Благодаря на всички за отговорите!Приятно съм изненадан от отзивчивостта ви!За жалост не мога да инвестирам такава сума в момента!Даже се бях загледал в климатиците втора ръка,макар там риска да е доста голям....
Благодаря на всички за отговорите!Приятно съм изненадан от отзивчивостта ви!За жалост не мога да инвестирам такава сума в момента!Даже се бях загледал в климатиците втора ръка,макар там риска да е доста голям....
Сложи неинверторен климатик.Например General/fujitsu-general/fuji 18- ка : http://fujitsu-bulgaria.com/sites/de...tsu-Stenen.pdf / Климатик - Fujitsu General - ASG18UB - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима / Битови и промишлени климатични системи .Който и от трите да избереш няма да сгрешиш.Корави неинверторни климатици които са достатъчно надеждни за помещения като твоето и дори да има проблеми с тока -токови удари, ниско напрежение и други, повреди едва ли ще има.Има подобен магазин -партер, около 50-60 квадрата "оборудван" е с две 18-ки, но досега съм виждал само едната включена и никога двете заедно ...
Ако имаш повече повече пари можеш да се презапасиш с 24-ка.
За магазин повече от 20-22 градуса няма да са необходими, защото на повече става приятно топло и продавачките задремват ...
Този пост е редактиран от justify; 19-10-12 в 20:02.
По-добре 2 броя 12-ки, ама нещо което ще запазва повече мощност при минусови температури от предложената конвенционална 18-ка, при която и цената е леко казана висока.
Offtopic: Приятелски въпрос към justify- вчера казваш че H12MW е скъп за 1999 лв. с вкл.монтаж, а днес препоръчваш ASG18UB за 1749 лв. Що така???
Защото LG H12MW не може стопли това помещение от 43 квадрата, дори ако му сложат цена от 4000 лева...
Защото за цената на ЛГ-то когато не е в промоция има по-добри климатици.
Защото има финансови ограничения.
защото в рамките на тези финансови ограничения не виждам друго разумно решение.
А от две 12-ки които заедно ще са на цена до 1750 лева при температури под -5 градуса няма да топли нито едната ...
Още повече, че фирмите са три и цената може да излезне друга.
Изобщо за партерни помещения които са на равнището на улицата, отварят се често и следователно има сериозни топлозагуби иска сериозни климатици, особено когато помещенията са над 35М2...
Аз поне направих предложение, направете и вие предложение за 2 х 12-ки на цена до 1750 лева, които да могат да стоплят това помещение зимата???Ще има ли предложение???
Този пост е редактиран от justify; 19-10-12 в 21:29.
Климатик Mitsubishi Electric MSH-GA60VB
Това има ли го все още по магазините? Като цена и параметри е добро.
update:
Намират се:
http://climacom.com/products/item/607/58
Този пост е редактиран от babati; 19-10-12 в 21:25.
Има го : MSH | Mitsubishi Electric | ClimaCom | Climate Control Systems и цената е 1699 лева.Разликата между фуджицуто и мицубишито е че първото е енергиен клас А(КОП 3.61), а другото Д(КОП 2.9) .Още повече, че не виждам смисъл от 24-ка.И двете ще му свършат работа.Има и 50-ка мицубиши неинверторна за 1399 лв без монтаж с мощност 5.2 и КОП 3.23, но според мен тя няма да удържи на напъна в 43 квадрата.КОП-а на 24-ката на фуджицу е 3.08.
Честно казано имах колебания и за LG Модел:E-18SQ LG E18SQ S18AQU Libero-E PM GROUP BG София , но изобщо имам съмнения дали 14/18/24-ка инвертор ще устиска повече от 2-3 години безаварийно в такова помещение.Това е причината да не посоча инвертор.
За тежки условия има нужда от "тежък камион/машина", а не от вискотехнологична, но крехка машина.Инвертора не е направен да работи постоянно на максимални или близки до тях обороти.Това съсипва машината за 2-3 години.
По същата причина за вили където има често ниско напрежение, токови удари и други "екстри" от ел.разпределителните дружества бих препоръчал отново неинвертор.
Втората световна война я спечелиха здравите руски танкове в руската зима, а не високотехнологичните немски танкове-те просто за кал, сняг и -20 градуса не стават.Повече технология=по-сложна машина с повече агрегати=по-голяма вероятност от авария ...
Този пост е редактиран от justify; 19-10-12 в 21:41.
Безпроблемните марки климатици са МНОГО МАЛКО а именно
TOSHIBA(Дайсейкая е перфектния климатик а Джи и Ей са най-коректните вносители с които всеки проблем са отстранява по най-бързия начин)
DAIKIN(с изключението на серията FTXN,много добри климатици които при правилно оразмеряване работят много добре.Вносителите от Атаро и ММС са пичове.
MITSUBISHI -визирам MHI -абсолютни професионалисти с добре работещи климатици,за Електрика не ми се говори проблема е при вносителя а и климатиците с изключение на FD-то не са нищо особено и си имат своите недостатъци.
FUJITSU-GENERAL- напоследък напускаха едни боклуци като LL и LK които не заслужават никакво внимание но пък имат идеални машини като Нокриата.За вносителите - Булклима-перфектни,Темпекс- с леки трудности се работи добре,Пингвин-с неоринтираната си политика спрямо дилърите съсипват доброто име на марката.
Този пост е редактиран от lavsho; 19-10-12 в 23:12.
Поздрави колега, уникално точен разбор на пазара! ... Само да допълня, че при Пингвин освен с така представящата се Беба (каквото и да значи това, тази жена явно няма име) с друг не можеш да говориш. Тя е човека фирма явно.
Когато си ценен за един вносител само, докато купиш климатика а при проблем не е до теб пред клиента, значи не заслужава внимание!
Този пост е редактиран от Mega; 19-10-12 в 21:51.
От гледна точка на потребител, работил съм само с Condex засега. Наистина големи пичове. Много са точни, имат възпитани служители, спазиха си часа. Говорят на "господине" по телефона - нещо, което за съжаление рядко се случва в БГ!! Много мразя да говоря с представител от фирма за пръв път и да ми запраска на "ти" и да почне да ме "успива"!!
Този пост е редактиран от babati; 19-10-12 в 21:55.
Ами така ще е, като няма предложения поне чат да има във форума ...
Чата ще помогне на потребителя да избереКоито и 2 броя инверторни 12-ки да се сложат![]()
търговската част на моя магазин е около 47кв.м. и съм с дайкин фтх71,който се справя идеално,но ако сега трябваше да купувам-2 по-малки японски самурая, ма дърти.
Здравейте на всички специалисти в областа на климатизацията . Имам жилище в София , етаж 7 от 16 , североизточно изложение , нелоша изолация , нова пвц дограма -двоен стъклопакет , отопляващи се съседи отдолу и отгоре , три външни стени . Стаята , която искам да отоплявам е 22кв с височина на тавана 2,60 м -т.т. ок. 58 кубика . През нея минават и тръби на центр. парно . Търся климатик за основно отопление на тази стая като разчитам зимата да поддържа 21 градуса . Търся възможно най - евтиния (китайски) вариант поради липса на средства . Каквото и да взема ще е на изплащане , но вече имам плащания от над 700 лв месечно и не ми се ще да ги увеличавам драстично . Последните два месеца много изчетох за климатиците , но не мога да намеря сам верния вариант . Дреболии от сорта на по-високи шумови нива , МАЛКО по-голяма консумация на ток , липса на по-модерни екстри бих могъл спокойно да преглътна . Просто искам в стаята да е топло цяла зима заради детето .Моля , посъветвайте ме , ще съм Ви много признателен!
п.п. С удоволствие бих приел препоръка за конкретен климатик и конкретна фирма за продажба , монтаж и сервиз . Не посочвам масимална сума защото търся минималната , с която мога да свърша прилична работа...
Този пост е редактиран от Milkapetko; 20-10-12 в 00:00.
Най-добре sharkov_sl да вземе да дефинира някакъв бюджет, че иначе само си чешим клавишите.
По-добре да ти закъснее, ама да дойде.![]()