Страница 58 от 238 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от kantonaa
    Тоя Панасоник навремето тръгна с цена над 1500 лв.Толкова беше и допреди месец.Явно разпродават последните останали бройки.За 999лв. си струва отвсякъде.Добра машина е.Ако сега си търсех климатик, бих го взел без да се замисля.Мой познат има такъв в 16 кв.м. и при -20° си пъддържаше 21-22° вътре.
    +1 от мен. И при -20 в къщи два броя шеста зима си работят. Модела е TE9 DKE, но за тези пари вторник ще имам и още един, но вече TE9 HKE. Проблема им, както и при всички Панасоници са лагерите на мотора на вътрешния вентилатор, ама тях след 5-6 години ще ги мисля.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2010

вчера купих панасоника CS/CU TE09HKE още не е монтиран след празниците ще го монтират,но истината за него ще излезе наяве чак на зима когато ще работи на отопление дават го до -5 градуса.Някой знае ли дали е с капилярка или с ТРВ и може ли да ми обясните предиствата на терморегулиращият вентил.Ако някой има такъв климатик ще помоля за отзиви каквито ида са те.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    Скъпо е ако си в къща, като мен. Но един апартамент има 10-50м ² за изолиране. При 50м² за изолация, с цена 30-50лв/м², получаваш по-топло жилище. За същите пари можеш да си закупиш климатик от среден или по-висок клас, но отопляваш едно помещение, а може и две, ако не си зиморничав и се надяваш съседите да помагат. Разбира се не става въпрос за апартаменти, в които през зимата температурата не пада под 15°/18° дори и без отопление.
    Ми така е то - който има брада, си му трябва и гребен!

За изолиране на 60м2 къща, ти трябват 10кЛв. което слага край на дилемата "климатици или изолация?". Взимаш си 3 топ-супер-дупер-хипер-мега машинки и забравяш грижите. И пари за едно хитачи ще ти останат - да си отопляваш килера/мазаня/гаража/терасата (ненужното да се зачеркне)

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap

За изолиране на 60м2 къща, ти трябват 10кЛв. което слага край на дилемата "климатици или изолация?". Взимаш си 3 топ-супер-дупер-хипер-мега машинки и забравяш грижите. И пари за едно хитачи ще ти останат - да си отопляваш килера/мазаня/гаража/терасата (ненужното да се зачеркне)
    И пари за едно хитачи ще ти останат - да си отопляваш килера/мазаня/гаража/терасата [size=8pt](ненужното да се зачеркне)

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз примерно пари за Хитачи нямам ,щото не обичам да давам пари на вятъра .. навремето в старото жилище имах хитачи и повече никога тая марка ..

7. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Така е. Не си струва. Хубавите Хитачита почват от 1500 за 9-ка, 2000-2500 за 12-ка! За тия пари ще си вземете таман 2-3 броя "изхвърлени" на някой умрял от радиооблъчване японец. Климатика може и той да е облъчен и КОП-а му ще минимум 10. В предходните сезони ще топли само на стендбай. Както и да го смятате 2-3 броя е по-добре от едно. Ще ви останат пари и за йод!

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Хубавите Хитачита почват от 1500 за 9-ка, 2000-2500 за 12-ка!
    А пък ние останахме с впечатлението, че Hitachi RAS/RAC-E14H2 е от хубавите модели?

П.С. Не че някой би се заинтригувал... ама E10H2 е на примоция в Метро за 750лв.

10. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Аз съм много доволен от модела. За 1150 с монтажа многократно надмина очакванията ми. За Метро не знам, ама ТехноМаркета много продава. Много Хитачита, много нещо по фасадите. Аз поне навих 10 човека. Остави другото - няма и оплаквания!

11. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Така е. Не си струва. Хубавите Хитачита почват от 1500 за 9-ка, 2000-2500 за 12-ка! За тия пари ще си вземете таман 2-3 броя "изхвърлени" на някой умрял от радиооблъчване японец. Климатика може и той да е облъчен и КОП-а му ще минимум 10. В предходните сезони ще топли само на стендбай. Както и да го смятате 2-3 броя е по-добре от едно. Ще ви останат пари и за йод!
    Да ти кажа боли ме сърцето като гледам цифрите. Лично светя с 285JDR и 225NDR и незнам кои европейски им отговарят. 285-та е в 45кв/м и пее, а между другото двата ги взех на малко над девятката и разликата във финикийците ги оставих за сметките през следващите 2-3-4 години. Имах европейски и бързо здаде багажа. Преди новите тошковци имах пак изхвърлен тошко със 10 годишна служба при мен. Личното ми виждане е,че европейците макар и нови държат по-малко.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap

Моите сметки за 60м2 са за значително по-малка сума, да не казвам и наполовина, с 8см EPS завършено до мазилка, като сам съм си майстор Сръчко. А неприятното усещане от хладния повей на студените стени, съчетано с топлата струя от климатика никаква топ-супер-дупер-хипер-мега машинария не може да го компенсира. Така, че аз ще наблегна на фасадата, за да са топли стените, а супер машинарията ще оставя за ценители и маниаци.

П.П. Христос воскресе!

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Моля, помогнете за избор на климатик за 45 м3 , ще се използва предимно за охлаждане/за отопление есен-пролет/.Стаята е ориентирана изток - юг,без изолация.Цена 1000-1500 лв..Благодаря предварително.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от ylok
    Моля, помогнете за избор на климатик за 45 м3 , ще се използва предимно за охлаждане/за отопление есен-пролет/.Стаята е ориентирана изток - юг,без изолация.Цена 1000-1500 лв..Благодаря предварително.
    много добър модел точно за теб http://www.technomarket.bg/products/...-ay-ae-xpc09jr или това http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...ITSU-ASYA12LGC и двата модела са много добри климатици.....
    p.s избора е твой

16. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Шарпа е добър, ама още по добър е AY/АЕ-XP9HR
    за тези пари.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от ylok
    Този ще ти свърши работа не само за охлаждане и отопление в преходните сезони, но дори и ако някой ден решиш да го ползваш за основно отопление.

18. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ха така подкрепям казаното от rist!!!!!!!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе