Страница 57 от 238 ПърваПърва ... 747555657585967107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

TE9 e много добра машина ,макар че е модел около 2006-7г .. за 1000 лв си струва отвсякъде

2.  

3. Тук е от
    Oct 2010

само дето не мога да разбера от инфото за ТЕ9 до колко минус колко градуса го дават на отопление.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мисля ,че е до -10 ,но машината ще топли и до по ниски .. модела е много подобен на моя ХЕ ,само дизайна на вътрешното тяло е различен - еднакви мощности имат .. със скрол компресор би трябвало да е ,и ще изкара дълги години - моя вече е 6 годишен и си бичи безгрижно

5. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от branko
    само дето не мога да разбера от инфото за ТЕ9 до колко минус колко градуса го дават на отопление.
    Щом от ТехноМаркет не казват до колко градуса топли, предполагам, че е до -5! Добре си се насочил към Хитачито. Него вземи, гарантирано топли и при -20.

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Pazzobg
    Ясно, ако взема Фуджитсу ЛДЦ ще сгреша, ако не взема Фуджитсу ЛДЦ пак ще сгреша. Що ли си блъскам главата, а не ида да си взема една печка на дърва...
    Pazzobg, последното вдигане на бюджета ти май беше стигнал 3000лв. с монтажа нали?. Малко по-нагоре ти казаха рециклиран на 100 волта (както и аз в по-преден пост) и с останалите пари си плащай 2-3г. сметките за електричество, но ако все пак се решиш на подобен вариант се обърни към Сашо, който ще ти намери такива хубави и подходящи машини даже гледайки ги няма да повярваш, че са ползвани. При отказ за секънд хенд и колебание за Фуджика, преди ти бях предложил едни Шарпове, но цените им бяха без монтаж, а тука и тука са с монтаж и ще ти излязат 3070лв., като при поискване от теб на отстъпка си мисля, че няма да ти откажат. Ако влезеш в раздела на Шарп ще видиш, че за тази марка почти няма никакви оплаквания, всъщност сигурно са най-малко от всички марки. А Шарп при климатиците е слабопопулярна в БГ и не знам защо, но този модел и като цяло марката не се препоръчва, когато се търси нещо в диапазона 1400-1700лв.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аруба ,хитачито е смешна машина в сравнение с тоя панасоник .. тая машина е от високия им клас няма нищо общо с китайските ментета с които нашумяха от 2007 насам

8.  

9. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Вярвам ти. Ама като знам номерата на ТехноМаркет нищо чудно да е до -5. Тези, които са до -10 и -15 винаги са посочени в сайта им. За тези до -5 премълчават. Нека някой да издири от други места до колко градуса се препоръчва отоплението с този климатик. Иначе параметрите му са много добри.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

TE....HKE са до -5 градуса и отдавна не се правят.Явно това са няккави остатъци.Което не значи ,че машината е лоша, в сравнение с другите ПАНАСОНИК.

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Знаех си, че Хитачи си е Хитачи. Цепи и при -25. Не се занимават с разни модели до -5 или -10. Всичко на максимум. 36 килограма му е външното тяло на това Хитачи Ras/Rac 25FH6 (9-ка). Перфектна машина за 1000 лева според мен!

http://www.**********************/klim...5FH6-479.html#

12. Тук е от
    Feb 2010

http://www.technomarket.bg/products/...-cs-cu-te9hke-май за този става въпрос
    сервизно http://www.lmg.nu/fileadmin/support/...te9_12hke5.pdf и още едно http://www.kaelte-bast.de/dateien/pa...-te9.12hke.pdf Прави ми впечатление че в едното сервизно дават диаграмата за kw до -10 но модела има една цифра 5 пове4е накрая,а в другото ги дават до -5.

13. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Човекът да отнася Хитачито и това е. Аз не бих рискувал с "висок клас" на Панасоник от 1000 лева до -5 градуса! Тоя Панасоник ако го водят "висок клас", Хитачито трябва да отиде в графата "Двойно Платинени"!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от vankoto
    Слагай два топ модела от изхвърлените на 100в. и с останалите поне 1000лв. сложи изолация.
    Първо изолация, после климатици, независимо 1-ва или 15-та употреба. Аз направих грешката първо да се оборудвам с климатици, а сега "творя" изолация и може жестоко да съжалявам, че не започнах първо с това. Може в един момент да се окаже, че климатиците ми са прекалено преоразмерени, ако изолацията оправдае очакванията ми.

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Знаех си, че Хитачи си е Хитачи. Цепи и при -25. Не се занимават с разни модели до -5 или -10. Всичко на максимум. 36 килограма му е външното тяло на това Хитачи Ras/Rac 25FH6 (9-ка). Перфектна машина за 1000 лева според мен!

http://www.**********************/klim...5FH6-479.html#
    Ммм-даааа! Перфектна според теб и според мен, но според мнозинството съфорумци перфектната машина за 1000лв. е друга - онази ярмомелка, която се произвежда под три различни марки и която и аз имах неблагоразумието да окача на стената си

16. Тук е от
    Feb 2010

Това за изолацията е много вярно,жалко че повечето хора трудно си я позволяват поради липса на средства,по този повод се сетих един стар пример за или без изолация кое е по-добре да наливаш вода в здрава кофа или да наливаш вода в кофа с дупки

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от transformator
    Това за изолацията е много вярно,жалко че повечето хора трудно си я позволяват поради липса на средства,по този повод се сетих един стар пример за или без изолация кое е по-добре да наливаш вода в здрава кофа или да наливаш вода в кофа с дупки
    Скъпо е ако си в къща, като мен. Но един апартамент има 10-50м ² за изолиране. При 50м² за изолация, с цена 30-50лв/м², получаваш по-топло жилище. За същите пари можеш да си закупиш климатик от среден или по-висок клас, но отопляваш едно помещение, а може и две, ако не си зиморничав и се надяваш съседите да помагат. Разбира се не става въпрос за апартаменти, в които през зимата температурата не пада под 15°/18° дори и без отопление.

18. Тук е от
    Dec 2005

Тоя Панасоник навремето тръгна с цена над 1500 лв.Толкова беше и допреди месец.Явно разпродават последните останали бройки.За 999лв. си струва отвсякъде.Добра машина е.Ако сега си търсех климатик, бих го взел без да се замисля.Мой познат има такъв в 16 кв.м. и при -20° си пъддържаше 21-22° вътре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе