Страница 160 от 221 ПърваПърва ... 110150158159160161162170210 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,386 до 2,400 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2012

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

трябва ми бърз отговор на въпроса директно в ел мрежата ли да ми свържат 3 климатика в един апартамент единият няма да се ползва постоянно

2.  

3. Тук е от
    Aug 2012

Има и въпросник във форума потрудете се малко над него, защото не сме(все още) форум за екстрасенси, а и така ще бъдете полезен/а на себе си преди всичко, тъй като ще си помогнете да направите правилен избор.

Ето отговор на въпросите:

1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - за жилищно помещение.

2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът? - и за двете.

3. Каква е:

а) квадратурата и кубатурата на помещението; - около 35 кв2 - 100 куб
    б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - ПВЦ, 2-ен стъклопакет, обикновенно стъкло
    в) квадратура на прозорците; - 10 кв2
    г) изложението на помещението; - юг, изток, запад,север /всички посоки/
    д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)? - едноетажна къща, изолация на покрива,
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - кухня ,трапезария

ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - къща

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? – Североизточна българия, град Нови пазар

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - за лятото около 27-28, зимата 24-25

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - има изолация на стени и покрив

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви? - телевизор, печка, съдомиялна, хладилник, абсорбатор.

8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик- около 2400 лв с монтаж

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане? – зимата пада до -10, - 15 , лятото- 40, 41

Предложиха ни 2 бр.марка Инвентор, очаквам вашите мнения и предложения. Моля!!!!

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

petinka НЕ в никакъв случай.По-добре е да се включва в контакта.Това е изискване и на производителя- да може да се изключва от контакта, ако случайно стане нещо с климатика или има токов удар в мрежата да може климатика да се изключи физически от ел.мрежата. Отделно, това може да доведе до отпадане на гаранцията, тъй като е неспазване на указание на производителя за начина на монтаж на климатика.

Дори да нямаш контакт на близо до климатика след монтажа викни ел.техник да прекара жица и да ти направи горе до климатика контакт.Поне аз така бих процедирал ако ставаше въпрос за мен. Включат ли го директно- мълнии, токови удари- всичко е възможно и да изгори нещо.При бури с мълнии лятото аз моите ги "дръпвам" от контакта.

Tutsy нищо не сте писали за формата на помещението нито за модела на INVENTORA и капацитета му - 9-ките ли ще слагат, 12-ки ли??? . За до 23 градуса зимата INVENTOR две 12-ки могат и да свършат работа, но зависи дали шума ще ви изнася, защото много често при минусови температури потребителя в желанието си да поддържа 24-25 градуса "набримчва" климатика до 26-28 градуса, но това не прави климатика по-силен, а просто го кара повече да се мъчи и да работи свръх възможностите си и се получава един брум от компресор, лед по външното тяло и тогава следват и писаниците във форума...

5. Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от tigyrcho
    Ето и конкретните модели:

Fujitsu ASYG 12LE - 1350 лв с монтаж: http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...syg-12-le.html

Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA - 1300 лв с монтаж: http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...ic-ge25va.html
    Тази 25-ца на Мицубиши е много добра и няма да имаш проблем да се отопляваш през зимата. Все пак ако решиш да се презастраховаш може да отидеш и на 12-ка. В никакъв случай обаче не слагай нещо по-малко от 9-ка(25ца) като мощност

6. Тук е от
    Aug 2012

Прилагам файл със скица , помещението е маркирано с два хикса
    Прикачени файлове Прикачени файлове

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Tutsy
    Моля, разбиращите, помогнете в избора на Fujitsu за помещение около 35 кв.м. две нива. Разликата в нивата е около 50 см.Евентуално 2 броя климатици.
    И една Нокрия 14 може да свърши работа, зависи от обема на въздуха и от разположението на помещенията. Най добре е специалист да дойде на място и след оглед, да прецени.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Tutsy една Нокрия 14-ка в по-голямото помещение с поставено вътрешно тяло срещу портала/прохода между двете помещения би трябвало да свърши работа.Така шума от климатика ще е по-малък и със сигурност ще е по-икономичен от два INVERTORA .

За 2400 лв Нокрията в конкретния случай е по-добро решение от два INVENTORA.За повече пари вече отделен въпрос ...

П.П. помисли за това къде ще я включите- за контакт около нея, за да не се налага в последният момент да търчиш като по време на пожар.

10. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    tigyrcho, погледни General-Fujitsu ASHG07LEC.
    Много добри характеристики има, но пък малко ме притеснява да не се окаже слаб за големите студове. Въпреки, че дават BTU 10200 при отопление. Ще го имам предвид

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    аз съм по скоро за мицубишито - дават го тихо а и за 14м2 трябва да е дотатъчно , но пък казваш че е студена стаята ...
    Цитат Първоначално публикувано от Vimaxclima
    Тази 25-ца на Мицубиши е много добра и няма да имаш проблем да се отопляваш през зимата. Все пак ако решиш да се презастраховаш може да отидеш и на 12-ка. В никакъв случай обаче не слагай нещо по-малко от 9-ка(25ца) като мощност
    И двамата споменавате Мицубиши. Значи към него се ориентирам за сега. Благодаря

11. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Хол 23 кв. м.

Търся достоен заместник на CS-G125KE/CU-G125KE, който се спомина тази зима след 11г. съвместен живот.
    Помещението е хол - 23 кв. м., 62 куб. м., тухла, вътрешни стени от всякъде, а прозорците са към остълена тераса. Местоположение - Стара Загора, където климата е доста мек обикновено - зима -5 +5. Ще се ползва основно за отопление.
    Пожелателнии изисквания:
    1. Икономичност;
    2. Мин. шум - сън;
    3. Добър филтър за прах - засипан съм с килими и китеници;
    4. Йонизатор;
    5. Мин. Цена
    6. Бюджет - до около 1700 с монтаж.
    ------------------------------------------------

Вторият въпрос е - удачно ли е било предходното местоположение (в жълто) - идеята беше да се въздейства и на кухнята, но никога не се случи, или да се премести вътрешното тяло над прозорците по средата в хола - над прозорците? Като идеята е да обдухва цялото помещение и ако евентуално има някакви датчици на присъствие да реагира по-коректно.
    [img width=681 height=600]http://img4.imageshack.us/img4/1208/panasonik.jpg[/img]

Бях харесъл PANASONIC CS/CU-E12NKE-3, но като еквевалент ми предложиха Fuji ASYG12LE/AOYG12LE, който е малко по-евтин и според тъговците доста по-добър.
    Моля помагайте!
    Благодаря.

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Хол 23 кв. м.

Цитат Първоначално публикувано от KTT
    предложиха Fuji ASYG12LE/AOYG12LE, който е малко по-евтин и според тъговците доста по-добър.
    Явно, тези търговци незнаят какво продават....

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами като гледам за това помещение стават:

1. TOSHIBA Ras 16 SKV2-E

2. General Ashb - 12LDC

3. Panasonic CS/CU-E12MKE-3 - Econavi 2011

4. Panasonic CS/CU-E12NKE-3 - Econavi 2012

5. Sharp AY/AE-XP12GHR

За това се сещам в момента, може да има и други модели от други марки.

14.  

15. Тук е от
    May 2012

Ако височина на помещението над прозорците позволява да се събере вътрешното тяло и да му останат поне 10 см отгоре, не е лоша идея да бъде там. Иначе от изброените в предния пост модели ти препоръчвам Шарп-а ако не те притеснява сивия цвят на вътрешното тяло. Плюсовете най-вече са по-дългата гаранция, по-голямото външно тяло, високият СОР

16. Тук е от
    Aug 2012

Здравейте спрял сам се на няколко модела ,бихте ли споделили кой вариант ще е най-удачен за моето помещение , което е 30 кв2, тухла е строителството с външна замаска ,специално топлоизолация няма , намира се на 1ви етаж , но отдолу има магазин който се отоплява зимата с климатик , отстрани и отгоре също отопляват съседите . Зимата тука в Несебър е мека ,рядко падат градусите до -10 примерно .

http://www.**********************/klim...n50l-1482.html

http://www.**********************/klim...-fh7-1367.html

http://www.**********************/klim...v2-e-1447.html

http://frescor-bg.com/manifacture/fuji/rsa-14lgc/

Като имате предвид ,че сумата която сам готов да вложа е 1800 лв с монтажните разходи.
    Благодаря ви предварително!

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от vl.pavlov
    Здравейте спрял сам се на няколко модела ,бихте ли споделили кой вариант ще е най-удачен за моето помещение , което е 30 кв2, тухла е строителството с външна замаска ,специално топлоизолация няма , намира се на 1ви етаж , но отдолу има магазин който се отоплява зимата с климатик , отстрани и отгоре също отопляват съседите . Зимата тука в Несебър е мека ,рядко падат градусите до -10 примерно .

http://www.**********************/klim...n50l-1482.html

http://www.**********************/klim...-fh7-1367.html

http://www.**********************/klim...v2-e-1447.html

http://frescor-bg.com/manifacture/fuji/rsa-14lgc/

Като имате предвид ,че сумата която сам готов да вложа е 1800 лв с монтажните разходи.
    Благодаря ви предварително!
    Щом си съгласен да платиш цената за Хитачи FH7, не е ли по добре за още 150лв да вземеш това:
    http://www.**********************/klim...50gv-1061.html
    Третия и четвъртия вариант, според мен, не са за коментар.

18. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Т.к. форума за съжаление имаше проблеми а аз трябваше да решавам бързо се спрях на първоначалния вариант - Панасоник NKE-3. Вероятно не е най-добрият избор, но явно носталгия към марката. Разстоянието от тавана до прозореца е 36 см, но има 6 см. гипсов корниз. Т.е. реалното разстояние е 30 см. и 6 см. аванс за "дишане". Ще ви бъда благодарен ако коментирате местоположението.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе