Страница 186 от 221 ПърваПърва ... 136176184185186187188196 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,776 до 2,790 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2012

Отговор: Какъв климатик за помещение от 40 м/2

Благодаря на всички за отговорите!Приятно съм изненадан от отзивчивостта ви!За жалост не мога да инвестирам такава сума в момента!Даже се бях загледал в климатиците втора ръка,макар там риска да е доста голям....

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Сложи неинверторен климатик.Например General/fujitsu-general/fuji 18- ка : http://fujitsu-bulgaria.com/sites/de...tsu-Stenen.pdf / Климатик - Fujitsu General - ASG18UB - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима / Битови и промишлени климатични системи .Който и от трите да избереш няма да сгрешиш.Корави неинверторни климатици които са достатъчно надеждни за помещения като твоето и дори да има проблеми с тока -токови удари, ниско напрежение и други, повреди едва ли ще има.Има подобен магазин -партер, около 50-60 квадрата "оборудван" е с две 18-ки, но досега съм виждал само едната включена и никога двете заедно ...
    Ако имаш повече повече пари можеш да се презапасиш с 24-ка.

За магазин повече от 20-22 градуса няма да са необходими, защото на повече става приятно топло и продавачките задремват ...
    Този пост е редактиран от justify; 19-10-12 в 20:02.

4. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Сложи неинверторен климатик.
    Подкрепям.

5. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

По-добре 2 броя 12-ки, ама нещо което ще запазва повече мощност при минусови температури от предложената конвенционална 18-ка, при която и цената е леко казана висока.

Offtopic: Приятелски въпрос към justify- вчера казваш че H12MW е скъп за 1999 лв. с вкл.монтаж, а днес препоръчваш ASG18UB за 1749 лв. Що така???

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Защото LG H12MW не може стопли това помещение от 43 квадрата, дори ако му сложат цена от 4000 лева...
    Защото за цената на ЛГ-то когато не е в промоция има по-добри климатици.

Защото има финансови ограничения.
    защото в рамките на тези финансови ограничения не виждам друго разумно решение.

А от две 12-ки които заедно ще са на цена до 1750 лева при температури под -5 градуса няма да топли нито едната ...
    Още повече, че фирмите са три и цената може да излезне друга.

Изобщо за партерни помещения които са на равнището на улицата, отварят се често и следователно има сериозни топлозагуби иска сериозни климатици, особено когато помещенията са над 35М2...

Аз поне направих предложение, направете и вие предложение за 2 х 12-ки на цена до 1750 лева, които да могат да стоплят това помещение зимата???Ще има ли предложение???
    Този пост е редактиран от justify; 19-10-12 в 21:29.

7. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Климатик Mitsubishi Electric MSH-GA60VB
    Това има ли го все още по магазините? Като цена и параметри е добро.

update:
    Намират се:

http://climacom.com/products/item/607/58
    Този пост е редактиран от babati; 19-10-12 в 21:25.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Има го : MSH | Mitsubishi Electric | ClimaCom | Climate Control Systems и цената е 1699 лева.Разликата между фуджицуто и мицубишито е че първото е енергиен клас А(КОП 3.61), а другото Д(КОП 2.9) .Още повече, че не виждам смисъл от 24-ка.И двете ще му свършат работа.Има и 50-ка мицубиши неинверторна за 1399 лв без монтаж с мощност 5.2 и КОП 3.23, но според мен тя няма да удържи на напъна в 43 квадрата.КОП-а на 24-ката на фуджицу е 3.08.

Честно казано имах колебания и за LG Модел:E-18SQ LG E18SQ S18AQU Libero-E PM GROUP BG София , но изобщо имам съмнения дали 14/18/24-ка инвертор ще устиска повече от 2-3 години безаварийно в такова помещение.Това е причината да не посоча инвертор.

За тежки условия има нужда от "тежък камион/машина", а не от вискотехнологична, но крехка машина.Инвертора не е направен да работи постоянно на максимални или близки до тях обороти.Това съсипва машината за 2-3 години.
    По същата причина за вили където има често ниско напрежение, токови удари и други "екстри" от ел.разпределителните дружества бих препоръчал отново неинвертор.

Втората световна война я спечелиха здравите руски танкове в руската зима, а не високотехнологичните немски танкове-те просто за кал, сняг и -20 градуса не стават.Повече технология=по-сложна машина с повече агрегати=по-голяма вероятност от авария ...
    Този пост е редактиран от justify; 19-10-12 в 21:41.

10. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Аз поне направих предложение, направете и вие предложение за 2 х 12-ки на цена до 2000 лева, които да могат да стоплят това помещение зимата???Ще има ли предложение???
    Които и 2 броя инверторни 12-ки да се сложат ще топлят повече от тази 18-ка, да не говорим че при -10 може би ще отдават двойно повече...

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Безпроблемните марки климатици са МНОГО МАЛКО а именно
    TOSHIBA(Дайсейкая е перфектния климатик а Джи и Ей са най-коректните вносители с които всеки проблем са отстранява по най-бързия начин)
    DAIKIN(с изключението на серията FTXN,много добри климатици които при правилно оразмеряване работят много добре.Вносителите от Атаро и ММС са пичове.
    MITSUBISHI -визирам MHI -абсолютни професионалисти с добре работещи климатици,за Електрика не ми се говори проблема е при вносителя а и климатиците с изключение на FD-то не са нищо особено и си имат своите недостатъци.
    FUJITSU-GENERAL- напоследък напускаха едни боклуци като LL и LK които не заслужават никакво внимание но пък имат идеални машини като Нокриата.За вносителите - Булклима-перфектни,Темпекс- с леки трудности се работи добре,Пингвин-с неоринтираната си политика спрямо дилърите съсипват доброто име на марката.
    Този пост е редактиран от lavsho; 19-10-12 в 23:12.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от lavsho Виж публикацията
    Безпроблемните марки климатици са МНОГО МАЛКО а именно
    TOSHIBA(Дайсейкая е перфектния климатик а Джи и Ей са най-коректните вносители с които всеки проблем са отстранява по най-бързия начин)
    DAIKIN(с изключението на серията FTXN,много добри климатици които при правилно оразмеряване работят много добре.Вносителите от Атаро и ММС са пичове.
    MITSUBISHI -визирам MHI -абсолютни професионалисти с добре работещи климатици,за Електрика не ми се говори проблема е при вносителя а и климатиците с изключение на FD-то не са нищо особено и си имат своите недостатъци.
    FUJITSU-GENERAL- напоследък напускаха едни боклуци като LL и LK които не заслужават никакво внимание но пък имат идеални машини като Нкриата.За вносителите - Булклима-перфектни,Темпекс- с леки трудности се работи добре,Пингвин-с неоринтираната си политика спрямо дилърите съсипват доброто име на марката.

Поздрави колега, уникално точен разбор на пазара! ... Само да допълня, че при Пингвин освен с така представящата се Беба (каквото и да значи това, тази жена явно няма име) с друг не можеш да говориш. Тя е човека фирма явно.

Когато си ценен за един вносител само, докато купиш климатика а при проблем не е до теб пред клиента, значи не заслужава внимание!
    Този пост е редактиран от Mega; 19-10-12 в 21:51.

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от lavsho Виж публикацията
    От гледна точка на потребител, работил съм само с Condex засега. Наистина големи пичове. Много са точни, имат възпитани служители, спазиха си часа. Говорят на "господине" по телефона - нещо, което за съжаление рядко се случва в БГ!! Много мразя да говоря с представител от фирма за пръв път и да ми запраска на "ти" и да почне да ме "успива"!!
    Този пост е редактиран от babati; 19-10-12 в 21:55.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами така ще е, като няма предложения поне чат да има във форума ...
    Чата ще помогне
    на потребителя да избере
    Които и 2 броя инверторни 12-ки да се сложат

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

търговската част на моя магазин е около 47кв.м. и съм с дайкин фтх71,който се справя идеално,но ако сега трябваше да купувам-2 по-малки японски самурая, ма дърти.

17. Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    Sofia

Здравейте на всички специалисти в областа на климатизацията . Имам жилище в София , етаж 7 от 16 , североизточно изложение , нелоша изолация , нова пвц дограма -двоен стъклопакет , отопляващи се съседи отдолу и отгоре , три външни стени . Стаята , която искам да отоплявам е 22кв с височина на тавана 2,60 м -т.т. ок. 58 кубика . През нея минават и тръби на центр. парно . Търся климатик за основно отопление на тази стая като разчитам зимата да поддържа 21 градуса . Търся възможно най - евтиния (китайски) вариант поради липса на средства . Каквото и да взема ще е на изплащане , но вече имам плащания от над 700 лв месечно и не ми се ще да ги увеличавам драстично . Последните два месеца много изчетох за климатиците , но не мога да намеря сам верния вариант . Дреболии от сорта на по-високи шумови нива , МАЛКО по-голяма консумация на ток , липса на по-модерни екстри бих могъл спокойно да преглътна . Просто искам в стаята да е топло цяла зима заради детето .Моля , посъветвайте ме , ще съм Ви много признателен!

п.п. С удоволствие бих приел препоръка за конкретен климатик и конкретна фирма за продажба , монтаж и сервиз . Не посочвам масимална сума защото търся минималната , с която мога да свърша прилична работа...
    Този пост е редактиран от Milkapetko; 20-10-12 в 00:00.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Най-добре sharkov_sl да вземе да дефинира някакъв бюджет, че иначе само си чешим клавишите.

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    ако сега трябваше да купувам-2 по-малки японски самурая, ма дърти.
    По-добре да ти закъснее, ама да дойде.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе