TE9 e много добра машина ,макар че е модел около 2006-7г .. за 1000 лв си струва отвсякъде
TE9 e много добра машина ,макар че е модел около 2006-7г .. за 1000 лв си струва отвсякъде
само дето не мога да разбера от инфото за ТЕ9 до колко минус колко градуса го дават на отопление.
мисля ,че е до -10 ,но машината ще топли и до по ниски .. модела е много подобен на моя ХЕ ,само дизайна на вътрешното тяло е различен - еднакви мощности имат .. със скрол компресор би трябвало да е ,и ще изкара дълги години - моя вече е 6 годишен и си бичи безгрижно
Щом от ТехноМаркет не казват до колко градуса топли, предполагам, че е до -5! Добре си се насочил към Хитачито. Него вземи, гарантирано топли и при -20.Първоначално публикувано от branko
Pazzobg, последното вдигане на бюджета ти май беше стигнал 3000лв. с монтажа нали?. Малко по-нагоре ти казаха рециклиран на 100 волта (както и аз в по-преден пост) и с останалите пари си плащай 2-3г. сметките за електричество, но ако все пак се решиш на подобен вариант се обърни към Сашо, който ще ти намери такива хубави и подходящи машини даже гледайки ги няма да повярваш, че са ползвани. При отказ за секънд хенд и колебание за Фуджика, преди ти бях предложил едни Шарпове, но цените им бяха без монтаж, а тука и тука са с монтаж и ще ти излязат 3070лв., като при поискване от теб на отстъпка си мисля, че няма да ти откажат. Ако влезеш в раздела на Шарп ще видиш, че за тази марка почти няма никакви оплаквания, всъщност сигурно са най-малко от всички марки. А Шарп при климатиците е слабопопулярна в БГ и не знам защо, но този модел и като цяло марката не се препоръчва, когато се търси нещо в диапазона 1400-1700лв.Първоначално публикувано от Pazzobg
аруба ,хитачито е смешна машина в сравнение с тоя панасоник .. тая машина е от високия им клас няма нищо общо с китайските ментета с които нашумяха от 2007 насам
Вярвам ти. Ама като знам номерата на ТехноМаркет нищо чудно да е до -5. Тези, които са до -10 и -15 винаги са посочени в сайта им. За тези до -5 премълчават. Нека някой да издири от други места до колко градуса се препоръчва отоплението с този климатик. Иначе параметрите му са много добри.
TE....HKE са до -5 градуса и отдавна не се правят.Явно това са няккави остатъци.Което не значи ,че машината е лоша, в сравнение с другите ПАНАСОНИК.
Знаех си, че Хитачи си е Хитачи. Цепи и при -25. Не се занимават с разни модели до -5 или -10. Всичко на максимум. 36 килограма му е външното тяло на това Хитачи Ras/Rac 25FH6 (9-ка). Перфектна машина за 1000 лева според мен!
http://www.**********************/klim...5FH6-479.html#
http://www.technomarket.bg/products/...-cs-cu-te9hke-май за този става въпрос
сервизно http://www.lmg.nu/fileadmin/support/...te9_12hke5.pdf и още едно http://www.kaelte-bast.de/dateien/pa...-te9.12hke.pdf Прави ми впечатление че в едното сервизно дават диаграмата за kw до -10 но модела има една цифра 5 пове4е накрая,а в другото ги дават до -5.
Човекът да отнася Хитачито и това е. Аз не бих рискувал с "висок клас" на Панасоник от 1000 лева до -5 градуса! Тоя Панасоник ако го водят "висок клас", Хитачито трябва да отиде в графата "Двойно Платинени"!
Първо изолация, после климатици, независимо 1-ва или 15-та употреба. Аз направих грешката първо да се оборудвам с климатици, а сега "творя" изолация и може жестоко да съжалявам, че не започнах първо с това. Може в един момент да се окаже, че климатиците ми са прекалено преоразмерени, ако изолацията оправдае очакванията ми.Първоначално публикувано от vankoto
Ммм-даааа! Перфектна според теб и според мен, но според мнозинството съфорумци перфектната машина за 1000лв. е друга - онази ярмомелка, която се произвежда под три различни марки и която и аз имах неблагоразумието да окача на стената сиПървоначално публикувано от aruba_man
Това за изолацията е много вярно,жалко че повечето хора трудно си я позволяват поради липса на средства,по този повод се сетих един стар пример за или без изолация кое е по-добре да наливаш вода в здрава кофа или да наливаш вода в кофа с дупки
Скъпо е ако си в къща, като мен. Но един апартамент има 10-50м ² за изолиране. При 50м² за изолация, с цена 30-50лв/м², получаваш по-топло жилище. За същите пари можеш да си закупиш климатик от среден или по-висок клас, но отопляваш едно помещение, а може и две, ако не си зиморничав и се надяваш съседите да помагат. Разбира се не става въпрос за апартаменти, в които през зимата температурата не пада под 15°/18° дори и без отопление.Първоначално публикувано от transformator
Тоя Панасоник навремето тръгна с цена над 1500 лв.Толкова беше и допреди месец.Явно разпродават последните останали бройки.За 999лв. си струва отвсякъде.Добра машина е.Ако сега си търсех климатик, бих го взел без да се замисля.Мой познат има такъв в 16 кв.м. и при -20° си пъддържаше 21-22° вътре.