Може и без калкулатор, гледам дори японците по документите дават препоръчително за м2 и като сметнах излиза както си го смятаме и ние по 50вата на м3 за охлаждане и по 80вата за отопление.Първоначално публикувано от kiki9999
Може и без калкулатор, гледам дори японците по документите дават препоръчително за м2 и като сметнах излиза както си го смятаме и ние по 50вата на м3 за охлаждане и по 80вата за отопление.Първоначално публикувано от kiki9999
Какво трябва да направя, че като вляза в тази тема да отивам на последното непрочетено от мен мнение.
Записвай си някъде последното прочетено. Примерно https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg545307Първоначално публикувано от gogorog
Следващото е това, което ти трябва.
Здравейте на всички!Пак е време за избор на климатик(ще се използва целогодишно),така,че ще потърся отново вашата помощ.Помещението е в къща,спалня с южно изложение,прозорец алуминии с термомост, - 13.5кв и 34куб.Много съм доволен от климатика който ползвам от подписа ми (не се чува че работи а в къщи е жега).Мислех дали да не взема пак такъв,но ми се иска нещо малко по-добро и по-нов модел.За мен е важно да е тих защото ще е в спалнята.Очаквам вашите предложения.
Парички, че иначе ще те хвърля на най-високия клас .
djsmiley : много си вдигнал летвата с това хеви за избор като 12-ка. хубав минимум има.
хубава 7 или 9 ка търсиш - какво ще кажеш за нов японски климатик ? ще понесеш ли маймунките на дистанционното? аз за момента не мога
иначе ето хубава машина правена за северняшки климат която би трябвало да не те остави никога KIT-NE-9MKE : http://www.climamarket.bg/?p=6028
1500-2000лв максимум.Искам на 220 волта.Първоначално публикувано от deian
ами приеми машината която ти предложих като предложение за най-евтиното което да вземеш.
иначе се качаш на горния клас тошиби.
За това малко помещение ПАНАСОНИК-а, който предложи estqwerty е подходяш.Трябва ти машина с нисък минимум.
Искам да отбележа,че при минус 10-15 градуса си имам доста топлозагуба в къщи.Нещо не съм навит за Панасоника,предпочитам Митсубиши,Тошиба или Дайкин.
ТОШИБА -10SAVP-E или 10SAVP2-E.МИЦУБИШИ ЕЛЕКТРИК - GE25VA.МИЦУБИШИ ХЕВИ-25ZJ-S или 25ZJX-S.
Взимай който и да е от върховите им модели! Аз последно си взех Митак за хола и съм супер доволен (за малка стая не е удачен има го в подписа ми). Преди това купих Дайкин ФТХС, който работи прекрасно за спалнята на детето но има проезводствен дефект с външното тяло трака като ярмомелка, но с малко направи си сам сега е по-тих. Тоест ако си като мен и искаш да си доволен и вътре е вън да не чуваш шумове, вибрации остани си на вече избраната марка или вземи Тошиба съседа ми ползва такъв и казва, че е доволен. Имам и два панасоника Малайзийски но са далеч от по-горе изброените като параметри и поведение.
Гледам,че Toshiba RAS-10SKVP2-E-Super Daiseikai 6 и Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZJX-S са на една и съща цена.Кой от двата би работил по добре в тези 13,5кв.м.?
Toshiba RAS-B10SKVP-E-Super Daiseikai 3 или Toshiba RAS-10SKVP2-E-Super Daiseikai 6 ? Разликата в цената не е проблем.