Страница 203 от 221 ПърваПърва ... 153193201202203204205213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,031 до 3,045 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

На тези градуси мицубишито е по -добро.Дефростите му са по-рядки и по добре замислени.освен това Мицубишито има и плазма филтър .

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Daikin FTXS и МЕ FD са в различни пътеки, макар, че на Daikin им се иска да в една.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

+1 за ME FD

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от nikolayvarna Виж публикацията
    За стая 17 квадрата,
    някой има ли данни за тези два модела конкретно отдаване/консумация или по казано COP при 0 градуса, и при -10 градуса?
    DAIKIN FTX20K PROFESSIONAL
    MITSUBISHI FD25VA
    Гледай и на външното да пише FD, да не ти набутат GE, че разликата е ОГРОМНА!
    При 0 градуса, ФД запазва 85%, при -10 запазва 60%, при -15, 46%. При -20, 35% по сервизно.

6. nml
    nml е офлайн

Тук е от
    Nov 2012

Здравейте, търся климатик за стая 13квадрата, с изолация и PVC дограма, панел с една външна стена С/З. Стаята ще се ползва за спалня. Климатикът е главно за отопление през зимата, а желаната температура е около 24C. От търсенето дотук се спряхме на нкл модела, които отговарят ценово на бюджета - 1200лв. с монтажа. От всичко изчетено дотук единственото, което постигнах е да се объркам още повече. Моля за съвет като приемам всякакви мнения. Моделите са:
    Daikin FTXN35L
    Daikin FTYN35G
    Fujitsu General ASHG12LLCA
    Fujitsu ASYG12LLCA.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

За 13 кв някоя 9-ка примерно LG C-09AW :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria - изглежда много добре като параметри ... Ама лично аз бих заложил : Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S или някое японче . 12 -ка в 13 кв ще е некомфортно ...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Много странно,
    толкова препоръки за климатици в темата,
    а никой не даде стойностите на COP на двата климатика, за които питах, при температури 0, -10. -15 градуса.
    Защото в магазините точно така зарибяват - виж коп, виж дизайн, виж цена...... а аз след ровене в нета разбрах, че този коп се променя с външната температура, и понякога инвертор с коп 4,0 е по-добър от такъв с коп 4,5 при -5 градуса навън. Което е много важна подробност )
    Хайде дайте таблици, че ми е много любопитно.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

В разделите на съответните марки има тема: Ръководства и сервизни....

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    В разделите на съответните марки има тема: Ръководства и сервизни....
    търся, ама никъде ги няма тези стойности

Който ми каже при -10 градуса Мицубиши FD25 и Дайкин ftxs25k какъв cop имат, да каже как да го почерпя
    Този пост е редактиран от nikolayvarna; 22-11-12 в 00:45.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Потърси малко, че да не пълним темата с таблици и линкове! Там са си, в сервизните към края.
    Не знам, чак толкова какво ти помагат тези сухи цифри, дадени при определени условия, ама ето:
    FD: При -10 това е на база номинална мощност: отдава 1920 вата конс. 427 вата, КОП=4.5, при задедени 21 градуса.
    PKVP: 1680/410, COP=4.1, зададени 20 градуса.
    SKVP2: 1690/510 COP=3.3, зададени 20 градуса. За Тошиба са най-подробни данните в сервизните, при различно натоварване.

П.С. Пия 12 год. и нагоре тройно дестилирано!:rolleyes:
    Този пост е редактиран от pilot; 22-11-12 в 01:31.

13. Тук е от
    Oct 2012

Това значи ли че FD запазва по добре мощността си в студено време спрямо двете Тошиби ?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    Не знам, чак толкова какво ти помагат тези сухи цифри, дадени при определени условия, ама ето:
    Ти като си купуваш кола не гледаш ли колко гори при градско, или само рекламираното извънградско?
    В момента навън е 7 градуса, а климатиците ми реално още не работят. Когато навън е 0, -5, -10 - те ще работят най-много. Затова и ме интересува cop-a при тези температури. А при положение, че ще купувам 3 климатика и се чудя между двата модела (цена на климатика и консумация) наистина търся компетентни отговори, затова и пиша във форума. А си мисля, че когато се препоръчва климатик за икономия, тези таблици и цифри са най-важни.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2012

nikolay varnа, ще си позволя да ти дам един малък съвет за да обърнеш внимание и на други според мен по важни неща. Гледаш само тоя КОП но той не ти прави комфорта като ти спести 2 лева от сметката. И аз като тебе търсих и изнамерих 3 Японски клими с копове 5-5.5-6 но тия копове после ми се видяха на по заден план от други по съществени неща. Търси климатици които 1.- да са с по безшумни вътрешни тела, 2. да намалява силно въртенето на турбината когато достигне температура и спре компресора а не да ти прави течение със студен въздух. 3. Да прави дефрост когато трябва а не по график. 4. Йонизатора и плазмата както и аспирацията са полезни неща.

Имам два Дайкина и един Шарп и точно казано Шарпа заби отвсякъде Дайкините по комфорт на работа.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от nikolayvarna Виж публикацията
    Ти като си купуваш кола не гледаш ли колко гори при градско, или само рекламираното извънградско?
    В момента навън е 7 градуса, а климатиците ми реално още не работят. Когато навън е 0, -5, -10 - те ще работят най-много. Затова и ме интересува cop-a при тези температури. А при положение, че ще купувам 3 климатика и се чудя между двата модела (цена на климатика и консумация) наистина търся компетентни отговори, затова и пиша във форума. А си мисля, че когато се препоръчва климатик за икономия, тези таблици и цифри са най-важни.
    Ти не каза нищо за почерпката, но ще ти отговоря:rolleyes: Първо: Това е инвертор. Второ: Много е важно колко гори, но предполагам като тръгнеш от една точка към друга, не караш с една скорост и на една предавка през цялото време, нали? Също така, ако в колата има четири човека с багаж, колата гори повече отколкото, ако си сам.
    Така, че искам да ти кажа, че тези данни са дадени при определени условия, което не ги омаломажава, но има и други важни неща ,част от които е посочил колегата по-горе.
    Този пост е редактиран от pilot; 22-11-12 в 12:49.

18. nml
    nml е офлайн

Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    За 13 кв някоя 9-ка примерно LG C-09AW :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria - изглежда много добре като параметри ... Ама лично аз бих заложил : Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S или някое японче . 12 -ка в 13 кв ще е некомфортно ...
    Благодаря за предложенията. А какво имаш в предвид, че 12-ка ще е некомфортно? Първоначално бЯх се ориентирал към 9-ка, но от почти всички места ми казваха,че трябва да е по-мощен - 12-ца, за да е сигурно, че през зимата ще е топло.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе