Ако говориш за оригиналния е към 250 лв. грубо цена на КлимаКом.
Ако говориш за оригиналния е към 250 лв. грубо цена на КлимаКом.
Да ,за фабричния говоря. За по големите машини е толкава, но не си спомням ,за по малките дали не беше по евтино.
.ми не мисля ,че е с нагревател във Варна цените винаги са по високи и от там може да идват тия 100лв. разлика. Един познат има дайкин и миналата зима се е топлил с радиатор защото в стаята е било 12градуса ,мицубишито вие нещо не го харесвате та предлагаите и други модели. За хола ви послушах и сложих нокриа та зимата ще я видим и нея .тошибата по добър вариант ли е за отопление
petinka ,ето ти още един нискотемпературен модел, с много добри отзиви през изтеклата зима на панасоник CS-NE9MKE и във Варна ги предлагат,ако не ти е скъп.
+1 за CU NE-9 MKE Страхотен модел
petinka FUJITSU ASYB-09LDC ето този модел е супер за топлене зимата едва ли е излязъл по-читав модел за тези пари(ще спестиш към 150-170лв) .
Ако може да го намери да го грабва без да се замисля.Първоначално публикувано от Dimitar01
fyjitsuto ми хареса с плазмен филтър и много добри показатели , цената също е добра , важно е да топли зимата с малко дете сме а друг вариант за отопление няма да имаме освен климатиците и затова ми трябва читав модел които е безотказен зимата. вече имаме една нокриа и сме доволни но още не е пробвана зимата .
Доста интересна машина, като гледам и на мен ще ми свърши работа.Първоначално публикувано от justify
Не намирам обаче отзиви за нея, а и гледам се предлага от 2-3 фирми.
Това някакъв нов модел ли е? В под раздела за Тошо има една много кратка тема за него. Някакви отзиви?
Здравейте! Моля за мнение при избора на климатик!
Ще се ползва в стая 28кв.м.; западно изложение (отсреща има друг блок и пази сянка!); външна изолация; алуминиева дограма;
Искам да купя качествен климатик, но все пак да не се набутвам с маса пари. Предлагат ми Митцубиши MUZ/MSZ FD25VA.
Този или някакъв друг да е?
Благодаря за вниманието към въпроса ми предварително?
General-Fujitsu, AWHZ14LBC Nocria
или Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6
Ще стигнат да докарат до 19-20 градуса със зор зимата, но след като не сте писали каква температура искате да поддържате и в кое населено място е помещението за което ще е предназначен климатика значи нямате изисквания за висока температура и почти никакви други изсиквания.
П.П. Мицубишито което Ви предлагат не става- ще му се вземе акъла/компресора при зима като отминалата.
Благодаря за мнението! Ще се ползва в Стара Загора и очаквам да ми е топло - 24*
Същата фирма, преди да поставя въпроса за СОР числото ми предложи MUZ/MSZ GE35VA.
След това ми казаха, че принципно и двата ще ми вършат работа. Притеснява ме, че навсякъде пише, че FDто е до 25квадрата...
смятай сам : предвиди по 80-тина вата на кубик въздух за зимата и огледай за климатик с подобен номинал.
28х2.6=73м3 х 80вата= 5.8 киловата е добре да е номинала на машината - за това в попреденият пост предложиха нокриа или тошибата.
ако мислиш че с 50 вата ще се стоплиш - в крайна сметка ти живееш там и най добре знаеш с какво си се топлил.
трябва да имаш предвид ако ще се топлиш и пада на мощността на климатика зимата, да кажем при -15 остават 50% което е добро пожелание и ето че от 80 вата климатика ще духа само 40 или от 50 - 25 вата за кубик.
Слагай Нокрията, Тошибата с това 750 вата компресорче в 28м2, не ми допада.
FUJITSU ASYB-09LDC модела го има във Варна цена с монтаж 1650лв. чета във форума, че бил спрян от производство и имало само остатъчни бройки по складовете и при евентуална повреда ще е трудно да се намерят части .На мен ми харесва ,но като го прочетох това и сига пак съм в чуденка.