Страница 19 от 221 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

За твоето помещение ~30 m³ е необходима машина отдаваща 2.5 ~ 3.0 kW номинално на отопление при 7°С външна температура и 20°С в помещението. Разбира се, модели с подобни параметри имат максимално развъртане ~ до към 5 kW. От моделите на фуджицу или фуджи, като нещо което работи мога да посоча LDC и LGC (като трябва да бъде оразмерено правилно според помещението и да бъде монтирано както трябва - примиряваш се с факта, че може да се разсвири втулка или лагер след време, но не мисля, че са фатални неща - отстраняват се). Колкото до модели за японския пазар, има хубави нови машини които отговарят на условията на помещенията, но не отговарят на финансите които си заделил.

2.  

3. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar01
    RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
    RAS-10PKVP-E - Super Daiseikai 5 -има ли голяма разлика между двата или който и да купя няма да сбъркам ако се стигне до купуване на 1 от 2та
    Няма да сбъркаш,който и от двата да вземеш.Иначе са с различни компресори,като дайсейкай 5,има възможност да работи с единия ротор и да слиза до по ниски минимуми,а 6 е по мощен,по нов модел,заместил дайсейкай 3.

А някой по евтин ти би ли препоръчал да харчи малко и да топли при -15 +24 ?
    Касапа ти беше подхвърлил като идея...

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Дълго се чудих дали изобщо да пиша, но ако не ти се дават~ 2000 лв за 10-ка(тошиба или мицубиши) има още една алтернатива с всички екстри на МЕ плазма серията, която е с външно тяло на GE серията на мицубиши за 1583.87 лв без монтаж можеш да вземеш Мицубиши илектрик FD- Deluxe standart inverter което ще върши идеална работа за 13 +6 квадрата стая + коридор и ще има плазма и сензор-око и ще достаъчно мощен да топли дори -15 за тази малка стая+ коридор.

Така ще спестиш 250-350 лева.
    Още по-евтина алтернатива е вече предложеното ти фуджицу 9LD .

Успех в избора.

5. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Дълго се чудих дали изобщо да пиша, но ако не ти се дават~ 2000 лв за 10-ка(тошиба или мицубиши) има още една алтернатива с всички екстри на МЕ плазма серията, която е с външно тяло на GE серията на мицубиши за 1583.87 лв без монтаж можеш да вземеш Мицубиши илектрик FD- Deluxe standart inverter което ще върши идеална работа за 13 +6 квадрата стая + коридор и ще има плазма и сензор-око и ще достаъчно мощен да топли дори -15 за тази малка стая+ коридор.

Така ще спестиш 250-350 лева.
    Още по-евтина алтернатива е вече предложеното ти фуджицу 9LD .

Успех в избора.
    Би ли написал точния модел на Мицубиши илектрик FD- Deluxe standart inverter ,който ще е достаъчно мощен да топли дори -15 за тази малка стая+ коридор
    (Този ли е вътрешно-MZS-FD25 VA външно-MUZ-GE25VA 1583,87лв)

Мерси колега мнения за модела на Мицубиши?

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Къде точно е келепира да се вземе вътрешно FD с външно GE и защо да не се вземе тогава GE + GE комбинация? Ако е за едната плазма, мерси! Плазма за 400+ лв

7. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Къде точно е келепира да се вземе вътрешно FD с външно GE и защо да не се вземе тогава GE + GE комбинация? Ако е за едната плазма, мерси! Плазма за 400+ лв
    Препоръчай модел климатик за 11,50 квадрата с изолация и дограма северно изложение за толене.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

11 квадрата е доста малко. 7-ца на Panasonic от високия им клас. Или нещо подобно ...

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Препоръчай модел климатик за 11,50 квадрата с изолация и дограма северно изложение за толене.
    Панасоник, че са най-тихички (20dB), да. Примерно тоя:

http://www.climamarket.bg/?p=3020

Малко по-шумни (23-24dB) са тия два Sharp-а:

http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.TxxKEoFlTct

http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.TxxKMIFlTcs

Ако не ти пречи он оф работата, може ей тва Дайкинче, фрашкано с екстри:

http://www.**********************/klim...s20j-800.html#

или:

http://www.**********************/klim...25va-817.html#

Ако пък съвсем не ти пречи он оф работата, може и конвенционални он оф климатици:

http://www.sofclima.com/page.php?n=64226&SiteID=687 - на -10 му остават около 1.9kW

http://www.**********************/klim...5vb-1043.html# - капилярка, на -10 му остават около 1.9kW.

http://www.**********************/klim...-hg-s-142.html - има Филтри - естествен ензимен филтър, фотокаталитичен миещ се филтър, 24 часов йонизатор, има EEV вентил, на -5 му остават малко над 2kW топлинка. Малко по-шумен е - 28dB.

В 11 квадрата според мен всичко ще ти работи он оф... Дори и Панасоника със своите 0.7 квата минимално топлоотдаване...

Най-много съм за Sharp 9LSR аз, колкото и да ме нахранят сега всички тук ) ) ) ) ) ) ) ) Доста е тих, тръгва плавно от най-ниската степен на вентилатора (която е 22-23 dB), не си затваря жалуза при дефрост или при спиране на работа, сравнително нисък минимум (0,9), йонизатор, двоен топлообменник, 5 години пълна гаранция и НАЙ-ВЕЧЕ - ЦЕНАТА Не си струва за 11 квадрата да дадеш 1500 лева според мен

Негативите са: тайвански компресор (не китайски, за контролиране налягането е използвана навита тръбичка(капилярка), а не вентил, който се управлява от електроника(така е и Панасоника обаче, ниско качество на пластмасите(но все пак пукат доста по-малко и по-меко и приятно от MHI и ME :P).

Ето я темата за Sharp-а:

https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53248.0.html

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

deian-е келипира всеки сам си преценява какъв му е,защото и парите които харчи са си негови.За мен е важно да има избор, а за тази малка стая + коридор дали ще FD+FD или FD +GE няма значение за отоплението защото мощността и на двете е повече от достатъчна.

Ако иска да пести пари само ME GE, ако не иска да пести тошиба дайсекай 6, ако иска нещо по средата в ценово отношение, то предложеното FD+GE е един от вариантите с плазма + око.

Както се казва "За всеки влак си има пътници..."

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Daiseikai въпреки ниския си минимум е прекалено мощен за толкова малко помещение. При мен работи on/off до -7. При това времето на Off хич не е малък. За толкова малки помещения по-добре да гледа нещо много малко. За това препоръчах 7-ца.

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Daiseikai въпреки ниския си минимум е прекалено мощен за толкова малко помещение. При мен работи on/off до -7. При това времето на Off хич не е малък. За толкова малки помещения по-добре да гледа нещо много малко. За това препоръчах 7-ца.
    Евала за обективността!

14.  

15. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    1. Така си формулирал въпроса.
    2. Нямах идея, че тези пари желаш да ги похатчиш до стотинка.
    3. Купи си 12 ЛДЦ или дори ЛЕйКА. Само да знаеш, че бебетата нещо не ги харесват тези модели.
    4. Хайде със здраве.
    би ли ми обяснил защо бебетата не биха харесали 12 ЛДЦ? И какво точно няма да му харесат? Благодаря.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Вероятно, защото не иска да пуска мляко.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Евала за обективността!
    Обективност - трънки!
    Имам 7ца, която работи нон-стоп в 9,5м2 и същата он/оф в 16м2.

Цитат Първоначално публикувано от new one
    би ли ми обяснил защо бебетата не биха харесали 12 ЛДЦ? И какво точно няма да му харесат? Благодаря.
    Ам, че питай ги... Поне аз ако бях бебе не бих го харесал заради високия минимум.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Най-много съм за Sharp 9LSR аз, колкото и да ме нахранят сега всички тук ) ) ) ) ) ) ) ) Доста е тих, тръгва плавно от най-ниската степен на вентилатора (която е 22-23 dB), не си затваря жалуза при дефрост или при спиране на работа, сравнително нисък минимум (0,9),

[/quote]
    Това е най-важното,да тръгва плавно а не да се Форсира и след това да намаля.Така режима ОН-ОФ става на практика незабележим и не дразни.Като си избираш климатик акцентирай на този начин на работа и кои марки и модели работят така,а не на ниският минимум.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 221 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе