Със сигурност си прочел,че такова ползване на климатик зимата при минусови температури не е добро нито за климатика ,нито за теб/да се изключва/.Първоначално публикувано от krasi_zz
А за ударно затопляне гледай модели на Fujitsu и Toshiba.
Със сигурност си прочел,че такова ползване на климатик зимата при минусови температури не е добро нито за климатика ,нито за теб/да се изключва/.Първоначално публикувано от krasi_zz
А за ударно затопляне гледай модели на Fujitsu и Toshiba.
Здравейте спрял сам се на няколко модела ,бихте ли споделили кой вариант ще е най-удачен за моето помещение , което е 30 кв2, тухла е строителството с външна замаска ,специално топлоизолация няма , намира се на 1ви етаж , но отдолу има магазин който се отоплява зимата с климатик , отстрани и отгоре също отопляват съседите . Зимата тука в Несебър е мека ,рядко падат градусите до -10 примерно .
http://www.**********************/klim...n50l-1482.html
http://www.**********************/klim...-fh7-1367.html
http://www.**********************/klim...v2-e-1447.html
http://frescor-bg.com/manifacture/fuji/rsa-14lgc/
Като имате предвид ,че сумата която сам готов да вложа е 1800 лв с монтажните разходи.
Благодаря ви предварително!
Зависи на какво наблягаш при избора на климатик. На първо четене май всичките модели стават при посочените условия,остава само да конкретизираш избора си.
Здравейте на всички,
Моля за съвет относно климатик за спалня, 15 м2 , изолация , дограма , източно изложение. Ще се ползва и зо отопление и за охлаждане. За сега съм се спрял на Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA като с монтажа излиза около 1350 лв. , моля за други предложения, около този ценови диапазон.Моля за мнения и за Fujitsu ASYG 09LE. Имам Fujitsu ASYG 12LE и съм доволен от него. Благодаря предварително!
Тук за 12LE се говори че много шумял/бръмчал/;
GE25VA пък замръзвал.....но пък бил по хубав от 12LE...
За 09LE няма много писано....
За 12LE , не бих казал че е перфектно тих но не не ми е пречил и да спя /намалявам разбира се силата на fan-a /. Иначе като мощност и сметки съм доволен. Също така не е спирал да работи и през най-големите януарски студове тази година.
justify кажи си мнението,скъпи ли са,защо никой не си купува от тях - споделете или просто не се намират?Първоначално публикувано от Dimitar01
п.п.Аз имам 1 такъв доста тих, с хубав филтър,топли и харчи малко ток и една 12-ка от същата серия също е супер .
Той Justify вече е "пас" по повечето теми
За парите си LDC серията е добра, но вече почти ги няма.Все пак ги спряха преди повече от година, а в същото време новите серии на фуджицу нямат плазма филтър.Какво повече да кажа...
Аз лично съм се ориентирал за мен си към тошиба с плазма филтър и когато дойде времето може да се хвърля на един daisekai 10 SKVR-Е2.
Изобщо аз съм плазма -филтър ориентиран(о) потребител(дете) .
Ако намеря такъв LDC да го взема ли или ... ? Дай съвет .Първоначално публикувано от justify
RAS-10SKVR-E2 и този 10 SKVR2 каква им е разликата?
Едното е Suzumi, другото е Daiseikai. При Toshiba класовете се движат от Avant, през Suzumi+, към Daiseikai, като стигат Super Daiseikai. ... Гледам като данни са еднакви, но Daiseikai-a (RAS-10SKVR) се появи скоро и още няма отзиви за него.
Dimitar01 ако климатика/ците са за стаята/ите от по 12 квадрата които обявявате във форума, то почти всеки климатик ще ги отоплява зимата.
Ако избирах за мен климатик за стая 12 квадрата, бих избирал измежду тошиба 10 SKVR-E2, ако ми се харчат повече пари и искам плазма филитър или ако нямам претенции за плазма филтър бих погледнал някое Мицубиши хеви SRK25ZJ-S което е с отстъпка в цената(на промоция).
Разбира се става и фуджицу 12LKC или 12LEC.Предполагам и че FUJITSU ASYG-12LLC също ще топли, но е нов климатик който не е презимувал, поради което за мен разумният избор е измежду мицубиши хеви и тошиба, а е всеизвестен "злия" нрав на външните тела на фуджицу .
Здравейте,
Пред мен стои избор на климатик
-За 22кв. хол + евентуално 5кв. коридор. тухлен апартамент 2.6м височина с ПВЦ дограма и западно изложение една външна стена и за сега е без допълнителна изолация на стените.
-Ще се ползва за отопление до 22-23 градуса и охлаждане 27-28
-Бюджета е до 1800, максимум 2000лв.
Естествено желанието ми е да е високоефективен, тих, да работи добре поне до -15 а още по-добре до -20, да може да работи на ниска мощност без да се изключва и включва постоянно(през есента и пролетта). Не са малко пари за мен затова бих желал да ги дам за нещо което си заслужава. На марки не робувам, не ме вълнува дали на него ще пише митсубиши, тошиба или мидея или хаер... така или иначе всичко се прави от китайци
Добре би било и външното тяло да не е много шумно че ще го монтирам близо до прозорец на съседа.
Благодаря предварително!
п.п. Населено място - Русе
Ако споменеш и населеното място, ще е добре.
justity toshiba za 12 kvadrata vse edno ferari za edno kafe aman ot razbira4i
КЕФ ЦЕНА НЯМА...........и аз искам топло за 2,65 с ддс ма ЙОК.човек купил качествена машина не е разбирач,а ПРАКТИЧЕН.Първоначално публикувано от nick 4286