Ясно!Първоначално публикувано от eriopasa
Имах предвит стаята, която искаш да климатизираш.
Ясно!Първоначално публикувано от eriopasa
Имах предвит стаята, която искаш да климатизираш.
А да препоръчате някой за 1300-1600лв подходящ за топлене на бебета , за стая северна с изолация (няма дограма ,но ще сложа) висока 240см ,широка 340см ,дълга 360см !Да харчи малко ток и да топли супер?!Първоначално публикувано от Kasap
Ще извинявате, че се обаждам, ама подов за бебе не е много умно решение.Първоначално публикувано от stelaartoa
Първо ще вдига прахоляк и като стане на една годинка (от 9месеца в моя случай) и почне да пипа навсякъде. А климатик на пода си е интересна играчка с лампички - още повече става интересна като не му давате да я пипа.
Лично мнение: подов климатик и бебе = автогол. Аз се чудя как да си опазя компютъра от "малката напаст" , стенен компютър не се ли предлага?
И понеже не си написал, че трябва да е нов... си ми звучи, като машина за японския пазар - 2ра ръка.Първоначално публикувано от Dimitar01
Имам доста монтирани подобни в семейства точно с бебета и всички само го възхваляват .
1- вдигал прахоляк ??? Ти във вас в мизерия ли живееш,та да оставиш чак прах да се вдига ? Освен това точно вдигнатия прах ще се засмуче и ще остане на филтъра на климатика,което е по-добрия вариант от тоя бебето да шляпа в него.
2- За пипането - подовия си е доста добре направен и няма какво толкова да му се направи. Дори и в отворите за клапите има ситна метална мрежа и не може да се бърка вътре.
3- Дайкина няма лампички,едно малко бледозелено диодче си свети и толкова.
А главното предимство - винаги топло долу по пода,където малчугана прекарва доста от времето си ?
неудобството на подовия е ,че като достигне температурата и започва да духа хладен въздух, който точно на 30-60 см височина от пода се усеща като течение дори на 3 метра от климатика.Този проблем аз го избегнах като спрях долната клапа и я отворих съвсем малко ръчно, така че да е равномерна температурата в стаята и да не се усеща течение.Ако не се отвори започва да блъска жега само отгоре и върти топлия въздух само отгоре и не регулира добре температурата в стаята.
Щерката е на 3 години и първоначално го загледа, пипна веднъж и оттогава си играе с играчките в детската без да му обръща внимание.
Дори и за миг до сега не съжалявам от 2та подови Дайкина в къщи.
Това искам да го видя как издъхва този климатик на 17 кв Какви коментари може да прочете човек тук не е истина.Първоначално публикувано от Jackas
Колега не слушай подобни коментари. ФД серията е климатик който е създаден да топли големи помещения. Аз ползвам ФД 35 и топля 35 кв. без никаква драма.
Ти май не четеш, че човека е в неизолирана къща. Разликите между къща и апатрамент са огромни! Не давай акъл така на изуст. Освен ако не искаш да поемеш отговорност след това!
Нямам идея за FD25VA,дали ще се справи или не ,но за изолацията съм сигурен че е беля(липсата и де).
Догодина трябва да сложим но знаели човек.
Фтхс35 се справя в 30кв. само с пвц и дали да не си взема един фтхс25 и да мирясам.
... Сега ако имаш намерение да се изолираш лятото, то се спри на по-слаба машина. Все ще изкараш с нея още два месеца. Ако нямаш вече наблегни на по-силна. FTXS не е лоша машина, но не е нищо особено.
FD25VA е добро, но не в този бюдежт, който си дал. Освен ако не те премятат с номера FD вътрешно а външно от по-слабите серии!
Колега май ти говориш на изуст! Тази машина е повече от достатъчна, погледни и минимума и тогава пиши.Първоначално публикувано от Mega
Имам ФТХС в детската стая, не е лоша машинка но е поне 5 класи под ФД на Митсубиши.
Отивай на оглед при човека, подпиши се под становището ти и му слагай машината смело.Първоначално публикувано от Anubis
и двамата говорите едни и същи неща , няма смисъл от дърлене коя 9-ка е по-добра. да бодне една 35-ца ако има нужда ще развърти до повече ако няма ще пада колкото има нужда. така хем няма да е особено преоразмерен хем ще се справи ако има нужда - хем сигорно, хем хубаво хем евтино ще мине и хем ще е доволен човека. и ако реши да прави 30 градуса може и да успее.
win-win ситуация
пс. аз не бих сложил нито едната от двете машини прекалено много пари за читави машини, за неизолирано място нещо по евтино - така и така ще се бачка на макс.
Ти пък сега. Никъде не съм казал, че съм за FTXS, какато и, че FD не става. Просто някой не чете какво пиша. А именно. Човека да реши дали ще слага изолация или не лятото. Написал е, че има намерение да слага, което е добре. От там нататък избора е негов. Аз без оглед не правя заключения а само давам идеи. Отоплението на къща е малко по-различно от това на апартамент.