Страница 18 от 238 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    ако не е фуйитсу /много се оплакват от шумове- тръби тампони,фтулки / или дайкин /висок минимум и 50ката пука пластмасата/, нещо с малък минимум за да не бачка на он-офф при по-ниска температура.
    идеи?
    тошибите много ги хвалят ама само като са настаро има ли нещо читаво ново и да не струва 2к лева
    шарповете как са?
    не е баш по темата, но личното ми мнение за Фуджицу е, че е пълен боклук в съотношението цена/качество - платих близо 1800 кинта с монтажа за 12 ЛДЦ, а реално бучи, дрънчи и вибрира. Още нещо - на работата имаме некви хипер странни климатици Хокайдо, дето ги пускаме само през деня и си топлят ок, а моята 12-ка беше изключена само за 2 дни и то в топлото време и хвана скреж и след това и лед и стана страшно, а Хокайдото (дори не знам това каква марка е) си бачка без всякакви проблеми. Много хора във форума харесват Фуджицуто - аз лично го купих след препоръка от тук, не робувам на марки, но просто съм доста разочарован и не бих препоръчал Фуджицу на никого, който иска тих и добре работещ климатик и това при положение, че аз никога не съм го пускал на над 25 градуса (предполагам, че на 30 градуса ще излети) и винаги стои в интервала 20 (когато ме няма), 22-23 градуса (когато съм вкъщи).

Фуджицу - никога повече, ако ще без пари да ми го дадат!!!!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

new one- В колко кубика помещение е поставен климатика дай малко инфо изложение , дограма ,изолация? Точно пък с ЛДЦ да имаш проблем малко странно.Вероятно има проблем климатика защото познавам хора с този климатик и то не малко всички са доволни и нямат тези проблеми.

4. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    new one- В колко кубика помещение е поставен климатика дай малко инфо изложение , дограма ,изолация? Точно пък с ЛДЦ да имаш проблем малко странно.Вероятно има проблем климатика защото познавам хора с този климатик и то не малко всички са доволни и нямат тези проблеми.
    ново строителство, 5-камерна дограма, не е К стъкло, има вътрешна и външна изолация, точно колко сантиметра - не знам, не съм я мерил. Кубатурта е около 66 кубика, реално има голяма кухня, която е над 6 кубика, така че реалната кубатура е около 60 кубика. Закупена е от доста реномира фирма, която редовно давате в контакти, когато искате да покажете някой климатик, като лично шефът и дойде в нас и ми каза, че е безсмислено да си купувам Нокрия, тъй като 12-ката си е напълно ок. След като заледи веднъж (моя си грешка) и съобщих на техниците за бръмченето, те казаха, че си било нормално да бръмчи, щото Фуджицутата така си бръмчали - е, да, ама аз дадох една торба пари и никой не ми каза за бръмченето - със сигурност нямаше да го купя. Изложението е изток, север, запад и през целият ден в стаята има слънце, когато е слъбчево, де

С две думи - страшно недоволен и ми е тъпо, че хората във форума толкова хвалят Фуджицутата. За мен поне моят е шит, а кто се заглеждам в климите около нас, май повечето Фуджицута са си бръмчащи бракми. Не се оплаквам от топлината, но аз по принцип не съм топлолюбив

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не знам какво да ти кажа.Моя ДЖЕНЕРАЛ си работи без проблеми и е тих, както вътре, така и вън.Шума е малко повече, когато стартира, но закрепи ли се, може да работи с часове и трябвада си до него, за да го чуеш.На 2 метра вече не се чува външното.

6. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Не знам какво да ти кажа.Моя ДЖЕНЕРАЛ си работи без проблеми и е тих, както вътре, така и вън.Шума е малко повече, когато стартира, но закрепи ли се, може да работи с часове и трябвада си до него, за да го чуеш.На 2 метра вече не се чува външното.
    и моят беше така в началото (октомври) - песен, жужеше леко като пчела, но сега дрънчи като заз-ка от преди 30 години Не знам къв му е проблемът, но явно студът не му понася, а аз за това съм го взел - на +5 градуса, мога и с духалка да мина, клима не ми трябва. Ще викам пак техниците, но съм убеден, че освен кинтите за посещението, които никак не са малко, което вече е весело, и след като вдигнат рамене и кажат: Ами то си е така, друго няма да направят. А за тези пари щях да си взема 2 АДАКС-а, да ми е тихо и комфртно и да ми останат кинти за разликите в тока за поне 3 години напред, ама явно съм изтеглил късата клечка....
    То в началото очаквах и Фуджицуто да е японска клима, а то се оказа китайски боклучив боклук, ама и това никой не го каза във форума.....

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, моя ще направи 3 години през юни.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Хайде стига сте се оплаквали. Супер са си климатичетата. Бучали, дрънчали, вие друга работа нямате ли ами ги слушате. Я си усилете малко музикалната уредба.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Хайде стига сте се оплаквали. Супер са си климатичетата. Бучали, дрънчали, вие друга работа нямате ли ами ги слушате. Я си усилете малко музикалната уредба.

Аз имам фуджик - японец, базов модел без екстри и особенно блестящи параметри /е25т 110волта/ и за пореден път мога да кажа, че е по-тих от двете саьота, д28у и дк22т - среден клас ги водят машините и навсякъде ги хвалят че са едни от най-тихите /ама на мен ми шумят повече от фуджика/.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Радвайте се че дрънчат климите, щом това ви прави впечетление значи всичко друго ви е наред, това да му е кусура, то идеални работи няма.

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

edi1 - изненада ме с тази тошиба и особенно цената, много интересна.
    сервис мануала е направо "опен сорс" спрямо дайкинските - супер ясни и обяснени са нещата поне на пръв поглед.
    машината я дават само 20дб шумотевица да прави.
    наистина си струва да се огледа.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз от миналата година, когато излезе се заглеждам по него и се ровичкам из сервизното и мрежата, но този модел нещо не можа да се наложи в България по неизвестни за мен причини.Машината е добра за средния клас и според мен превъзхожда доста от сходните на другите марки.За тази цена не знам дали е реална - 1100 лева, другаде не го виждам, но дори и 1200 да е, пак си заслужава.Я някой от специалистите да каже монтирал ли го е, колко струва горе-долу и как се държи.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ама много са объркани тия тошиби номерациите и моделите - не мога да ги хвана.
    не е това нали?
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-RAS-107SAV-E2

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не, не е този е друг - http://www.toshiba-klima.at/produkt/...32&lang=1&k=78 ето го.Точния модел е RAS.....SAV2-Е - http://www.toshiba-klima.at/produkt/...19&lang=1&k=77 ето да го видиш.Питай в някой сервиз, трябва да ти доставят, ако са сериозни.Но по принцип този модел специално нещо много рядко се вижда из България, не знам защо.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Нещо ги омешахте моделите. SAV2-E май е подов. Вие говорите за SKV2-E.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да де, подовия и СУЗУМИ + са с едно и също външно тяло.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 238 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе