Страница 214 от 221 ПърваПърва ... 164204212213214215216 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,196 до 3,210 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Може да прочетеш за кредит енергиина ефективност връщат 20 % от стоиноста . Най-хубаво се свържи с фирма която да ти види помощението и да прецени какво точно ще ти свърши работа защото така е много трудно да се каже .Или даи скица да се добие някаква по реална представа ... кажи с изолацията на пода тавана как си ... и отговори на това ..
    https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html
    Този пост е редактиран от Madj0; 12-12-12 в 21:48.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    май събрах парите за трети климатик и идва време за покупка.
    Писал съм някъде назад в темата какъв е случая, но нека напомня.
    Трябва ми машина за отопление на детска стая. Стаята е 15.5кв.м на 2.55м = 40м.куб.
    Има 5см ЕПС изолация, тухла, 2 външни стени. Едната външна стена 2.55Х5м, другата 3.2Х2.55м (тази е с прозорец). ПВЦ дограма с К стъкло, двоен стъклопакет. Разположение север-изток. Първи етаж над гаражи, подова изолация 3см ХПС.
    Като цяло стаята си е студена. Сега при тези температури навън -5/-12 в помещението температурата е 9 градуса. Ще поддържам вътре някъде може би между 21 и 23 градуса.
    Единият технически въпрос, който не мога да изчисля в момента е оразмеряването. Реално колко голяма машина ми трябва за да повиша температурата с около 12-15 градуса и да ги поддържам. Помещението си е студено.
    Другият въпрос е над каква машина да се спра.
    Бюджета ми с монтажа е около 1600лв. За монтаж ще избера една от две фирми представени и тук във форума и с достатъчно добри отзиви от Вас.
    Ако минем на варианта, че 9ка е достатъчна за помещението, това над което размишлявах е:

FUJITSU ASYG-09LU
    FUJITSU ASYG-09LEC
    Daikin FTXS25K
    Panasonic CS/CU-E09MKE-3 - Econavi
    Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
    MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S

Ето какво и мисля, ще Ви помоля за съвети и корекции на мнението ми:
    Фуджитата - Малки външни тела, добри показатели на хартия, не видях какъв капацитет запазват при падане на температурите. Прави ми впечатление, че сутрин като тръгна за работа, минавам под няколко външни тела, всичките работят на пълни обороти. Това не означава нищо, може да не са оразмерени, може да са някакви смотани модели, но просто ми прави впечатление.
    Даикина - в другите 2 стаи имам FTXS20G и 35G, за топленето нямат никакъв проблем, тъкмо започват 3та зима. Дразнят ме че се наложи да им лепя решетките на външните тела за да не тракат. Едната машина издава гадни звуци на кипене при охлаждане и размразяване. Общо взето малки болежки. Екстри никакви, че да ми вършат работа.
    Панасоника - Никакви наблюдения, нямам никой познат с машина Панасоник за да видя как работи. Притеснява ме факта, че се продава от вериги като Техно...... Честно казано съм скептичен, въпреки, че може би не съм прав.
    Електрика - В целият форум казвате че топли много, много е тих (за детската това е от значение), но пукат външни тела, някакви миризми имало, заскрежава се. На хартия е чудесен.
    Хевито - На хартия е с най-ниски показатели от тези които съм изброил, но ако не се лъжа пак тук четох че запазва доста висок процент на преобразуване при падане на температурите.

Съгласен съм да разгледам и други предложения, които не съм изброил, стига да мислите че ще ми свършат работа.
    Моля за Вашите съвети и коментари.
    Поздрави.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

pippо
    Събери още 200лв. и ползвай кредит ЕЕ. А машините са по избор: Toshiba 10SKVP2 или ME FD25VA. Има достатъчно писано са качествата и на двете машини във форума.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Ако имаш място може да погледнеш подовите модели , от прочетеното маи комфорта там е по голям .

6. Тук е от
    Dec 2012

Question Помощ при избор на климатик

Искам да задам няколко въпроса. Ако може точни и ясни отгори без много критики и остоумничене.
    Интересува ме климатик за спалня 37 куб.м, 14.5 кв.м с алуминиева дограма за основно отопление и охлаждане през лятото. Без външна изолация съм междинен етаж със 1 външна стена - западно изложение. Освен компютър и лампа други електроуреди няма. Спрял съм се на някои инвенторни климатици: Fujitsu ASY-G9LE иFujitsu General ASH-A09LGC добри ли са тези модели искам да е нещо японско но дали ще ми е достатъчна номинална мощност 3.2 kW
    За около 1000-1200 лв. гледам 9ка японска да е може и други марки да ми препоръчате и модели.
    Също ме интересува мит или истина е това, че при работа 24/7 инвенторните климатици горят най-малко ?

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re: Помощ при избор на климатик

За мощността, защо не каза до сега с какво си я топлил тази стая?

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Помощ при избор на климатик

Нещо японско как да се разбира? Като нещо на японска марка или нещо произведено в Япония? Защото има доста разлика между двете.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Помощ при избор на климатик

Цитат Първоначално публикувано от pozitiven Виж публикацията
    Също ме интересува мит или истина е това, че при работа 24/7 инвенторните климатици горят най-малко ?
    Под 5-6 градуса е добре климатикът да не се изключва.

11. Тук е от
    Dec 2012

Ами до сега съм бил с парно, но не съм доволен. ПО-скоро нещо японска марка, защото не знам дали със сигурност ще е произвеждано в Япония. Казвали са ми, че произведените в Япония са с йероглифи по дистанционното, което ще е проблем за мен

12. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Казвали са ми, че произведените в Япония са с йероглифи по дистанционното, което ще е проблем за мен
    нашите като са с йероглифи дане би да сме учили японски

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Ами до сега съм бил с парно, но не съм доволен. ПО-скоро нещо японска марка, защото не знам дали със сигурност ще е произвеждано в Япония. Казвали са ми, че произведените в Япония са с йероглифи по дистанционното, което ще е проблем за мен
    ако е читава фирмата,ще имаш превод на дистанционното,а проблема с японката,ще е само топлото и малките сметки за ток.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Ами до сега съм бил с парно, но не съм доволен.
    Ти не си бил доволен от сметката за парно, а не от топлината предполагам?:rolleyes: Имай в предвид, че топленето с климатик не е като с парно, има си особености.

16. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от zzz Виж публикацията
    нашите като са с йероглифи дане би да сме учили японски
    Като няма с какво да помогнеш, защо се обаждаш ?

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Pozitiven, на пазара все още има 2-3 японски машини правени за Европа, тоест всичко им е на ангийски. Въпрос на пари е обаче, защото хич не са евтини.

18. Тук е от
    Dec 2012

Не съм доволен и от сметките и от топлината. Налягането е доста слабо. Затова ми трябва климатик за постоянно отопление, но може да пускам и парното в по-студените дни

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе