В този случей да вдигна бюджета на 1500-1600лв. за нещо по мощно иверторно от рода на daikin FTXN50K, при нас е доста студено. Кубатурата е 49кубика, извинявам се, че това не доуточних.
В този случей да вдигна бюджета на 1500-1600лв. за нещо по мощно иверторно от рода на daikin FTXN50K, при нас е доста студено. Кубатурата е 49кубика, извинявам се, че това не доуточних.
Този пост е редактиран от albert_21bg; 25-12-12 в 15:02.
Ако тавана е на височина 3.26 метра е добре да се замислите за свалянето му с окачен таван или гипсокартон.
50-ка в 15 квадрата ми се струва множко.Не че ще е проблем ще топли - при -25 градуса, но специално дайкините силата ин не е при минусови темпратури, освен ако не го настрите през ноща на 20-21 градуса, а през деня не повече от 22-23градуса.Така се избягва голямо наваксване и доста ненужни дефрости през време на които около 7 минути клиатика не работи в режим отопление. 14-ка инверторна или обикновенна би трябвало да свърши работа за магазина Ви.Търсената мощност в режим номинал е 4.5 до 5 кв.
климатика го монтирайте на 200-210 см височина то и без това топлото ще отива към тавана...
вече питах в раздела за Мицубиши и след това видях, че я има тази специална тема ... та ще попитам пак:
трябва да купя климатик за спалня 18 кв./50 куб. с източно изложение (една външна стена), 5-камерна дограма с енерджи стъкло и външна изолация. Кооперацията е нова и все още не е населена, и засега от никъде не ме топлят. Ще искам да се поддържа 22*-23* вечер. Вече получих някои мнения (за които благодаря), но ми се иска да чуя още.
Toshiba 10SKVP2 или ME FD25VA дали ще са достатъчни за помещението или ми трябва нещо по-мощно ?
За ненаселена сграда никой не може да ти гарантира. Там загубите са голями. Всяка стена смуче топлина. Може да стигне, може и да не стигне. Ако не стига ще помагаш с нещо, докато сградата се насели малко. По-мощно от 10-ката на Daiseikai 6 няма да намериш. Пък и тя си е 13-ка като хардуер.
Вчера Toshiba-ta бе монтирана успешно и първите впечатления са отлични.
Благодаря на колегите изразили мнение и помогнали при избора на климатик!
Пожелавам весело посрещане на Новата година на всички съфорумници!
Да ти е честита машината, добър избор.
Помогнете за избор на климатик за 14 кв помещение добре изолирано при височина 2,50 и надморска височина ~ 1500 метра . Помещението се ползва за работно и за спалня има 3 кв прозорци . Има почти постояно силни ветрове и зимата температурата пада доста , става въпрос за района на Рилския манастир . Желана температура 22-23 градуса , бюджет до 1600 лв
1. Sharp AY/AE-XPC12JR
2. Sharp AY/AE-XP12GHR
Има и един доста свински панасоник са' - QE09nke. Но към 1800 отива с монтажа. Голямо прасенце е 900 ватов компресор с голям обем на цилиндъра - 13.2 c.c. 36 кила външно. Има и подгрев. 1100 грама фреон, с Expansion Valve.
Този пост е редактиран от babati; 28-12-12 в 14:29.
Шарповете са добро предложение с 5 години пълна гаранция. Външното тяло е добре да е на завет, ако не може естествен да се направи заслон странично и отгоре. И не би било лошо в тавата да има нагревател за да не се налага през 6 часа в кучешкият студ със силен вятър да къпеш климатика.
Това дали ще се справи PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз. . Панасоника изглежда добре ама е над лимита , а там държавна работа и отпускат до 1600 лв . Шарпа го гледах , ама човека иска да е тих .
Е той като замръзне ще е от най-тихите. Добре е при тези условия да има подгрев и на тавата, както казва Velen1.
MHI 25ZJ-S на отопление е Hi: 39 Me: 31 Lo: 24.
По-тиха от 24 dB в този ценови клас ще е единствено някоя 12-ка Панасоник от XXX-3 серията. 12-ка по-добре от 9-ка MHI според мен, макар и с check valve. Все пак 1500 надморска височина.
Този пост е редактиран от babati; 28-12-12 в 19:14.
Избран и поръчан toshiba RAS-10SKVR Daiseikai .