Страница 57 от 221 ПърваПърва ... 747555657585967107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2012

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Здравейте, ще си купувам клима за около 55м3 или 21м2, вътрешна стая с дървена дограма, без изолация. След дълго четене във форума и обикаляне на магазини се спрях на тези два модела PANASONIC CS/CU-E12MKE-3 и SHARP AY/AE-XPC12JR /мой познат има такъв шарп и е много доволен - тих е и топли цял апартамент около 35м2/. Панасоника пък е малко по-мощен и има повече екстри. Във 3 магазина отговорът беше-която машина да вземеш няма да сбъркаш. И двете машини ми идват малко скъпи около 1500лв с монтажа, но на по-ниска цена не намерих нощо прилично. Въпросът ми е- коя е по-добра и някой ако има данни как се държат при минус да ги сподели. Благодаря

пп. ако някой знае къде може да се намери панасоник 12ка -Малайзия на по-ниска цена, моля да ми пише на лични

2.  

3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Според мен 12JR е превъзходна машина и е по-добрият вариант
    Sharp-овете имат много добър софтуер и комфортът е гарантиран - просто няма с какво да те издразни този климатик с работата си. Също много рядко обезсклежават - само при нужда.
    Машината има доста добър и мощен компресор Matsushita 1020W което гарантира стабилност на машината и при ниски температури и работа при ниски честоти и следователно по-дълъг живот.
    Този компресор (а може и да не негова модификация, не съм сигурен) се използва и при върхови модели на Sharp - например Sharp AE-X12ER.
    xpc12JR има тежки тела - вътрешно 10 килограма, външно 33 килограма, с двоен топлообменник.
    Абсолютно същото външно тяло е използвано и при този климатик:
    http://www.**********************/klim...12jhr-12.html#

За Панасоника със сигурност ще има някой дето да може да ти даде инфо. За него само знам че прави чести дефрости дори и когато не е обходимо и не е заскрежен. Иначе е добра машина.

Успех

4. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Babati...откога 10 и 33 кг станаха "тежки " кг за съответните тела. Аз бих казал,че даже е по-скоро обратното . Доста 12ки са с по 38-40 кг външни тела и с по 12-13 кг вътрешни,че и повече.

И ако трябва да сме точни,на този горния панасоник външното е по-тежко от на шарпа...! И е доста по-тих от шарпа.

Ицу - в ПМ Груп панасоника е на 1350 лв.

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Babati...откога 10 и 33 кг станаха "тежки " кг за съответните тела. Аз бих казал,че даже е по-скоро обратното . Доста 12ки са с по 38-40 кг външни тела и с по 12-13 кг вътрешни,че и повече.

И ако трябва да сме точни,на този горния панасоник външното е по-тежко от на шарпа...! И е доста по-тих от шарпа.

Ицу - в ПМ Груп панасоника е на 1350 лв.
    stela, важно е цялостно как е направен един климатик, не само да е по-тежък. Mitsubishi Electric VABH серията е 36 кила - за 12-ката говоря, но климатикът е ИЗВЪНЗЕМЕН! Тия 12-ки дето говориш струват по 3 кила или са конвенционални
    Мощен компресор в комбинация с добре зареден с фреон климатик пак е добър вариант - нещата се компенсират. Важна е цялата конфигурация на климатика.

stela, ЗА СПРАВКАТА - НА МКЕ-3 ВЪНШНОТО Е 34 КИЛА САМО 1 КИЛО ПО-ТЕЖКО НО ИМА ПО ЛЕКО ВЪТРЕШНО - 9 КИЛА - А ПРИ ШАРП-А Е 10 КИЛА - НЕЩАТА СЕ КОМПЕНСИРАТ.

А като почне да ти дефроства ПАНАСОНИКА през 30 мунити като навън падне t под -5, тогава ще си говорим пак. Мой колега има 15LKE-3 и хич не е доволен като стане навън -5 да ти кажа... Иначе машината е перфектна, но комфортът ще е друг с Шарко

+ ТВА Шарко има EEV, а Панасоникът е с check valve

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Babati...откога 10 и 33 кг станаха "тежки " кг за съответните тела.
    БабаМи като чуе "Шаро"... и получава организъм.

7. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    БабаМи като чуе "Шаро"... и получава организъм.
    Има нещо вярно

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Баби....интересно ми е как определи баш това Мицу като извънземно ??????? С всичките му кусури????
    Как ще наречеш някое японче 25ца с 40 кг външно тяло и 15 кг вътрешно ? И с показатели бая над "извънземното"...

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Баби....интересно ми е как определи баш това Мицу като извънземно ??????? С всичките му кусури????
    stela, ти нещо май се се объркал

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...QQv-pw&cad=rja

11. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Явно много си начетен,ама само до това сервизно.Има и други климатици на тоя свят,Баби...Не е само Шарп и Мицу,хихихихихи.

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Явно много си начетен,ама само до това сервизно.Има и други климатици на тоя свят,Баби...Не е само Шарп и Мицу,хихихихихи.
    Досега се държа прилично и имаше хубав спор кое е по-добро от двата климатика, сега вече се заяждаш и се държиш неприлично Аз ако съм сгрешил нещо казвам "да така е, прав си" или нещо от сорта Така с тоя сарказъм не изпъкваш

13. Тук е от
    Feb 2012

Благодаря за отговорите. Все пак в спора се ражда истината. Ако някой е ползвал тази зима PANASONIC CS/CU-E12MKE-3 да пише как се е държал. Видях че в Техномаркет има PANASONIC CS/CU-E9GKE /дано имат читави бройки/, че баща ми иска за спалнята 14м2 нещо по-евтино. Какво ви е мнението за него, дали ще върши работа при ниски темп ?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Ако смяташ форума за дотолкова приличен, че да търсиш мнение тук... довери се на съветите, които ти се дават.
    Ако ли не, можеш да опиташ да подобриш качеството на форума с опита, който ще натрупаш.
    На съвети,подплатени с аргументи - ДА,но на отговор от този род: "Вземи NOCRIA-TA и точка !)" не виждам на какво основание да се доверя на мнението?При положение че давам за пример още два модела:
    http://climacom.com/products/item/569/40
    http://impas-klima.com/invertorni-kl...-ftx-50gv.html
    с идентични качества ,не ми са обяснява защо да предпочета Fujitsu-to,въпреки че NOCRIATA,спрямо 2-та модела по горе има разлика в цената 500/600лв а предлага същото...

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

НОКРИЯ-та изобщо не предлага същото.Има два пъти по-голяма мощност в студа, повече екстри и т.н.Няма друга такава машина за Европа за големи помещения.В сравнение с нея всичко е компромис.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Еди,я ми покажи как Нокрията имала два пъти повече мощност от 50ката на Дайкин или Мицуто !

18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Няма друга такава машина за Европа за големи помещения.
    +1 - за тази цена и аз не мисля че има по-добро. Иначе повече харесвам този като характеристика но цената...

http://www.**********************/klim...jx-s-155.html#

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе