Страница 188 от 221 ПърваПърва ... 138178186187188189190198 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,806 до 2,820 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2012

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Vesi.j за коя част на България го искаш?Дай малко повече инфо за помещението. Има ли някаква дограма ,изолация,желана темп. ......... ....?
    Става въпрос за Бургас.
    ами...помещението е точно 21 м2, няма изолация, дървена дограма, има преход към кухня 11 м2 пак с дървена дограма, но остъклена тераса. Апартамента е вътрешен, на 2-ри жил.етаж и по принцип е усоен. С малко дете сме и държим по - топло. В момента сме с Мидея 12- ка, огледалния им модел, но тази зима му помагахме с духалка.
    Моделите за които ви питам ни предложиха от фирма за климатици тук в Бургас.

2.  

3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Vesi.j и 3-те са малки за тази квадратура от 32м2 обаче ако затвориш прехода към кухнята когато темп. паднат под -5 гр. тогава избирай между тези 2-та:
    Fujitsu ASHG 12 LE
    MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA
    Аз съм за MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA при условие ,че му монтират нагревател на тавата.Ако фирмата която ще ви го монтира не се съгласи тогава взимай Fujitsu ASHG 12 LE.
    Успех!!!

4. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

+1 за bobovo.
    В Булклима на "Хр.Ботев" и " Сливница" ми предложиха това:
    Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG12LE - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима за 1320 лв. с монтаж.:D

5. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Vesi.j и 3-те са малки за тази квадратура от 32м2 обаче ако затвориш прехода към кухнята когато темп. паднат под -5 гр. тогава избирай между тези 2-та:
    Fujitsu ASHG 12 LE
    MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA
    Аз съм за MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA при условие ,че му монтират нагревател на тавата.Ако фирмата която ще ви го монтира не се съгласи тогава взимай Fujitsu ASHG 12 LE.
    Успех!!!
    Благодаря за съвета!
    А какъв модел ще ми препоръчате така, че да отопляваме и двете помещения, примерно до 1600-1800 лв.?
    А какво е мнението ви за този http://www.clima-stil.com/index.php?...mart&Itemid=65
    Този пост е редактиран от Vesi.j.; 21-10-12 в 22:56.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Vesi.j. Виж публикацията
    Благодаря за съвета!
    А какъв модел ще ми препоръчате така, че да отопляваме и двете помещения, примерно до 1600-1800 лв.?
    А какво е мнението ви за този DAIKIN FTXG35J-W/RXG35J "EMURA"
    Vesi.j., без претенции да разбирам, но показваш машина за 2300лв...Нещо не се връзва с казаното по-горе. А и честно за тези пари май по-добре ASHG 12 LE и ASHG 09 LE, без да те задължавам по никакъв начин.:rolleyes:

7. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от Giggio Виж публикацията
    Vesi.j., без претенции да разбирам, но показваш машина за 2300лв...Нещо не се връзва с казаното по-горе. А и честно за тези пари май по-добре ASHG 12 LE и ASHG 09 LE, без да те задължавам по никакъв начин.:rolleyes:
    Да, така е, надвишава ценово посочените от мен критерии, но пък много ми хареса като дизайн, а ако и оправдава очакванията, то тогава инвестицията би си струвала.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Е това е жената, купува климатик и кола по дизайн. Дали ще върши работа е друг въпрос. Инвестицията би си струвала за нещо, което ще те стопли в студа за малко пари. В този ред на мисли е добре да се инвестира в класна машина. Пък има и красиви, класни машини.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Vesi.j. Виж публикацията
    Да, така е, надвишава ценово посочените от мен критерии, но пък много ми хареса като дизайн, а ако и оправдава очакванията, то тогава инвестицията би си струвала.
    Аз също имах подобни идеи ( да топля 2 помещения с един климатик), но след всичко изчетено тук и на други места си избих тази идея от главата. За охлаждане - да, имаш шанс,но за отопление...
    Запознатите да ме поправят, ако греша, но 35-ца на Daikin не е ли 12 000 BTU?

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Ако питаш за горния линк. 35-цата на Емурата на отопление е точно 14334 BTU.

Това е ако е 4.200 по номинал, ако е 4.000 както е на някои места е около 13650 BTU.
    Този пост е редактиран от Mega; 21-10-12 в 23:53.

12. Тук е от
    Oct 2012

Mega, като оставим настрани дизайна, бихте ли ми предложили класна машина. Разбрах, че болшинството предпочитат Fujitsu.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Сведи избора до 2-3 и тогава преценяй. Колкото повече гледаш, толкова повече ще се объркваш.Фиксираш бюджет и избираш.
    Този пост е редактиран от Giggio; 22-10-12 в 00:44.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от marcy Виж публикацията
    Здравейте интересува ме климатик за 25кв помещение 67куб.м. представлясва спалня и малък хол с преход от трикрилна врата между двете първи етаж с пвц дограма, стара кооперация, няма изолация,изложение юг запад.
    Интересува ме климатик който да е възмойно най икономичен за целта предимно за отопление.
    Очаквам вашите предложения за нов и за втора ръка такъв естествено японски.
    за това помещение ми предлагат NOCRIA 14 и мисля че е доста повече от това което ми трябва очаквам да си кажете професионалното мнение
    Изчислиха ми че ми трябва 4.2 отдавана отоплителна мощност а този има средно 6 при консумация 1,35kw някои може ли да ми каже как мога да изчисля при отдавана 4.2 каква консумация ще има NOCRIA 14 защото гледам други климатици по ефтини че при 4.0 примерно консумацията им е 0,8kw
    Незнам дали си заслужават парите за NOCRIA 14 за такова помещение дали ще е по икономична от други

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Класни машини:

Toshiba Super Daiseikai 5, Toshiba Super Daiseikai 6, General-Fujitsu Nocria или LTC серията, Panasonic NE или QE серията, Mitsubishi Heavy ZJX-S, Mitsubishi Electric FD серията. Моля да ме извините ако съм пропуснал нещо ...

- - - Обновено - - -

Mega, май пак ще е малък за 32 кв.м. Дори и Емура трудно ще оправдае очакванията.
    Vesi.j.,виж това:
    http://frescor-bg.com/manifacture/fuji/rjz-14lb-nocria/, може би?

За 32 квадрата тази машина е прекрасна.

17. Тук е от
    Oct 2012

Mega, май пак ще е малък за 32 кв.м. Дори и Емура трудно ще оправдае очакванията.
    Vesi.j.,виж това:
    FUJI / FUJITSU-GENERAL AWYZ 14LB NOCRIA Климатици Бургас – продажба, монтаж и сервиз – Фрескор ЕООД, може би?
    А какво ще кажете за това? Toshiba RAS-B13SKVP-E - RAS-13SAVP-E

18. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Мисля,че Mega посочи варианти.

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    За 32 квадрата тази машина е прекрасна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе