би трябвало да е със 7 см изолация. Искаме да отопляваме една всекидневна която е 28 кв и една спалня от 12-13 кв. Всекидневната е със западно изложение, и има три френски прозореца, а спалнята е със северно изложение с един голям прозорец и врата към терасата. Освен стените с прозорците, останалите са вътрешни. Апартамента ще се отоплява изцяло на ток, за това решихме че най-добрия вариант е климатици. Лимита ни е около 3 хил. лв за двете помещения. Колебаем се дали да е едно външно тяло с две вътрешни или два отделни климатика и съответно какво бихте ни препоръчали като максимално полезно?
    Предварително ви благодаря за отговора.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Мулти сплит като вариант според мен отпада, а и не ти го препоръчвам. За голямото помещение ти е необходима машина отдаваща номинално на отопление 5~6 kW, а за спалнята 2~3 kW. От тук нататък, спрямо финансите, започваш да избираш модели. Предвид факта, че ще се отоплявате с тях, обръщаш внимание на инверторни модели. Добре е да посочиш и други фактори за жилището, за да може да се направи по пълна оценка на това какво ти е необходимо. Извинявам се, че се обръщам на ти, без да се познаваме.

12. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

Здравей,ioana_g,според мен за всекидневната един DAIKIN FTX 50GV/RX 50GV и за спалнята един DAIKIN FTXS 20G/RXS 20G ще свършат чудна работа,тихи,сигурни и се вписват в бюджета.Успех!

13. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

В спалнята може да е подов Дайкин- FVXS25G по евтин е от стенният FTXS25G.Има и още едно решение с FTX25J.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

ioana_g -Ако искаш и тънки сметки да плащаш за голямото помещение ти трябва една Нокрия-14 но само тя е 2560 лв. с монтажа.За спалнята може малко по късно да монтирате климатик ако не ви стигат парите.Подовия Дайкин е разумно решение както е споделил колегата по горе.Аз, като един фен на 100 волтовите машини бих си взел такива но това си е личен избор.

16. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте, бих искала съвет за избор на климатик, тъй като не разбирам много. Помещението е хол с кухненски бокс около 30кв., изложението е юг, нова тухлена сграда с изолоция (предполагам 5см). Температурата в стаята не е падала под 15 градуса през цялата зима, така че отоплението не е проблем, по-проблемно ще е охлаждането според мен. Имам желание климатикът да охлажда и в спалнята по възможност по малко, която е 12кв. Страмя се към оптималност цена-качество като мисля, че максимална граница от 1500лв е разумна(по възможност с монтажа).
    Благодаря предварително на всички, които ще се отзоват.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

frogy, голям процент от съфорумците ще ти препоръчат Daikin FTX50GV, и това е най-стандартното и очевидно решение. Аз на твое място бих си взел японска машина 2ра употреба.

П.С. Не пишеш от къде си, но е възможно някъде из малките градчета да е изостанал и някой Daikin FTYN50F /което ще си е късмет/.

18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    frogy, голям процент от съфорумците ще ти препоръчат Daikin FTX50GV, и това е най-стандартното и очевидно решение. Аз на твое място бих си взел японска машина 2ра употреба.
    Честит празник първо frogy и знай,че втората употреба не значи второ качество-напротив.А и ще ти останат и парички за други пера от бюджета.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 238 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе