Mega напълно си прав аз също не понасям йероглифите мен също ме дразни на немски френски да бяха щях да го понеса ама някакви драсканици не...........Първоначално публикувано от Mega
Mega напълно си прав аз също не понасям йероглифите мен също ме дразни на немски френски да бяха щях да го понеса ама някакви драсканици не...........Първоначално публикувано от Mega
Абе, той да работи добре, пък йероглифите се преживяват, аз дори не ги гледам, като отида на вилата.
Както за тебе японските йероглифи са драсканици, така и за един японец нашите букви сигурно също са драсканици, но не виждам какво толкова не ви харесва, на мен лично дори са ми симпатични йероглифите, а и малко фотографска памет да имаш и се оправяш без проблем,все пак не четеш на дистанционното любовна поезия нали?Първоначално публикувано от ilia1984
Много ги хвалим тези японски клими... а нещо което се хвали много в България не е на хубавоПървоначално публикувано от Alex06
вкъщи всички клими са китайски като в момента се топля с един китайски боец KWR- 35G на R22(дистанционо-то е на английски) еми топли вече 8-ма зима не знае що е то профилактика и с оригиналният монтажен кит е ,работи при -15 градуса ,филтрите не знам от кога не са чистени и всичко това купено ново за 300 долара а сега някой да каже че японска клима втора ръка ще изкара толкова без нещо да се развали по нея и то на безумно висока цена
Защо някои хора, толкова настояват да се излагат в този форум? Или не знаеш, че има внос на нови японски машини?Първоначално публикувано от dimkaraganchev
ilia1984, мога да ти покажа десетки клими които работят вече по 10 години, втора ръка и нищо не им е правено.
Преки наблюдения над втората употреба нямам един познат си купи преди 6 години нов National с аспирация за 2500лв еми до сега не е мръднал и човека доволен ниски сметки и т.н ...но дали и втора-та ръка е така доста хора се оплакват че тези клими за 500-600лв втора употреба дават много дефекти и накрая ги изхвърлят....Първоначално публикувано от Aleksandars
Това за достата хора от къде го чу, от бабите пред блока ли? В бившата ми служба с колеги сме купили около десетина стари конвенционални климатика на цени от 150 до 200 лева парчето, някои са над 10 годишни и бачкат вече 3-4 години при безмилостна експлоатация, аз лично имам четири климатика работят 5 година без нито един дефект, на мои роднини и познати съм избрал и помогнал при закупуването на десетки климатици - от всичките само на един дайкин му блокира компресора и беше веднага сменен от фирмата от където го купихме. Закупения от мен през 2000 година климатик Саньо в момента още се ползва от шурето ми и е на 19 години. Илия твоите чисто нови машини са технологично остарели пред вече 10 годишната ми Тошиба, със здраве да си ги ползваш, но аз никога не бих набил толкова пари в нещо морално остаряло, пък било и то чистак ново!Първоначално публикувано от ilia1984
Тука е писал колега с Хитачи от 1991г. на R22, а Сашо и BLUE1 може да кажат и за няколко други подобни ветерани и за едно Саньо пак от 1991г. които си работят без проблеми. Но тази твоя неинформираност я отдавам на това, че си нов във форума и не си чел достатъчно тука и затова не знаеш.Първоначално публикувано от ilia1984
А той BLUE1 вече е споменал за Саньото
Съгласен съм че японската техника е много развита сигурно и твоята 10 годишна Тошиба е по модерна от моите нови клими и с повече екстри но кво да се прави това се продава в Европа......за 12-ка COP над 4 е много добре но няма апирация няма кои знае какви филтри всичко е базово, забелязал съм че тези високи COP-ве Японските клими ги вадят при малките модели 22,25,28 от там нагоре не съм видял на 40,50,60 COP над 5 . В Европа всеки COP е над 3.2 е клас А обаче наскоро прочетох в една брошура на Дайкин че вече няма да се дава този максимален COP които се мери при външна 7 градуса а ще бъде даван среден COP в които ще се включват много параметри например измерен COP при -7 градуса и от там да се дава среден COP а не като до сега измерен при 7 градусаПървоначално публикувано от BLUE1
на мен ми мирише на ЛИСИЦАТА и КИСЕЛОТО ГРОЗДЕ....................то и ЛАДАТА е кола,ма всички искат нещо по-така.нищо лошо няма в това , човек да не може да си позволи качествена вещ.ма да оплюваме хубавото,а да имаме прекрасни БОКЛУЦИ е най-малкото смешно.поста не с цел да обидя някого,а да призова феновете на ВАМПУН,ОСАКА,НЕО,ТАШАКА И Т.Н.да не си дават парите за стенна духалка.
ето ти да видиш 40 ска с коп 5.80 http://www.victoria2000.com/?id=25Първоначално публикувано от ilia1984
Илия, нещо специално за теб....Мога да ти давам още десетки примери...
Аз пак да зачовъркам моята тема...
Поиграх си малко и систематизирах инфото по моята дилема, боли ме главата вече
Модел охладителна мощност отоплителна мощност консумация COP най-ниска t при отопление Цена с монтаж
ASYA-07LGC 0.5-2.1-3.0kW 0.5-3.0-4.5kW 0.47-0.66kW 4,55 -20 1 149,00 лв (Спалня 13кв.м.)
E9-LKE-3 0.8-2.5-3.0kW 0.8-3.4-5.0kW 0.54-0.74kW 4,63 -15 1 399,00 лв (Спалня 13кв.м.)
ASYB-09LD 0.5-2.6-3.7kW 0.5-3.6-6.1kW 0.61-0.81kW 4,44 -20 1 549,00 лв (Хол 18кв.м.)
E12-LKE-3 0.8-3.5-4.0kW 0.8-4.4-6.7kW 0.91-1.09kW 4,04 -15 1 599,00 лв (Хол 18кв.м.)
Panasonic-а дърпа с едни гърди напред при отдаваната мощност, което естествено е за сметка на консумираната енергия. Цената им също е по-висока.
Та да питам пак - може ли да се направи такова сравнение и да се каже кое е по-доброто в моя случай, или няма как да се правят сравнения между моделите...?
P.S.: Много сериозно се замислих за изолация, за да минимизирам топлозагубите Извинявам се за глупавия въпрос, ама на неизолирани стаи с остъклени балкони кое трябва да им изолирам - външната стена на стаята, или външната стена на балкона?
P.S.2: Не намерих само инфо за отоплителна мощност при минусови температури, ама такова нямаше там, откъдето взех тези данни (официалните брошури на фирмите). Та ако някой може да добави...
Благодаря!
както един знаещ от форума каза-КЛИМАТИКА ХАРЧИ ТОЛКОВА,КОЛКОТО СА ТИ ЗАГУБИТЕ.аз като лаик винаги купувам по-мощна машина 1.да не се мъчи и 2.за да ми хаби по-малко ток