Страница 117 от 221 ПърваПърва ... 67107115116117118119127167 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,741 до 1,755 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от Cllay
    А тази Toshiba по-добре ли ще е?
    Обаче пише Произведен за Япония, пак май не става !
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=868
    Не става за 25м2. Нали бюджета ти е 1200лв., а отиваш на 1800лв. :rolleyes:
    Гледам, че от една определена фирма даваш предложения. :rolleyes: По-добре виж някоя друга, че тези още от сайта са я почнали опашатата.

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от pilot
    Гледам, че от една определена фирма даваш предложения. :rolleyes: По-добре виж някоя друга, че тези още от сайта са я почнали опашатата.
    +1
    Стой далече от тях!

4. Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от pilot
    Не става за 25м2. Нали бюджета ти е 1200лв., а отиваш на 1800лв. :rolleyes:
    Ами аз затова питах колко според вас трябва да е минимума за един климатик що годе да става.1300/1400 стигат ли?
    Просто там глеам изображенията, за предпочитане е да го има в технополиса в наличност, ако ли не от другаде ще е

5. Тук е от
    Jul 2012

Здравейте! След препоръки на ЛС и от познати, се спрях на Fujitsu ASYA 12 LKC/AOYR 12 LKC инвертор.
    Като офертата на магазин в нашия град е 1150 лева + безплатен монтаж.
    Като цяло зимите в Асеновград не са много студени(рядко е под -5 за дълго време).
    При условията в апартаментите ми на стр. 119, надявам се да се справи тази машинка.
    До понеделник ако не прочета негативни коментари, отивам да го купувам.
    Благодаря!

6. Member
    Тук е от
    Jan 2012

От мен един съвет...То даже не е съвет,а по-скоро лека корекция- вземи си аналогичния модел на Фуджи
    http://tempex.bg/tables.php?brand=Fu...odel=RSA-12LKC
    поне са пловдивска фирма,Темпекс,и офиса им е съвсем близо до теб,на изхода на Кукленско шосе по посока Асеновград. Сега виждам,че са свалили цената от сайта си и са дали само телефон за връзка. Би трябвало да е на сходна цена с тази на Фуджицуто.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    От мен един съвет...То даже не е съвет,а по-скоро лека корекция- вземи си аналогичния модел на Фуджи
    Това сериозно ли е? - Искаш да кажеш че има разлика в качеството м/у Фуджитсу, Фуджи и Дженерала? Би ли споделил къде е разликата?

8.  

9. Тук е от
    Oct 2011

Здравейте! Трябва ми съвет за покупка на климатик за помещение около 50 кубика (3*5*2.75 стая + 2.5*1.2*2.75 коридор) който ще се ползва и за отопление и за охлаждане. Изложението е югоизточно,PVC дограма без изолация.Колебая се между 3 модела - FUJITSU ASYG-12LU, Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA или Daikin FTXS35J, като се замислям дали и FUJITSU ASYB-09LDC няма да свърши работа!? Сумата която съм отделил е около 1800-1900 с монтажа.Моля за мнения и съвети!

10. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от Viper_83
    Здравейте! Трябва ми съвет за покупка на климатик за помещение около 50 кубика (3*5*2.75 стая + 2.5*1.2*2.75 коридор) който ще се ползва и за отопление и за охлаждане. Изложението е югоизточно,PVC дограма без изолация.Колебая се между 3 модела - FUJITSU ASYG-12LU, Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA или Daikin FTXS35J, като се замислям дали и FUJITSU ASYB-09LDC няма да свърши работа!? Сумата която съм отделил е около 1800-1900 с монтажа.Моля за мнения и съвети!

На твое място бих взел едно http://klimatici.biz/product/500/kli...e-gwh12kf.html а с останалата ми хилядарка да му плащам тока 2години.

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Viper_83
    Здравейте! Трябва ми съвет за покупка на климатик за помещение около 50 кубика (3*5*2.75 стая + 2.5*1.2*2.75 коридор) който ще се ползва и за отопление и за охлаждане.
    .
    .
    Сумата която съм отделил е около 1800-1900 с монтажа.
    Ето още 3 възможности, подредени са по цена:
    1. Sharp AY-XP12GHR
    2. Toshiba RAS-13SKV2-E
    3. Panasonic CS-NE12MKE

Успех!

12. Тук е от
    Sep 2010

Избор климатик за хол

Здравейте търся климатик и съм се спрял на това http://www.techno-mix.com/product/69...25-va-standart

Посъветвайте ме дали няма да е малък за помещението, а може и да предложите други варианти

Отдолу е описание на помещението:

1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
    - жилище

2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
    - и за двете

3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението;
    - 21 кв, 2.5 м височина
    - една външна стена

б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
    - ПВЦ

в) квадратура на прозорците;
    - 5кв

г) изложението на помещението;
    - запад

д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
    - 6 ет междинен

е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
    - хол с кухня

ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    - апартамент

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
    - Пловдив

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    - 24-25

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    - изолация на външна стена

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
    - печка, хладилник, тв, комп

8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
    - 1500 - 2000 лв

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
    -15

13. Тук е от
    Jul 2012

Здравейте,
    Вече е време да се замисля какво ще бъде отоплението в зимните месеци..
    Надявам се да помогнете при избора..
    Все още се двоумя кой ще е по добрия вариант камина с водна риза или два климатика като за начало.

Да се спрем за сега на климатиците...
    Град Велико търново
    Ще отопляват две стай.
    Ще са необходими два броя климатици.
    Желана температура 22-24 градуса
    Бюджет не повече от 1300 лева за брой климатик.

Едната стая Хол 20кв.м - 53 м3 - южно изложение тухла с три вътрешни стени и една стена външна на нея прозорец трикрилен и врата към тераса с здрава двойна дървена дограма от старите, без изолация на стената и без остъкляване на терасата.
    Отгоре и отдолу се отоплява от комшиите, температура в стаята без отопление в най студените дни тази зима около 16-17 градуса.

Другата стая Спалня 18кв.м- 44м3 - северно изложение тухла с четири вътрешни стени и една стена външна на нея прозорец трикрилен и врата към тераса с здрава двойна дървена дограма от старите, без изолация на стената и остъклена тераса със стара дървена дограма еднокрилна - все е нещо .
    Отгоре и отдолу се отоплява от комшиите, температура в стаята без отопление в най студените дни тази зима около 15-16 градуса.

Според прегледаното във форума съм се спрял на два модел климатик:
    FUJITSU ASYG-12LEC
    FUJITSU ASYA-12LKC

Ще се радвам да препоръчате нещо и да ме насочите към по добро.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2008

Досаден въпрос за климатик

Става дума за Южна вътрешна стая с изолация12 кв.м. Зимата е топло и се отоплява с веялка работеща от време на време. Ще се ползва за отопл. и охл. Аз предполагам за 7_ца с нисък минимум до около 1600лв

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Re:Избор климатик за хол

Цитат Първоначално публикувано от bioz
    Здравейте търся климатик и съм се спрял на това http://www.techno-mix.com/product/69...25-va-standart
    Този е слаб за 53м3. Външното е на GE25. GE35 е подходящ. По-добрите и скъпи варианти са МЕ MSZ-FD25/MUZ-FD25VA или Toshiba 10SKVP2.

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Досаден въпрос за климатик

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

За тези пари това е най-доброто за мен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе