Аз бих сложил 12-ката без да се замислям.Първоначално публикувано от mastahkillah
С колегат Еди не се сравнявай, той може и без зидовете с тази изолация![]()
Аз бих сложил 12-ката без да се замислям.Първоначално публикувано от mastahkillah
С колегат Еди не се сравнявай, той може и без зидовете с тази изолация![]()
Вярно е, изолацията много ми помага, машините винаги са под номинала.Изолацията си я слагах сам преди 5-6 години, аз на майстори не вярвам, всичко си правя сам.Помещенията са изток-юг, като на изток има един голям калкан на 2 метра от моята стена и почти винаги е сянка.Там е 10 см външна, а на южната стена е 8 см външна.Не само добрата машина, но и добрата изолация правят комфорта - усещането за топлина с изолацията е съвсем различно.LDC-то топли хола и спалнята, винаги е на 20-21 градуса денем и 18-19 нощем - за мен това са удобните температури.
Да го кажем малко по-разбираемо - все едно си с поне 2.5 м. реален зидПървоначално публикувано от edi1
, никак не е малко
![]()
![]()
Първоначално публикувано от DUNDURMA
Браво за правилния подход. Така мисля и аз.
Става въпрос за 26 куб. м. Дори 9LDC е доста преоразмерна машина за там.
Ама вие си им вярвате на тия писаници че този бил по мощен че с голям коп че консумацията била на един модел 970вата ама като го мерим се оказва че не са така ами производителя дава това дето го устройва.
И това е възможно, но 09LDC си е по-мощен от 09LGC все пак.
Всъщност няма да е лошо колегата да сподели как се е отоплявала тази стая до сега.По принцип като чуя за помещение от сутеренен етаж ми става студено, асоциация някаква, наверно.![]()
По начина по, който ти вярваш на амперклещитеПървоначално публикувано от VeleV.Klima
![]()
Ами преди години се отоплявах с печка на дърва,само че нещо стана с комина и вече не мога да го ползвам.Предимно през последните години с духалка съм се отоплявал и в най-големите студове съм палил парното,но като цяло си е доста студено,и в момента с духалката е голям зор,не се усеща особено работата и![]()
И сега ако кажеш колко е мощна духалката и как работеше, достигаше ли зададената температура и да изключва , ако да за колко време приблизително ще е още по добре!Първоначално публикувано от mastahkillah
Опасявам се, че макар и с малка кубатура тази стая е трудна за отопление.![]()
то някой беше казал,че ПРАВИЛНОТО ОРАЗМЕРЯВАНЕ в ЯПОНИЯ е 100вата на кубик,ма ние нали българите по-разбираме от тях.........понякога разликата между 9 и 12 ка е нищожна(50-100лв.) ма ние си мислим,че с тези пари ще забогатеем.
Ами духалката е работила на 1250W или на 2000W усилена е на макс и не изключва защото не става особено топло.Нямам термометър в стаята,но е повече от 20 градуса трудна мисълИ да питам друго за Фуджицу,казаха ми,че нямали кадърен сервиз в България и ако изгори компресор или някоя платка се оказвало проблемно,вярно ли е това нещо?
който и сервиз да е,ако до един месец не ти го оправят имаш право да си искаш парите или смяна на стоката ПО ТВОЙ ИЗБОР.
Важно е дали е 1250 или 2000 вата, разликата е много голяма.А е важно за избора ти.Това си ти топлинните загуби на стаята , с които ще трябва да се справя климатика при всякакви условия!И да те стопли освен това.Първоначално публикувано от mastahkillah