Не си чел достатъчно май Fujitsu, General Fujitsu, Fuji - една и съща бира с различни етикетиПървоначално публикувано от marioboy
Не си чел достатъчно май Fujitsu, General Fujitsu, Fuji - една и съща бира с различни етикетиПървоначално публикувано от marioboy
Колегата Jackas ти е отговорил вече.
Здравейте!Предстои ни закупуване на климатик за стая 13кв една външна стена ,дървена дограма и има идея понякога да се отваря вратата към хола преходен 20кв, просто да се обърне въздуха( хола е вътрешен ).Климатика да е и за охлаждане и за отопление добър .Спрели сме се на 2 модела Fujitsu ASY-A12LKC 1179лв с монтаж или Panasonic CS/CU-XEO9LKE 1250лв инокс с монтаж. Кой от двата е по-добрия избор? Благодаря предварително за съветите, а може и друго да препоръчате....
извинявайте за пропуските ...
тухла,старо строителство,краен апартамент ,хол - източно изложение,спалня западно ,цялата северна стена е с външна изолация,алуминиева дограма на прозорците от преди 7-8 години
12-ката на Fujitsu ти е с по-голям капацитет, така че ако смяташ да оставяш отворено, за да се охлажда и към другото помещение, тя е по-добрият вариант. Ако искаш хубав Панасоник, който да ти върши тази работа - Panasonic RE12NKX - 1250 лв с монтажа. Но имай предвид, че отоплението на няколко стаи с един климатик е доста по-трудно осъществимо от охлаждането.
Като цяло помещенията са ти за една 9-ка и една 12-ка. Предложенията за Mitsubishi Electric i Heavy за 9-ките са много добри, към тях мога да добавя Fujitsu Asyg 12 LEC, който като цена-качество е доста оптимален вариант.
poisoner ако решиж да бъде Fujitsu, то 14lec ти е напълно достатъчен. С 18-ката ще стане едно преоразмеряване, при което няма да ти е много комфортно.
Все МЕ и Фуджита, предложете му на човека някой Панасоник... Аз съм супер доволен от моите, въпреки че половината форум ги плюе. Взех ги от climamarket, той май е собственика на фирмата и пише тук във форума.
Според мен:
http://www.climamarket.bg/?p=545
и
http://www.climamarket.bg/?p=9543
E-15MKE-3 също е алтернатива.Може да се намери за около 1700лв с монтаж
Ами аз предагам климатици за които после няма да ме псуват...
Пък другите да предлагат и печелят каквото си искат.
От опит мога да кажа, че най-топлата и приятна въздушна струя зимата е от климатици тошиба, мицубиши хеви и илектрик и фуджицу(и фамилия).
Не посочвам панасоник заради издънката с компресорите преди 5-6 години, а мицубиши илектрик защото още както тази зима, така и от предишни зими имат модели които в резултат на заледяване пукат фреонови тръби и "заминава" компресор както и заради изявления/признания на търговци от форума, че вносителя на мицубиши илектрик преди няколко години е отказал приемане на рекламации в резултата на пукнати фреонови тръби от лед зимата .
За мен като потребител е достатъчно да не харча пари и да не препоръчвам такива климатици...
Който си пада по хазарта да рискува и да "играе"със собствените си пари и за собствена сметка, а не със чужди пари за чужда сметка.
Ако бяха от върховите модели за Япония да препоръчам и панасоник, но не са...
За ниския клас за мен това което съм посочил е надежден и тих (външно и вътрешно тяло) климатик.
Благодаря за мненията.
Малко разсъждения за FUJITSU ASYA-14LGC. По спецификация ми изглежда с мощност близка до Mitsubishi Heavy SRK / SRC 50 ZJP-S. Номиналната отдавана мощност за отопление е 5 с/у 5.8 кв (приемам че 5 ми е достатъчно), но пък и консумираната мощност е 1.3 с/у 1.6 (т.е. ще харчи по малко ток). По добри коефициенти за FUJITSU-то. В сравнение с предложения по горе 14lec, 14LGC изглежда с по добри характеристики.
Също 14-ката ще е и с по малки размери. Като гледам не е голяма разликата де.
Другите предложения за Daikin FTXS35, FVXS35 са с 4-4.5 кв отдавана мощност за отопление. И мисля че ми трябва поне 5 за да съм подсигурен.
Та за момента ми изглежда най-добре FUJITSU ASYA-14LGC, но може моите разсъждения да не са правилни, кажете ако мислите че не е толкова добър този избор.
http://www.**********************/klim...4lgc-807.html#
вимакс : защо го смъкваш човека към по-нисък клас и по-неефективна машина, като тая деветка която си е избрал е перфектна за това което иска?
какво ще прави с 12-ка в 13м2?
suzibor : аз съм 9-ката панасоник - предполагам е тази има същите отоплителни характеристики като и предложения от вимах само че с по добър коп.
http://www.climamarket.bg/%D1%81%D1%...xe9-lke-3.html
Panasonic-XEO9LKE, който сме харесали е от фирма"Tempex ", а FujitsuASYA12LKC от Wimax ,но това няма значение може да се закупят и от другаде ,ако има по-изгодно предложение. Само че Panasonic няма(-3)този модел и има разлика в COP.Тези с -3 четох добри отзиви и не знам дали е толкова сериозна разликата. Fujitsu e 12 и по-ниска цена и добра марка все пак ,а Panasonic e 9 и по-скъп Иначе казаха че е тих икономичен и ако сме доволни може би и в хола ще поставим климатик ,но за сега само в детската.
Здравейте,
в процес съм на търсене на климатик 12-ка на стая 19 кв.м, панелка, южна, с вътрешна изолация и ПВЦ дограма с Ка стъкло.
Климатика ще се използва за охлаждане и за отопление.Бюджет около 1000 лв с монтажа
За тези пари имам оферта за Мидая и Панасоник. За сега съм се насочил към Мидея заради пълната гаранция от 5 години и поради това, че по документи работи при -15 при -5 за Панасоника.
Ще очаквам предложения за конкретни модели за този ценови клас.
Благодаря предварително на отзовалите се.