Страница 47 от 238 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    А имам едно Хитачи 100v което съм монтирал в такъв салон и вече осма година не е пипано незнам в какво състояние е но работи.
    Е най накрая, да назовем нещата с истинските им имена...

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    . А имам едно Хитачи 100v което съм монтирал в такъв салон и вече осма година не е пипано незнам в какво състояние е но работи.
    Брадясал е....

4. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте,
    бих желал да помоля за малко помощ при избора.
    Трябват ми 2 климатика, ще се използват и за отопляване през зимата (напр 23* - 24*), както и за охлаждане през лятото. Апартаментът е във Варна, изложение изток - запад, панел. Няма външна изолация, но и двете стаи, които ще се климатизират са с гипсокартон + вата по таваните, пвц дограма (+ обикновен двоен стъклопакет), както и с балкони, също остъклени с пвц дограма.
    Едната стая е спалня с площ ~13кв. м., другата е хол ~18кв.м, височина 2,65м. По мои сметки мисля да сложа една 9ка в спалнята и една 12ка за хола.
    Най-важното уточнение да направя - бях предвидил за 2те машини + монтаж едни 2200лв., но като седнах тук да чета, и като се разрових из сайтовете на варненските фирми видях, че тези пари няма да ми стигнат, та към момента бюджетът е вдигнат до към 2700, максимум 2800 лева с монтаж.
    Доста изчетох по тази тема, в някакъв момент ми се сведе избора до следните марки и модели (ще ми се сякаш и двата климатика да са една марка и модел):

DAIKIN FTX25G
    DAIKIN FTX35G

Fujitsu ASYA 09LGC
    Fujitsu ASYA 12LGC

Panasonic E09 LKE-3 Etherea
    Panasonic E12 LKE-3 Etherea

Панасониците излизат малко извън парите, но съм ги намерил в един сайт 2те за общо 3000 с монтажа.
    Освен въпроса кой модел бихте ми препоръчали също така се чудя дали въобще има смисъл в случая, да се напъвам за Панасониците? Съображението ми е, че при Даикините и Фуджитсу-то, макар и може би най-добри като марки, това за което ми стигат парите са малко или много бюджетни решения - докато модела при Панасоника е някъде между среден и висок клас, ако не се лъжа... В никакъв случай не ме блазнят разни екстри, йонизатори и т.н., просто се чудя кое би било по-качествено - евтино Фуджитсу или по-скъп Панасоник...
    Още нещо - предполагам, че климатиците са малко преоразмерени, но незнам дали има смисъл в спалнята да слагам примерно 07LGC вместо 09LGC - разликата е 50лева, а и предполагам че като е 9ка няма да се натоварва толкова, колкото ако би била 7ца.
    Колкото до този в хола - съседната на хола стая е кухня, в която не се предвижда отопление, така че ако чак толкова много дойде 12ка в хола - винаги може да се отвори вратата и да добавя едни 6-7кв.м...
    Извинявам се за обстоятелственото обяснение и предварително благодаря на колегите с идеи!

5. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

2бр. инверторни ГРИИ с компресор ДАЙКИН, под 2000лв. общо за двата.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Pazzobg
    Здравейте,
    Трябват ми 2 климатика, ще се използват и за отопляване през зимата (напр 23* - 24*), както и за охлаждане през лятото. Апартаментът е във Варна, изложение изток - запад, панел. Няма външна изолация, но и двете стаи, които ще се климатизират са с гипсокартон + вата по таваните, пвц дограма (+ обикновен двоен стъклопакет), както и с балкони, също остъклени с пвц дограма.
    Едната стая е спалня с площ ~13кв. м., другата е хол ~18кв.м, височина 2,65м. По мои сметки мисля да сложа една 9ка в спалнята и една 12ка за хола.
    Най-важното уточнение да направя - бях предвидил за 2те машини + монтаж едни 2200лв., но като седнах тук да чета, и като се разрових из сайтовете на варненските фирми видях, че тези пари няма да ми стигнат, та към момента бюджетът е вдигнат до към 2700, максимум 2800 лева с монтаж.
    Доста изчетох по тази тема, в някакъв момент ми се сведе избора до следните марки и модели (ще ми се сякаш и двата климатика да са една марка и модел):

DAIKIN FTX25G
    DAIKIN FTX35G

Fujitsu ASYA 09LGC
    Fujitsu ASYA 12LGC

Panasonic E09 LKE-3 Etherea
    Panasonic E12 LKE-3 Etherea

Панасониците излизат малко извън парите, но съм ги намерил в един сайт 2те за общо 3000 с монтажа.
    Освен въпроса кой модел бихте ми препоръчали също така се чудя дали въобще има смисъл в случая, да се напъвам за Панасониците? Съображението ми е, че при Даикините и Фуджитсу-то, макар и може би най-добри като марки, това за което ми стигат парите са малко или много бюджетни решения - докато модела при Панасоника е някъде между среден и висок клас, ако не се лъжа... В никакъв случай не ме блазнят разни екстри, йонизатори и т.н., просто се чудя кое би било по-качествено - евтино Фуджитсу или по-скъп Панасоник...
    Още нещо - предполагам, че климатиците са малко преоразмерени, но незнам дали има смисъл в спалнята да слагам примерно 07LGC вместо 09LGC - разликата е 50лева, а и предполагам че като е 9ка няма да се натоварва толкова, колкото ако би била 7ца.
    Колкото до този в хола - съседната на хола стая е кухня, в която не се предвижда отопление, така че ако чак толкова много дойде 12ка в хола - винаги може да се отвори вратата и да добавя едни 6-7кв.м...
    Извинявам се за обстоятелственото обяснение и предварително благодаря на колегите с идеи!
    Изчакай 1-2 месеца нито е много студено, нито е много топло сега.След 1-2 месеца ще бъдат внесени новите инвертори на фуджитсу и също така по това време излизат нови модели и на други производители на климатици.Ще имаш по-голям избор, а от друга страна няма голямо търсене така, че ще може да избираш и от старите модели, ако получиш ценови шок от новите климатици.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

@Pazzobg 7LGC + 9LDC. Смятам, че това е оптималната комбинация.

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Pazzobg
    Здравейте,
    Здравей Pazzobg, не знам дали си мислил за рециклирани машини на 100 волта, но този(2007) - за спалнята и този(2002) - за хола са друг вариант за общо 2100лв. с монтажа без отстъпката.
    Посочените от теб модели на Дайкин и Фуджитсу тази зима има много оплаквания от кофти размразявания, тракания, различни видове шум и т.н. - ако имаш излишно време може да четеш и осведомиш достатъчно.

10. Тук е от
    Jul 2008

Благодаря за бързите отговори Аз също си мислех да изчакам малко, но в момента правя ремонт и ми казаха, че сега трябва да помисля точно какви климатици ще слагам, защото трябвало да се предвиди при прекарването на ел инсталацията, а и при възможност да дойде някой от фирмата, която ще прави монтажа (разбирай едва ли не да съм ги пазарил вече климатиците), за да кажат къде точно ще се монтират, и да направят дупките за тръбите, за да не се къртело после... Това са ми съображенията, иначе знам че сега не им е силния сезон...
    Виждам, че няма отговор за Панасоник - т.е. да разбирам, че дори и евтините модели на Фуджиту и Дайкин се справят по-добре от него?
    Втора употреба не ми се иска... Чисто психологически е момента при мен, знам си го, ама не ми се купуват неща, които са си доста важни, а пък да са 2ра ръка (не че не карам автомобил 2ра ръка, ама това е друга тема ) Въпреки това ще помисля и ще попрочета още в малкото време, което ми остава, за да взема решение...

11. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Според мен ДАЙКИН или новият ПАНАСОНИК- казват че е мн.хубав,а ФУДЖИЦУТО- тази серия е мн. покитайчена, особенно 9-ката 25кг. ако не се лъжа пък КОП-му явно го копаят от някъде цели 4.27

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

1.избираш си къде ще са климатиците-по възможност да не духат пряко в теб, макар че аз препочитам да ми духат -така се чувствам по комфортно и топло зимата.

2.Избираш мебелите и разположението им в стаята(по план как трябва да са)

3.Обмисляш дали наистина искаш да са така.

4.помисляш за резервен вариант за местоположението на климатиците-вътрешните тела.

5.вкопаваш в стената гофрирана или пластмасова тръба Фи 50 от мястото където ще излизат тръбите и кабелите(към външното тяло) до мястото където ще е вътрешното тяло(точно зад него за да не се виждат.

6.Ако искаш можеш да намериш и сложиш там пластмасов кръгъл капак като този който скрива разпределителните кутии на жиците за ток по стената, за да няма дупка на мястото където се подава изхода/края на тръбата в стаята.

Ако направиш горното за двата варианта редовен и резервен, ще можеш да променяш разположението на мебелите с минимални усилия при евентуално последващо местене н а климатиците.

Съветвам те да извикаш все пак някой който се занимава с това на оглед и съвет.По този начин ще можеш да прекараш впоследствие тръбите за климатиците без да къртиш и дори ще можеш да сменяш климатиците без повече дупки и къртене.
    За тръбите не се безпокой те в 99% за 12-ка или 9-ка 6.35мм на 9.52мм.Някой пишат 6 на 10мм

13. Тук е от
    Dec 2005

Pazzobg
    Здравейте,

За хола:http://japanclima.com/products/FUJIT...PZ-NOCRIA.html или http://japanclima.com/products/NATIO...52dX286A.html,
    За спалнята- както каза Касапа-07ЛГЦ

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от kantonaa
    За хола:http://japanclima.com/products/FUJIT...PZ-NOCRIA.html или http://japanclima.com/products/NATIO...52dX286A.html,
    За спалнята- както каза Касапа-07ЛГЦ
    Човечеца май не иска 2-ра ръка. Иначе има много силни предложения. Същата нокрия изтървах за един приятел и много ме беше яд.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Същата нокрия изтървах за един приятел и много ме беше яд.
    Ако вече не е късно грабни я

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Ако вече не е късно грабни я
    Ами то отдавна беше. Ма го удерих с на Нокрията дядото - Fujitsu AS28HPV

Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.5 – 3.8) Консумирана 490 W (190 - 1300) @COP: 5.71
    Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.5 – 7.0) Консумирана 720 W (280 – 2000) @COP: 5.56

За сега забележки не са регистрирани...

П.С. Модела е реколта 2002

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    П.С. Модела е реколта 2002
    Повечето от тези японски рециклирани климатици, които се продават в БГ май са като отлежалите френски вина

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 238 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе