Страница 205 от 221 ПърваПърва ... 155195203204205206207215 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,061 до 3,075 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от ivan1 Виж публикацията
    ... Но по никакъв начин не можеш да го накараш да работи по номинал, по скоро в големият студ за да се чувстваш по добре ще работи на максимална мощност...
    Това не е съвсем вярно, да не кажа никак. Всичко зависи от помещението, т.е олко загуби има и съответно каква нужда от енергия. И на -20 може да се затопля дадено помещение до исканата Т с 1.5 кВ входяща топлинна енергия, ако е добре изолирано. И обратното, ако сложиш дори Нокрия в самолетен хангар няма да го стопли никога.
    Що се отнася до Варненеца и неговите искания за точен КОП при -2, -3, -5,2 гр. и т.н ще му ажа, че за това е нужно някой да седне и да ги изчислява по графики и таблици, да прави екстраполации и пр. Най-просто е да приеме съветите и това е. Между другото ако си поиграе с търсачата мисля, че ще намери и такива данни във форума, защото е изчислявано по-рано за други питащи. Нали не може за всеки поотделно...
    Най-асни са нещата ако се погледне по сления начин: Нокрията има максим. отдаване 9.1 к.В, номинал 6 кВ. Т.е много по-мощна машина е и при еднава отрицателни темп. ще си остане по-мощна. Същото е да сравниш 35 FD с 50FD. Ами вторият е просто по-силен климатик. Да не говорим, че Нокрия е по-силна дори и от 50-ката.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Ей тука имаше интересни данни за това как се мери максимума:
    https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post594818

Относно КОП-а ми направи приятно впечатление при ФД-то е 3.20 при -10 според графиките тука на 14-та страница
    http://www.refgroup.fi/files/mitsubi...manual-log.pdf (спад на мощността 0.6, на консумацията 0.7)

Докато в първия линк с темата за Нокрията се говореше за разни КОП-ове към 2-2 и нещо.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako Виж публикацията
    И на -20 може да се затопля дадено помещение до исканата Т с 1.5 кВ входяща топлинна енергия, ако е добре изолирано.
    На теория е така, но на практика ако получаваш при -20гр. 3, 4 кв топлина друго е усещането.И това го казвам за да е наясно човека отсега.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Митсубиши електрик показват абсолютно един и същ спад на мощността на всичките си модели. Например ако вземем ГЕ и ФД сериите, за -10 градуса на 25-ците им остава мощност по номинал 1,92 кв, само консумациите са различни и от там и КОП-а. На ГЕ 25 КОП-а е 3,92 при -10 но по номинална мощност за 21градуса в стаята, на ФД е по-добър но не го помня. Но по никакъв начин не можеш да го накараш да работи по номинал, по скоро в големият студ за да се чувстваш по добре ще работи на максимална мощност, а там КОП-а не е такъв. Модела ФД има обаче голяма консумация на максимална мощност -1,9 КВ. По скоро тук е наблегнато на сугурното стопляне и КОП-а на максимум при минус 10 ще е 2 и нещо. Така че КОП–а няма никога да е този който търсиш и това важи за всички климатици.
    Разликата между GE25 и FD25 е огромна. ФД-то може да бачка дълго време на максимално натоварване, при нужда, без проблем, докато ГЕ-то не може и смъква мощността бързо, тествано! Това според мен се дължи на мощният компресор и обема на цилиндъра , количеството фреон и кг. на телата, а не на това че единия е с 4,5КВ максимум, а другия с 5,5КВ т.е. дори и да са обърнати максимумите, според мен ФД-то пак ще е по-силния климатик.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

И двата модела ли имаш?

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

И двата модела ли имаш?
    Аз имам FD35 в 25кв., но родителите имат GE25 в 12кв. FD35 реално си е развъртяна 25-ца, така че разлика в поведението няма. Имам и познати с Мицубишита, така че се вижда разликата между двете.
    Този пост е редактиран от pilot; 24-11-12 в 15:01.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

То е нормално да има разлика, както и в цената. Имам GE25 и GE 35, по съм очарован от 25 -цата. Все пак може да работи на макс по цяла нощ като това съм го правил и при -20 при зададени 27гр а в стаята е 23гр. Средната консумация е около 1 кв.
    Това както и да е говорихме за КОП-а че не е 4 или 5.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Такаааам. Ето ви данни за Нокрия 14. Обърнете внимание, че става въпрос за отдавани максимални стойности при отопление и поддържани 20 гр. в помещението.
    - 5 гр. отдава 7,51 кВ при КОП 2.8; -10 гр. 6,7 кВ при КОП 2,65; -15 гр. 5,74 кВ!!!!!!!!!! при КОП 2,6.
    ПРи поддържани 22 гр. на -15 отдава 5,6 кВ при КОП 2,5.
    Какво повече има да се говори???? Климатик, който на -15 топли като два ел.радиатора и харчи два пъти и половина по-малко от тях!!! На европейския пазар досега няма такава машина. Изобщо, ама изобщо не може да става сравнение с FD35!!! Мицубишито е джудже в сванение с Нокрия. Та Нокрия има на -10 остатъчна мощност, колкото масималната на FD35 при 7 гр.!!!!
    И това ви го казва човек- фен на МЕ.
    Само ме карате да ровя по стари сервизни.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2005

И колко време ще издържи Нокрията на този максимум - час-два, ден-два, месец-два, година-две, петилетка-две?
    И ще се наложи ли да работи изобщо на максимум в 35 м2 с изолация? Той ако вкара 5.74кВ в 35 м2 може сауна да отвори.

Той в най-големия студ ще има топлозагуби преко сили 3-3.5 КВ. FD50 ще си влезе там по мярка и ще има доста по-добър КОП от Нокрията. Е и по-скъп е FD50.

След като при мен миналата година в големия студ 60GV-то в дефрости на 45 минути се справи без проблеми в 45м2 с кофти дограма и отворен портал към коридор вие си правете сметката.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Туиизъл, говориш, ама какво говориш, не знаеш, не знаеш какво говориш, ама говориш...така би си изразил професор Тазобедрев.
    Кой е казал, че ще работи само на макс? Според техническото на Нокрия, макс се отдава за 15-20 мин на отопление.
    След това тя просто ще си падне на по-ниски нива със съответно по-висок КОП. Много по-висок, но не ми се смята по разни графии. С предишния пост исках да илюстрирам, че FD35 или каквато и да е 12-ка, г.за да си сдере, не може да сравни с Нория 14.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Аз ти говоря за 50-ка, не за 35-ца.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от tweeg Виж публикацията
    Той в най-големия студ ще има топлозагуби преко сили 3-3.5 КВ. FD50 ще си влезе там по мярка и ще има доста по-добър КОП от Нокрията. Е и по-скъп е FD50.
    Това как го прогнозира само, еййй!? Пълни измислици. Моля ви не пишете колкото да трупате мнения.
    Дори и FD50 не може да се мери с Нокрия....по нищо.

Вместо да говориш, вземи прочети. Моите постове, преди да ги коментираш, а и по принцип тук-таме, та да научиш.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Когато се сравняват два модела, е хубаво, поне да са с еднаква номинална мощност, т.е. при стандартни условия да са съизмерими. Нокрия 14 с FD50. И двата са с номинал 6kW. Интересно става като поразгледаш информацията за двата модела. FD50 е по ново поколение и технологично е едни гърди преди Нокрията. Свали капаците и виж колко EEV има FD50. Другото не по маловажно е, че за единия, Нокрията, производителят гарантира работа до -15С, а за другият, FD50, до -25С. Каква е отдаваната топлинна мощност на Нокрията при -25С външна и 20С вътрешна. Дали ще може да изкара колкото FD50, т.е 6,6kW? ...Няма данни?... Ами тогава при -15С дали ще може да отдаде 8,2kW?... А дано, ама надали. Не пропускай, че стойностите в сервизното за FD50 е при номинал, т.е. 58Hz, a на максимум се развърта до 130Hz... А за Нокрията са на максимум. Предпочитам да разполагам с 8,2kW при -15С, отколкото с 9,1kW при 7С.

fdtx.jpg91944593.jpg

17. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от geozap Виж публикацията
    Когато се сравняват два модела, е хубаво, поне да са с еднаква номинална мощност, т.е. при стандартни условия да са съизмерими. Нокрия 14 с FD50. И двата са с номинал 6kW. Интересно става като поразгледаш информацията за двата модела. FD50 е по ново поколение и технологично е едни гърди преди Нокрията. Свали капаците и виж колко EEV има FD50. Другото не по маловажно е, че за единия, Нокрията, производителят гарантира работа до -15С, а за другият, FD50, до -25С. Каква е отдаваната топлинна мощност на Нокрията при -25С външна и 20С вътрешна. Дали ще може да изкара колкото FD50, т.е 6,6kW? ...Няма данни?... Ами тогава при -15С дали ще може да отдаде 8,2kW?... А дано, ама надали. Не пропускай, че стойностите в сервизното за FD50 е при номинал, т.е. 58Hz, a на максимум се развърта до 130Hz... А за Нокрията са на максимум. Предпочитам да разполагам с 8,2kW при -15С, отколкото с 9,1kW при 7С.

fdtx.jpg91944593.jpg
    Тези таблици са за северния модел FD50VABH,който е с нагреватели във външното тяло/оттам и данни до -25/ и е малко по-фосиран от "обикновенният" FD50VA,който както и Накрията са до -15 на теория и затова и данните приключват дотам.Именно тия два модела трябва да се сравняват,за да е правилна преценката.Малко са хората с такива машини,работещи при еднакви условия,които да споделят през техният поглед каква е действителността.Крайната цена е много важна също така.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

на MUZ-FD50VABH по номнал при -10 му остават
    3.6kw при консумация 1127 а на нокрията 4.42kw при консумация 1.5 а митцубишито е с 1200 лв по скъпо

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе