Страница 101 от 238 ПърваПърва ... 519199100101102103111151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Близък приятел ме помоли за помощ при избор на климатик. Става дума за Плевен - до 44гр. лятото и до -20 и надолу зимата. Ще го слага в северна кухня към 12кв.м. с тераса, която е остъклена с PVC. До колкото знам (не съм 100% сигурен) има изолация. През лятото ще отваря вратата, за да хлади ако може и част от апартамента. През зимата по негови думи не държи на високи температури - 20-21гр. Какво можем да му предложим. Условието е да се вмести до към 1400лв. с монтажа (поне на първо четене). Той е разбран човек и ако си заслужава и му се обясни добре и аргументирано може и да вдигне малко.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Виж колегата VelevKlima е от Плевен, той ще помогне. За този бюджет може да се вземе добра машина. General-Fujitsu, Toshiba, Panasonic, Hitachi ...

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Аз съм се свързал вече с Велев и най-вероятно от него ще се вземе. По навик му говорих на моя човек за 12LGC (макар че нещо тотално бяха оплюти тук) или 09LDC. За хубав Тошиба не знам дали ще стигнат финансите.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Само за инфо 09LDC или Toshiba, RAS-107SKV-E взлизаш в бюджета напълно.

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

VanDan, този Панасоник също ще му върши работа. С останалите 200лв. може да Ви почерпи

7. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от VanDan
    Близък приятел ме помоли за помощ при избор на климатик. Става дума за Плевен - до 44гр. лятото и до -20 и надолу зимата. Ще го слага в северна кухня към 12кв.м. с тераса, която е остъклена с PVC. До колкото знам (не съм 100% сигурен) има изолация. През лятото ще отваря вратата, за да хлади ако може и част от апартамента. През зимата по негови думи не държи на високи температури - 20-21гр. Какво можем да му предложим. Условието е да се вмести до към 1400лв. с монтажа (поне на първо четене). Той е разбран човек и ако си заслужава и му се обясни добре и аргументирано може и да вдигне малко.
    Eто две предложения и от мен за тази 12m² стая този и този.Успех.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от fantoms
    Здравейте,
    Предстои ми избор на климатици за отопление на панелен апартамент на 3ти етаж, дървена двойна дограма (в не много добро състояние), вътрешна изолация, височина 2,60 м. Зимата се характеризира с температури до -20 С и мъгли:
    1. спалня, север, 2 външни стени 12 кв.
    2. детска, юг, 1 външна стена 12 кв.
    3. хол, юг, 1 външна стена и остъклена тераса, 20 кв.
    кухня, север, 1 външна стена, 9 кв.
    коридор, 13 кв.
    Ще стане ли с 3 климатика и в кои стаи е най-добре да се монтират? Бюджет до 4000 лв.
    Вероятно ще стане, но аз имам известни опасенния, като гледам разположението на апартамента - много външни стени, а това са си сериозни топлозагуби. Споменаваш за вътр. изолация, но доколко е ефективна не се знае, особено ако е от сорта на 2см EPS/XPS. А и с тези стари дограми... Според мен последователността е следната: нова дограма=>изолация на тавани/подове(по възможност)=>външна изолация на стените(минимум 5см вата, EPS/XPS)=>климатици. Аз обърках тази последователност, като поставих климатиците преди изолацията на стени, подове и тавани и резултатите бяха трагични - високи сметки и сополиви носове в големите студове . Е, аз съм в къща и нямам помощ от съседи, но като ти гледам жилището и ти не си за завиждане. Дано поне отгоре и отдолу да те топлят! За 4000лв няма да получиш есенцията на климатичната техника в 3 екземпляра, та умната с инвестициите!

Цитат Първоначално публикувано от justify
    за трите климатика общо ще плащаш от октомври до края на април между 25 до 100-110 лева в зависимост от температурите навън.По принцип декември, януари и февруари сметката за климатиците ще е между 80 и 100 лева при температура когато има хора 23 градуса, а когато няма 18-19 градуса.
    Не бих бил толкова категоричен. При влажна и мъглива зима с Т до -20°С(справка първият пост на fantoms по темата), ситуацията понякога може да е много сериозна, повярвай ми! Не всеки "...уджик" ще се справи. Моят в такива условия взе да се предава, за разлика от аграрната машина в съседната стая.

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    fantoms, ето така би могъл да подбереш мястото за монтаж (аз така бих избрал, нека и специалистите се изкажат), но с уговорката, че прозорците не са на тези места и има удобство за монтаж и за последваща профилактика

1. За Детска и Спалня по един от този модел.
    2. За Хола ето този модел.
    При покупка на 3бр. задължително искай отстъпка.
    Препоръчително е да уплътниш дървената дограма добре, за да не бяга топлото от фугите. По време на големите студове ако има трудност да топлиш целият апартамент, затваряш вратите на стаите.
    Успех
    Голям си ясновидец, бре! И обзавеждането на човека угади, та му постави климатиците на точното място и уюта и атмосферата на панелата си усетил май , щото гледам, че му избра и машинарията.

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Голям си ясновидец, бре!
    Ами как я мислиш ти тая работа, така е, даже имам международен сертификат за шарлатанин

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    ...уюта и атмосферата на панелата си усетил май...
    Сега сериозно.
    Аз също живея в панелен апартамент, в 2 от стаите изолацията е вътрешна - не е перфектна, но върши работа, даже има и дървена дограма и горе-долу знам за уюта и атмосферата на панелката Да не забравя, тука също има люти зими и адски жеги през лятото, но ти знаеш нали

11. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

gnf като каза "адски жеги" ела в Петрич да видиш какво е жега :
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    gnf като каза "адски жеги" ела в Петрич да видиш какво е жега :
    Благодаря за поканата, но много ми е далеч Петрич, засега ще откажа Виж, зимата бих отскочил за малко да направя един плаж

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Това не ти е верно уредчето.

14.  

15. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Това не ти е верно уредчето.
    Или датчика за външна темп. е изложен на пряка слънчева светлина

16. Тук е от
    Jul 2011
    Живее в
    София

Здравейте!
    Ако може да дадете съвет и на мен при избора на климатик. Помещението е 19 кв.м. (стандартни тавани 2.6 м.) с идеята при отопление вратата да е отворена към коридор 5 кв.м., като не държа в него температурата да е колкото в стаята. Става въпрос за София, изложение юг, вътрешна стая с тераса отпред и PVC дограма. По принцип помещението е доста топло. Спрял съм се на няколко климатика ще се радвам да чуя вашето мнение:
    Fujitsu 12 LGC
    Toshiba RAS 137 SKV-E
    Panasonic E12LKE
    Дали 9-ка или 12-ка вие ще кажете, за момента се спрях на 12 заради незначителната разлика в цената в повече спрямо 9-ките. Максимума на бюджета ми е около 1400 лв. с монтаж. Благодаря!

17. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от ivo2s
    Fujitsu 12 LGC
    За другите не знам но стой далеч от това нещо!

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Взимай Фуджик 9LD, докато още се намират!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе