Аз бих сложил 12-ката без да се замислям.Първоначално публикувано от mastahkillah
С колегат Еди не се сравнявай, той може и без зидовете с тази изолация
Аз бих сложил 12-ката без да се замислям.Първоначално публикувано от mastahkillah
С колегат Еди не се сравнявай, той може и без зидовете с тази изолация
Вярно е, изолацията много ми помага, машините винаги са под номинала.Изолацията си я слагах сам преди 5-6 години, аз на майстори не вярвам, всичко си правя сам.Помещенията са изток-юг, като на изток има един голям калкан на 2 метра от моята стена и почти винаги е сянка.Там е 10 см външна, а на южната стена е 8 см външна.Не само добрата машина, но и добрата изолация правят комфорта - усещането за топлина с изолацията е съвсем различно.LDC-то топли хола и спалнята, винаги е на 20-21 градуса денем и 18-19 нощем - за мен това са удобните температури.
Да го кажем малко по-разбираемо - все едно си с поне 2.5 м. реален зид , никак не е малкоПървоначално публикувано от edi1
Браво за правилния подход. Така мисля и аз.Първоначално публикувано от DUNDURMA
Става въпрос за 26 куб. м. Дори 9LDC е доста преоразмерна машина за там.
Ама вие си им вярвате на тия писаници че този бил по мощен че с голям коп че консумацията била на един модел 970вата ама като го мерим се оказва че не са така ами производителя дава това дето го устройва.
И това е възможно, но 09LDC си е по-мощен от 09LGC все пак.
Всъщност няма да е лошо колегата да сподели как се е отоплявала тази стая до сега.По принцип като чуя за помещение от сутеренен етаж ми става студено, асоциация някаква, наверно.
По начина по, който ти вярваш на амперклещитеПървоначално публикувано от VeleV.Klima
Ами преди години се отоплявах с печка на дърва,само че нещо стана с комина и вече не мога да го ползвам.Предимно през последните години с духалка съм се отоплявал и в най-големите студове съм палил парното,но като цяло си е доста студено,и в момента с духалката е голям зор,не се усеща особено работата и
И сега ако кажеш колко е мощна духалката и как работеше, достигаше ли зададената температура и да изключва , ако да за колко време приблизително ще е още по добре!Първоначално публикувано от mastahkillah
Опасявам се, че макар и с малка кубатура тази стая е трудна за отопление.
то някой беше казал,че ПРАВИЛНОТО ОРАЗМЕРЯВАНЕ в ЯПОНИЯ е 100вата на кубик,ма ние нали българите по-разбираме от тях.........понякога разликата между 9 и 12 ка е нищожна(50-100лв.) ма ние си мислим,че с тези пари ще забогатеем.
Ами духалката е работила на 1250W или на 2000W усилена е на макс и не изключва защото не става особено топло.Нямам термометър в стаята,но е повече от 20 градуса трудна мисъл И да питам друго за Фуджицу,казаха ми,че нямали кадърен сервиз в България и ако изгори компресор или някоя платка се оказвало проблемно,вярно ли е това нещо?
който и сервиз да е,ако до един месец не ти го оправят имаш право да си искаш парите или смяна на стоката ПО ТВОЙ ИЗБОР.
Важно е дали е 1250 или 2000 вата, разликата е много голяма.А е важно за избора ти.Това си ти топлинните загуби на стаята , с които ще трябва да се справя климатика при всякакви условия!И да те стопли освен това.Първоначално публикувано от mastahkillah