На тези градуси мицубишито е по -добро.Дефростите му са по-рядки и по добре замислени.освен това Мицубишито има и плазма филтър .
На тези градуси мицубишито е по -добро.Дефростите му са по-рядки и по добре замислени.освен това Мицубишито има и плазма филтър .
Daikin FTXS и МЕ FD са в различни пътеки, макар, че на Daikin им се иска да в една.
Здравейте, търся климатик за стая 13квадрата, с изолация и PVC дограма, панел с една външна стена С/З. Стаята ще се ползва за спалня. Климатикът е главно за отопление през зимата, а желаната температура е около 24C. От търсенето дотук се спряхме на нкл модела, които отговарят ценово на бюджета - 1200лв. с монтажа. От всичко изчетено дотук единственото, което постигнах е да се объркам още повече. Моля за съвет като приемам всякакви мнения. Моделите са:
Daikin FTXN35L
Daikin FTYN35G
Fujitsu General ASHG12LLCA
Fujitsu ASYG12LLCA.
За 13 кв някоя 9-ка примерно LG C-09AW :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria - изглежда много добре като параметри ... Ама лично аз бих заложил : Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S или някое японче . 12 -ка в 13 кв ще е некомфортно ...
Много странно,
толкова препоръки за климатици в темата,
а никой не даде стойностите на COP на двата климатика, за които питах, при температури 0, -10. -15 градуса.
Защото в магазините точно така зарибяват - виж коп, виж дизайн, виж цена...... а аз след ровене в нета разбрах, че този коп се променя с външната температура, и понякога инвертор с коп 4,0 е по-добър от такъв с коп 4,5 при -5 градуса навън. Което е много важна подробност )
Хайде дайте таблици, че ми е много любопитно.
В разделите на съответните марки има тема: Ръководства и сервизни....
Този пост е редактиран от nikolayvarna; 22-11-12 в 00:45.
Потърси малко, че да не пълним темата с таблици и линкове! Там са си, в сервизните към края.
Не знам, чак толкова какво ти помагат тези сухи цифри, дадени при определени условия, ама ето:
FD: При -10 това е на база номинална мощност: отдава 1920 вата конс. 427 вата, КОП=4.5, при задедени 21 градуса.
PKVP: 1680/410, COP=4.1, зададени 20 градуса.
SKVP2: 1690/510 COP=3.3, зададени 20 градуса. За Тошиба са най-подробни данните в сервизните, при различно натоварване.
П.С. Пия 12 год. и нагоре тройно дестилирано!:rolleyes:
Този пост е редактиран от pilot; 22-11-12 в 01:31.
Това значи ли че FD запазва по добре мощността си в студено време спрямо двете Тошиби ?
Ти като си купуваш кола не гледаш ли колко гори при градско, или само рекламираното извънградско?
В момента навън е 7 градуса, а климатиците ми реално още не работят. Когато навън е 0, -5, -10 - те ще работят най-много. Затова и ме интересува cop-a при тези температури. А при положение, че ще купувам 3 климатика и се чудя между двата модела (цена на климатика и консумация) наистина търся компетентни отговори, затова и пиша във форума. А си мисля, че когато се препоръчва климатик за икономия, тези таблици и цифри са най-важни.
nikolay varnа, ще си позволя да ти дам един малък съвет за да обърнеш внимание и на други според мен по важни неща. Гледаш само тоя КОП но той не ти прави комфорта като ти спести 2 лева от сметката. И аз като тебе търсих и изнамерих 3 Японски клими с копове 5-5.5-6 но тия копове после ми се видяха на по заден план от други по съществени неща. Търси климатици които 1.- да са с по безшумни вътрешни тела, 2. да намалява силно въртенето на турбината когато достигне температура и спре компресора а не да ти прави течение със студен въздух. 3. Да прави дефрост когато трябва а не по график. 4. Йонизатора и плазмата както и аспирацията са полезни неща.
Имам два Дайкина и един Шарп и точно казано Шарпа заби отвсякъде Дайкините по комфорт на работа.
Ти не каза нищо за почерпката, но ще ти отговоря:rolleyes: Първо: Това е инвертор. Второ: Много е важно колко гори, но предполагам като тръгнеш от една точка към друга, не караш с една скорост и на една предавка през цялото време, нали? Също така, ако в колата има четири човека с багаж, колата гори повече отколкото, ако си сам.
Така, че искам да ти кажа, че тези данни са дадени при определени условия, което не ги омаломажава, но има и други важни неща ,част от които е посочил колегата по-горе.
Този пост е редактиран от pilot; 22-11-12 в 12:49.