Страница 153 от 221 ПърваПърва ... 103143151152153154155163203 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,281 до 2,295 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Благодаря,
    За съжаление нямам никакви наблюдения над Панасоник, трябва явно да разгледам секцията във форума.
    Това за нагревателя не го разбрах. В Климамаркет преработват моделите и вграждат нагревател или врътката е някаква друга?
    С какво панасоника Ви спечели?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Монтира се дренажен нагревател в тавата ,за да улесни оттичането на водата зимата при дефроста. Има елементарна автоматика с термостат,за да се включва нагревателя само при минусови температури. Аз добавям в моите инсталации и едно реленце,за да се включва САМО по време на дефроста,а не да работи нонстоп под -5 гр примерно...

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

Приятеля се нави да вземе Нокрията.
    Дано с тази машина му намалеят разходите за отопление.
    Мерси на отзовалите се.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Щом приятелят ти сменя един тип климатик с друг сметките няма да се различават драстично, не е като да сменя един тип отопление с друг. Средно сметките му ще са с около 20% по-ниски, като в най-студените дни разликата ще достига 50% икономия между единият климатик и другия.

Ама сега видях, че сменя май хубав инвертор до колкото можах да се ориентирам с максимална мощност 6kW с друг хубав инвертор и разлика в сметките едва ли ще има, но дори и да има ще е символична.

6. Тук е от
    Nov 2008

Да се похваля и аз-взех два Панасоника .Единия 9NKE-3 в детската 15кв.м. а другия 12 NKE-3 в всекидневната-18 кв.м. Двата ми стъпиха на 2940лв с монтажа.Взех ги с кредит енергийна ефективност.Работят що годе тихо,ама то на охлаждане и старият ми ТЕЛСТАР е тих.Ще ги видим зимата.Нещо не съм очарован от монтажа -на 12-ската директно пробиха стената и зад външното тяло бучнаха вътрешното.Викам им "Момчета,тръбен път да оставим малко-2-3 метра" -погледнаха ме като душевноболен...Същото и за тампоните-"да сложим,викам,няма ли да е по-добре..?"-смеят се пак...абе -страшна работа,уплашен съм от майстори...Фирмата е Пламея от Хасково-друг път монтаж от тях-таратанци.
    Дано имам късмет барем с климатиците...ама то на сиромах човек....я коня ще му умре,я жената ще му ..натаковат...
    Благодаря на всички за помощта!
    На всички новобранци като мен дето четат по форуми и се лутат като замаяни-да питат знаещите и късмет!

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Поне вакуумираха ли ги?

8.  

9. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Тръбния път не епроблем работят и с по къс макар че им дават минимум 3 метра а относно тампоните няма смисал панасоника е доста тих и няма да имаш шумове А пламеята като гледам е сериозна фирма тря д асаго вакумирали ама кажи все пак ?

10. Тук е от
    Nov 2008

незнам на какво викате вакумиране-имаше там една машина като компресорче,ама дали е за вакумиране,дали за фреона-нямам си идея...

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Все още обмислям покупката на новият климатик, така че някой ако реши да удари едно рамо при избора сега е момента.
    Ако не Ви се търси на предишната страница, ето номинациите.
    Климатик / COP / Цена
    FUJITSU ASYG-09LEC 4,27 1099
    Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA 4,57 1199
    Panasonic CS/CU-E09MKE-3 4,63 1389 /вкл монтаж/
    За съжаление, не успях да разбра, защо ми препоръчвате Панасоника пред Митсубишито, надявам се да чуя някакви аргументи.
    Поздрави.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

А нещо ново: MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S - от това мицубиши за разлика от илектрика все още никой не се е оплакал от спукан топлообменник от лед зимата.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    А нещо ново: MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S http://www.**********************/klim...j-s-1479.html# - от това мицубиши за разлика от илектрика все още никой не се е оплакал от спукан топлообменник от лед зимата.
    Ами поне на хартия е доста по слабичко от Илектрика. Ако проблема с топлообменника е сериозен ( в темата за него видях единични случаи, моля да ме поправите ако греша) ще Ви послушам и ще се откажа от него. По принцип бях отделил около 1300лв бюджет без монтаж. При читаво попадение мога да дам още някой лев отгоре и да погледна нещо различно от номинираните модели.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Аз ти препоръчвам МЕ GE 25 VA, изпитано топли в студа. На отопление пада до 260 вата, с КОП 5 в минимума, максимума на консумацията е 1,2 -1,3 КВ, при продължителна работа на максимум харчи около 900 вата.
    За панасоника нямам наблюдения.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

За сега везните натежават към GE25VA. Панасоника четох, че е с капиляр, което нищо не ми говори, но разбирам че е минус. В една друга тема, чета че от МЕ са взели мерки и проблема с пукащите топлообменници бил решен. Това може ли да се потвърди от някой?

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от pippo
    Панасоника четох, че е с капиляр, което нищо не ми говори, но разбирам че е минус.
    Е...как така хем нищо не ти говори, хем си убеден че е минус?!

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Е...как така хем нищо не ти говори, хем си убеден че е минус?!
    Не си ме разбрал нещо. В редица теми се споменава, че капиляра е минус без да съм убеден в това, имено поради факта че не го разбирам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе