stoyanov.bs- Слагай RAS-10SAVP2-E Super Daiseikai 6 и не му мисли това е климатика 2099 лв. с монтажа.
stoyanov.bs- Слагай RAS-10SAVP2-E Super Daiseikai 6 и не му мисли това е климатика 2099 лв. с монтажа.
Благодаря за бързите отговори :rolleyes:
...ами, колко икономични ?....незнам,нещо от което да не отива почти целия доход на семейството ни за ток ,че тази зима две конвекторни печки ни изядоха ушите Можем да отделим за двата около 3000 с монтажа. Гледам по форумите,че най се хвали Дайкин. Вие какво ще кажете ?
За тази малка стая,разгледа ли и тази тошиба RAS-10PKVP-E Super Daiseikai V ?Вярно отгоре е с цената но и с монтажа е на 2299лв.-така и така ще даваш повечко...Първоначално публикувано от stoyanov.bs
Тук във форумът не сме телепати, за да знаем месечния доход на участиците, но 2бр. от МЕ GE25 би трябвало да свършат работа. И пишете повече информация за помещенията - саниране, температура без отопление, изложение и т.н.Първоначално публикувано от nova
Бих заложил на Mitsubishi Electric, MSZ-GE35VA и Mitsubishi Heavy, SRK/SRC 20 ZG-S за спалнята.
П.С. Както е рекал Пилот - и МЕ GE25 е потенциален кандидат.
Ами ето едни много прилични модели, икономични и на много прилична цена :
-за хола(45 кубични метра) ~ 17 квадрата = SRK/SRC 35ZJP-SMITSUBISHI Heavy
за спалня(29 кубични метра) ~ 11 квадрата =MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S
И 5-та серия я видях, но честно казано не разбрах защо струва 200лв. повече стария модел. Разликата се дължи главно на сглобката или пропускам нещо?Първоначално публикувано от diksanal
bobovo спомена за преоразмеряване (11кв.м е стаята). В такъв случай дали не е добре да огледам и марките които предлагат модели с по-малки като мощност климатици?
А на Fujitsu кой е алтернативния вариант на Mitsubishi Heavy SRK / SRC 50 ZJP-S? От тези двата ми изглежда 14-ката горе долу със същите параметри, 18-ката е по мощен.
http://www.**********************/klim...4lgc-807.html#
http://www.**********************/klim...8lfc-877.html#
За този ценови диапазон може и това:
http://www.**********************/klim...50va-820.html#
Май беше с twin rotary компресор. Нека потвърди някой.
... Не знам за 26 квадрата къде го бутате на 18-ка. В 26 квадрата се оправя добре 12-13 от топ моделите. 18-ка чак ако взима нещо от средния клас.
Здравейте всички ! Търся си климатик за спалня 15м2 северно изложение , изолация вътре и отвън пвц дограма. За охлаждане.До 1000лв. Благодаря предварително!
И къде тук е предложението за до 2000 лева с монтажа ???Първоначално публикувано от Mega
Ще качи бюджета с малко, ако иска да има добра машина. А предложението може да бъде: Daikin FTXS35, FVXS35, ME GE35VA, General 12LTC, Panasonic KIT-E12NKE-3 ...
Разбира се тези предложения са само условни, без оглед на място избягвам да съм категоричен.
Благодаря за отговора.Да попитам защо да слагам 12-ка при положение ,че 9-та я дават до 20 кв.м.И още нещо да те попитам как работят тези машини като цяло ,защото за Фуджи нама много изписано в темата на форума .Повечето е за Fujitsu.Първоначално публикувано от bobovo
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340656440[/time]_________________________________________________