... Машини колкото щеш, въпрос на бюджет и правилна преценка.
... Машини колкото щеш, въпрос на бюджет и правилна преценка.
Надявах се да мина с 1000 - 1200 лв. но в краен случай може и дистанционно с йероглифи важното е да отопля добре и сметките да са прилични някакви наблюдения върху моделите, които съм посочил?
С този бюджет отиваш направо в "краен случай".
Пример можеш ли да ми дадеш за "краен случай" уж го похвалиха този форум, обаче нищо конкретно никой не ми каза
Пример за краен случай ще ти дадат колегите от форума, които са запознати с тези машини. Аз не съм. Но има добри неща. Конкретните неща се говорят когато ти видят помещението на живо. Тук може само да те ориентират.
Този пост е редактиран от Mega; 17-12-12 в 19:52.
Помолих за точни и конкретни отгори, но кой да чете
С още 200лв и аз знам :-)
Проблема е че по-принцип бюджета ми за тази машина беше по нисък, около 1100-1300, като видях че нямам голям шанс за хубава машина, реших да скоча до 1600 горе долу. Ще ми дойде малко нанагорнище с 1800.
Някой друг да сподели мнение, над въпроса който зададох в този пост.
Благодаря.
pozitivenОтговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Помолих за точни и конкретни отгори, но кой да чете
С подобен пост може и да не получиш отговори!
Да за Fujitsu General ASH-AO9LGC става въпрос.За градусите няма проблеми как ти най комфортно на теб така си ги гласи.
Моля, помогнете какво да избера Toshiba RAS 13SKV2-E/RAS 13SAV2-E/Suzumi plus/ или Fujitsu-General Asya 12 LKS/12 LEC
От двата един глас за Toshiba -ата , но зависи от цената на която ще я купиш .
Златко1 прочети: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html ...
От двата един глас за Toshiba -ата , но зависи от цената на която ще я купиш .
Toshiba-та е ха 1500лв. с монтажа,Fujitsu-General Asya 12 LKS-1200лв. без монтаж, Fujitsu-General Asya 12 LEC-1300лв. без монтаж.Преди да питате за марка,модел и вид конвенционален/инверторен климатик!
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът- жилищно
2.За цялосезонно ползване-охлаждане и отопление ще се ползва климатикът,като има превес за отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението-22 кв.м. и 56 куб.
б) вида на дограмата -ПВЦ, троен стъклопакет, обикновенно стъкло
в) квадратура на прозорците-5,23 кв.м.
г) изложението на помещението-запад и една северна стена от 7 кв.м
д) етаж на помещението в сградата-4-ти
е) какво е предназначението на помещението- всекидневна с кухненски бокс
ж) апартамент
4. В коя част на България- гр.Добрич
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима-около 23 за зимата
6. Има външна изолация на двете външни стени/таван, вид-фибран и дебелината на изолацията-10 см на северната и 7 см на западната стена
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви-в кухненския бокс има фурна с керамичен плот, хладилник, авт. пералня и телелевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик-1500 лв
9. До каква външна температура зимата ще разчитате на климатика за отопление- за около -15
До момента 7 години помещението се отопляваше с обикновен киматик Osaka CH 12 JB, но вчера спря да топли, духа само студено.Независимо, че ще се отремонтира съм се насочил към нов, по модерен и икономичен, а Осаката за резрв или при родата.