Холът го решихме Нокрия.
Помогнете ми сега и за детска и спалня - по 17 кв. м.
Дайкин, Мицубиши или Фуджитсу. Тошибата....
Цена до около 1500 без монтаж, висок коп, и нисък минимум (така май го наричате спецовете), защото стаите са с добра изолация.
Като варианти намерих -
Fujitsu ASYB09LD ( в момента съм с такъв LDC в спалня 11 кв. м., доволен съм много ),
Mitsubishi MSZ-FD25VA - малко по-скъп от бюджета, но тея очи дето търсели температури и хора за такава малка стая дали има смисъл ,
Daikin FTXS25K
Daikin FTXS20J
Toshiba RAS 221UR super daisekai
А да предложим нещо различно???
1. Toshiba, RAS-10SKVR - Daiseikai PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
Би било добре да кажете каква е желаната ттемпература която искат да поддържате в спалнята/спалните?!
другите възможости са 9LDC на фуджицу/фуджи илектрик /дженерал
Ето и една сравнително евтина възможност: MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S
Успех в избора.
Fujitsu ASYB09LD, Mitsubishi MSZ-FD25VA - това са твоите климатици. Аз лично бих предпочел втория, но зависи от наличните пари. Окото не търси хора при този модел, а само мери Т из помещението. Тощибата, предложена от колегата, също е много добър вариант. Бягай от тези Дайкин-и или ако е някой от тях, то поне да е 25К.
Японската 221 UR е твърде слаба.
Разгледай и това: http://v-clima.com/prod.php?id=mitsubishi-electric-msz-muz-ge-25-va и това Климатици FUJITSU GENERAL ; ASYA09LEC/AOYR09LECN Nordic; Инвертори
Здравейте помагайте в избора на климатик.
Ще се топли хол 5 х 3,3 х 2,7 с една външна стена с голям прозорец и врата за тераса, югозападно изложение палнел без изолация с дървена дограма.
Желаната температура е около 22 градуса за цялата зима, ще се гледа бебе.
Стаята е топла за сега температурите не са паднали под 20 градуса но не сме живяли зимно време и не знам как ще е.
Трябва да бъде основно отолпение на което може да се разчита и да е икономично.
Бюджета е 1850 като модели които съм гледал са :
Daikin FTXS35 J/K/G последната буква не знам какво означава, и има ли голямо значение. Предлагат ми го за 1850 с монтаж.
Fujitsu ASYG-12LU Цената му е 1699 без монтаж.
Също така да препоръчате фирма в Пловдив, на която мога да се доверя за монтаж и последваща поддръжка.
ами ти си в РИМ бре(има кадърни колеги от пловдив във форума),а 22 градуса не е ли малко за бебе.
Хехе вие ме взехте за мезе.
Знам че се къпе на 24 но за тази цел си имам конвекторче да дозатопля.
Този пост е редактиран от Giggio; 19-11-12 в 00:23.
12 LD като разгледах на бързо има по голяма номинална и максимална мощност на отопление което е +
но КОП-а му е по малък това как ще се отрази на икономията на ток?
Също ми се струва че ще е труден за намиране.
Ако този хол действително е 16.5 квадрата и около 44 куб/метра:
1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S
2. General Ashb - 12LDC Климатик General Ashb - 12LDC
3. TOSHIBA Ras-B 10 SKVP-E Super Daiseikai3 Климатик TOSHIBA Ras-B 10 SKVP-E Super Daiseikai3
4. в зависимост от отговорите на тези въпроси: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html може да стане и тази Toshiba, RAS-10SKVR - Daiseikai PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
Този дайкин който сте избрали е с доста висок минимум в режим отопление=1.4 кв???....
От дайкин си заслужават подовите модели, но за помещение без много мебели и според мен е задължително да се купи допълнително към подовия климатик и един плазма филтър -нещо подобно Heaven Fresh Ionic Air Purifier & Cleaner Ioniser HF200 | eBay
Изобщо климатик ли е, е добре да има плазма филтър-поне за мен си не би купил вече климатик без плазма филтър.
За това помещение, бих дал и аз един пример...Подкрепям Джъсти за плазмата (особено за детето, ще е идеално). Скоро имах възможността да монтирам LG CS12AQ - останах очарован от изработката на модела, както и от работата му, за времето през което имах наблюдения.
Ето и характеристикте: LG CS12AQ климатик- LG климатик
Този пост е редактиран от Aleksandars; 19-11-12 в 16:01.
Един познат мисли да си вземе този модел. Гледахме характеристиките му и според тях се държи сравнително добре при температури под 0*
При 7* - 4 kW
При -7* - 3,4 kW, запазва 85% от мощността.
Данни за -15* не намерих. Другите екстри са като на най добрите модели за 2012 г.
За стая 17 квадрата,
някой има ли данни за тези два модела конкретно отдаване/консумация или по казано COP при 0 градуса, и при -10 градуса?
DAIKIN FTX20K PROFESSIONAL
MITSUBISHI FD25VA
В различните фирми на сайтовете различни cop дават, но няма и за температури, а при "удобни" условия.