Страница 142 от 221 ПърваПърва ... 92132140141142143144152192 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,116 до 2,130 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Джъсти,каква е разликата между плазмата на Тошиба и е-йон на Панасоник?
    То почти няма прилики...при начина им на работа.По скоро E - ion работи на принципа на йонизатора на тошиба ,и както писа и Мега-с Гугле към познанието,да не се предъвкват писани вече неща и тук из форума.И докато плазмата е филтър,йонизаторът сам по себе си не е.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    И докато плазмата е филтър,йонизаторът сам по себе си не е.
    А дали има разлика в качеството на филтрация на въздуха с включен и изключен йонизатор?

П.С. "Вдига ли шум дърво, паднало в гората, ако няма кой да го чуе?"

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Като например ..... конкретно кой модел и марка климатик го превъзхожда??? 1500 лева без монтаж???Единствено панасоник, но те пък нямат плазма филтър...

Въпроса е за теиз пари, мощност и екстри кой климатик превъзхожда тошибата???

Иначе с оглед на мощността мога да се съглася че за тази цена има и по-мощни, но дали са по-добри???

Фуджицу 9/12LDC серията я няма,за да ги конкурира и сега въпроса е кой климатик е конкуренцията???Панасоник- едва ли, поне по мое мнение.
    Имах предвид точно мощността. Някъде го видях с двойнороторен, някъде със еднороторен. А и с какъв топлообменник е едноредов или двуредов?
    Аз на машината първо това и гледам, екстрите са след това. Просто ми се струва, че наподобяват Дайкин със слаби модели на високи цени заради марката. Може и да бъркам, ама най добре си е да има отзиви след една зима!

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Модела е презимувал вече 6 години без проблеми.Не е от класа на бюджетните им серии.Компресора на 10 и 13 е сингъл, на ТОШИБА - DA89X1C-23FZ2.Това е 750 ватовата версия на 23FZ, който е 680 ватов.Ползва се в АВАНТ и СУЗУМИ.Външните са едноредови на 10 и 13, но както винаги, на ТОШИБА не им пречи да вадят добри мощности.Старата 13-ица SAVR-E е с двойнороторен, същия като на ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Re:избор на климатик 12-ка

ето накратко историята на осаката-Работеше си до май,после я сваляха заради слагане на вътрешна изолация и я качиха пак.3-4пъти да е работила и спря да духа студено.доиде майсторът дето я сваля и каза че дава някаква грешка все едно е изгоряла една платка.дойде платката и я сменихме -не ще и това си е .тогава реши след консултация с колега, че щом не е платката, според това коя лампичка мига е компресорът.компресорът е sanyo и мислех че ще се намери но не става.
    общо взето ми се ще да взма някои panasonic,затова кажете как е със сервиза и препоръчайте някои изпитан през тази зима модел.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Забрави.Нали ти казах, че Пачеко имаше панасоник китайски и тази зима в началото на януари 2012г. му се повреди компресора и той без да пита взе, че се нахака на daikin FTX35JV и сега псува и дайкин ...
    И той доста си хвалеше китайчето панасоник(както ти Осаката), докато януари му се строши компресора, след това и за панасоник и за дайкина който взе само и

Вземи си едно GREE и забрави.Другата възможност е мицубиши хеви, но не ти се дават пари за него.

А бре докато се каниш, те GREE вземат да свършат и тогава .

8.  

9. Тук е от
    Oct 2011

а това LG http://www.technomarket.bg/products/...nh0-s-12af-uh0 /в сравнение с GREE

как ви се струва?

10. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте,
    Имам нужда от помощ при избор на климатик.
    Ще се използва предимно за охлаждане. За отопление ще се използва само ранна пролет и есен, защото апартамента е с действаща газова изсталация и през големия студ отоплявам апартамента с парно.
    Искам да поставя климатик в сравнително студена дневна, която е около 75-80 куб.м. (32-33 кв.м.), северно изложение, 2 външни стени, 12 кв. метра прозорци, външна изолация, ПВЦ дограма, ново строителство, 2-ри етаж (отдолу не се отоплява).
    Бюджета ми е около 1300-1500 лева.
    Няма значение марката, а по-скоро качествен модел (за съжаление с тези пари съм под високия клас, но толкова...).
    Предварително благодаря за съдействието.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

За 41 лева отгоре в сравнение с LG-то аз бих взел SHARP AY/AE-XPC12JR. Вътрешното му тяло е по-тежко с 1,5 kg., а външното с 5 килограма, има по-висока отдавана мощност и по-висок СОР, официално на отопление го дават до -15° за разлика от LG-то, което го дават до -10°. Освен това и пълната гаранция на климатика е по-дълга от на LG-то с 2 години, като общо е 5 години.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2012

За кой регион на БГ става дума,защото има разлика да охлаждаш в Петрич или в Рудозем С монтажа ли е този бюджет от 1500 ?А не е - ето два добри модела за твоите условия:
    http://www.**********************/klim...15jkx-830.html
    http://www.**********************/klim...n50k-1090.html

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

http://www.technomarket.bg/products/09108973/panasonic-cs-cu-xe9mke-3 a от този някакви впечатления ?

14.  

15. Тук е от
    Sep 2010

Много ми се иска да е с монтажа, но не знам дали ще може да се намери нещо добре за тези пари....
    Ако не...180-200 лева за монтаж ще ги отгладувам някакси ...или ще спра бирата
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344426692[/time]_________________________________________________

В гр. София - Манастирски ливади

16. Тук е от
    May 2012

@rummenn За тези пари може да вземеш максимум 12-ка ако искаш хубав и надежден климатик. Той ще ти върши работа за охлаждане. Ако намесиш и отоплението ще трябва малко да вдигнеш бюджета.

17. Тук е от
    Feb 2012

здравейте, помогнете за избор на климатик за отопление и охлаждане следното помещение:

24 кв.м. х 2.4 височина, тухла, вътрешна стая на среден етаж с 1 външна стена (~10 кв.м) която е към тераса и има ПВЦ дограма и външни щори. В помещението се спи.

Първоначално се насочих към:
    - Mitsubishi Electric MSZ-GE35VAhttp://www.**********************/klim...35va-1118.html, но с доставката и монтажа в Монтана излиза извън предвидения бюджет. Би бил идеален предвид ниската консумация и параметрите. За трази цена ми предлагат Дайкин FTX35 серията, произведен в Чехия, но прочетох доста неприятни неща за него... и ми се стува, че многo не се различава от GREE GWH 12KF)

Сега изборът моина към по-евтини варианти, които могат да се доставят от града:
    - 1/ HITACHI RAS/ RAC 35 FH6 от Зора (1099 с монтажа) изглежда не лош вариант, но не съм сигурен, че наистина ще се справи с отоплението,
    - 2/ Fujitsu ASYA 12 LKC(има ли разлика с FUJI RSA-12LKC?)
    - 3/ Fujitsu ASYG 12LECA/ AOYG 12LEC

Някой от тези трите доближава ли се по комфорт и икономия до Мицубишито... Изборът и монтажът на климатик в Монтана се оказа доста ограничен откъм опции

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Защо не вземеш Мицубишито с кредит ЕЕ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе