Страница 22 от 221 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от babati
    как? настройваш 20 градуса и духа достатъчно топъл въздух че да сложиш бебе с/у климатика?

Dimitar01, направо сложи 1 такова за 150 лева монтирай си го сам и не го мисли повече

http://www.pestimenergia.bg/shop/pro...ostat-cnx.html

с разликата от над 1000 лева ще се топлищ поне 5 а и повече години в тия 11 квадрата.
    Ами под ТОШО спокойно мога да го сложа.За да настине, когато не работи компресора, трябва да го кача точно под климатика на поставка, защото само там се усеща бриза.А когато работи, струята винаги е топла.

2.  

3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от j_bojkov
    И аз ги правех тези сметки преди да купя Тошо за детската, ама нали се сещаш, че този радиатор не може да охлажда, а лятото става 29-30° в стаята
    Това е така, да. Dimiter01, при теб какво беше изложението? Пече ли ти слънце вътре?

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Ами под ТОШО спокойно мога да го сложа.За да настине, когато не работи компресора, трябва да го кача точно под климатика на поставка, защото само там се усеща бриза.А когато работи, струята винаги е топла.
    Явно Тошовците са по-добре в това отнощение. Sharp-а ми със своите 0.9 на 20 градуса не винаги ме топли. Понякога вдигам 1-2 градуса за да си застана под климатика както правя под конвенционалката. А като пусна Coanda на 20 градуса е още по-зле- едно доста кофти течение се получава.

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Явно Тошовците са по-добре в това отнощение. Sharp-а ми със своите 0.9 на 20 градуса не винаги ме топли. Понякога вдигам 1-2 градуса за да си застана под климатика както правя под конвенционалката. А като пусна Coanda на 20 градуса е още по-зле- едно доста кофти течение се получава.
    E то затова идеше реч-ако мислиш,че това 0,9kw. е нисък минимум-като само ти върти въздуха в стаята без да работи компресора,пък и на 20° зададени.А и като се вземат предвид външна темп.,термозагуби на помещението,зададена вътрешна,степени на вентилация,софтуер и т.н.

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    E то затова идеше реч-ако мислиш,че това 0,9kw. е нисък минимум-като само ти върти въздуха в стаята без да работи компресора,пък и на 20° зададени.А и като се вземат предвид външна темп.,термозагуби на помещението,зададена вътрешна,степени на вентилация,софтуер и т.н.
    Искаш да кажеш, че не знам кога ми работи климатика и кога не?

Естествено, че зависи и от външната t. На 20 външна и 20 на климатика не ми е студена струята щото просто не е студено...

И пак се разводни темата... Защо? Защото се заяждате... Пишете по темата, бе, хора. Аз се опитвам да помогна на човека, вие почвате да се заяждате и да се правите на интересни и съвсем го обърквате. Климатик "бабами" blah blah... За кво' беше тва'? И се въртим и сучем и накрая казвате тва дето аз съм казал но с други думи. браво! Спорите без да четете какво съм писал. Понякога имам чувството че в тоя форум общувам с хора на по 15 години... А сигурно сте големи хора. Айде няма babati да се опита да "докаже" някакви теории Kasape. Да купува човека един климатик за 2 кила в 11 квадрата и това е. верно че не е много сложно

Тоест това при Тошиба не е така а:

"инвертор с нисък минимум на 20 градуса зададени подухва студено - факт Не знам какво не се разбра?
    за да духа по-топло вдигаш градусите. не мога да разбера какво спорите... "

Това се опитах да кажа през цялото време а и MisterT ви го каза и вие пак почнахте да сте оригинални
    Е може и да съм сгрешил. Явно при Тошибата на 20 градуса струята е по доста по-топла от тази на измекярския Sharp LSR менте дето за нищо не става и с тайвански компресор .
    Всичко си е до климатик в крайна сметка Затова си има за 1000 за 2 и за 3000 лева. Като климатиците под 1500 лева не отопляват и охлаждат. Те само ти въртят въздуха и компресорът им е шоколадово яйце. То си е нормално. Примерно Шарп съм чувал че се занимават освен с "климатици" (вентилатори), и с галоши, дори произвеждали нокторезачки. Така че е нормално да духат студено техните климатици. Те са вентилатори само всъщност.

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Искаш да кажеш, че не знам кога ми работи климатика и кога не?
    Не.Исках да уточниш,до колко е климатик с нисък минимум,и над колко не е за теб,защото този шарп за мен не влиза в тази графа.Макар,да са дъфкани тези неща многократно за нисък/висок минимум тука.
    И никой не се заяжда с теб-просто твърдиш неща,за които други не са съвсем съгласни и така...
    А може да си станал и любимец на форума,и от там това внимание-знае ли човек...

7. Тук е от
    Jan 2012

И какво сега не разбрах кой от всичките да си купя "2 еднакви мнения няма" ,само да спомена слънце не грее в стаята (някой попита) .MITSUBISHI ELECTRIC да взема модел MSZ-GE25VA така ли?

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Не.Исках да уточниш,до колко е климатик с нисък минимум,и над колко не е за теб,защото този шарп за мен не влиза в тази графа.Макар,да са дъфкани тези неща многократно за нисък/висок минимум тука.
    И никой не се заяжда с теб-просто твърдиш неща,за които други не са съвсем съгласни и така...
    А може да си станал и любимец на форума,и от там това внимание-знае ли човек...
    Абе заяждат се хората спор няма... И не само с мен Такъв е целият форум! С изключение на няколко човека, на пръсти се броят.
    За мен при положение че има климатици с 1.4 1.2 и такива с 0.3 и 0.6 , то 0.9 се води по средата - звучи логично нали? и така и съм писал - "сравнително нисък минимум".

А това как климатик с още по-нисък минимум духа по-топъл въздух вече вие ще го обясните. Вие сте професионалистите. На мен ми звучи противоречиво.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

За мен при положение че има климатици с 1.4 1.2 и такива с 0.3 и 0.6 , то 0.9 се води по средата - звучи логично нали? и така и съм писал - "сравнително нисък минимум".
    Това е "сравнително висок минимум". Под нисък тук визираме под 0,3

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar01
    И какво сега не разбрах кой от всичките да си купя "2 еднакви мнения няма" ,само да спомена слънце не грее в стаята (някой попита) .MITSUBISHI ELECTRIC да взема модел MSZ-GE25VA така ли?
    Взимай го щом ти е на сърце и на джоб.Колкото повече четеш тук по-объркан ще останеш,Мининимуми-Максимуми,Копове-Мопове.Те Японските инженери не са вчерашни,щом са изчислили една машина за еди колко си квадрата по-добре да се довериш на тях.Дайкин,Мицубиши,Фуджитцу,Тошиба която и марка да избереш все ще получиш максимално качество-цена.

12. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от necata2
    Взимай го щом ти е на сърце и на джоб.Колкото повече четеш тук по-объркан ще останеш,Мининимуми-Максимуми,Копове-Мопове.Те Японските инженери не са вчерашни,щом са изчислили една машина за еди колко си квадрата по-добре да се довериш на тях.Дайкин,Мицубиши,Фуджитцу,Тошиба която и марка да избереш все ще получиш максималко качество-цена.
    Не ми е на сърцето ,но на времето една приятелка пита в този форум и и казаха купи си 12-ка плазма фуджитсу тя си купи и е доволна мислех ,че и на мен така ще кажат точен модел и да си го купя !

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Това е "сравнително висок минимум". Под нисък тук визираме под 0,3
    съгласен, де но не това беше спорът ами "как така 0.3 топли повече от 0.9" тоест 0.3 духа топло, а 0.9 само ми "върти въздуха"

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

съгласен, де но не това беше спорът ами "как така 0.3 топли повече от 0.9" тоест 0.3 духа топло, а 0.9 само ми "върти въздуха"
    Е как ще каже някой че се е минал и да вземе да му падне копа.

16. Тук е от
    Jan 2012

В този форум по- лесно се препоръчва скъп климатик или климатик за голямо помещение а ние с малките стаи и малкото пари да разчитаме на някой да не ни прецака като го купуваме

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

То ако имаше хубав климатик за малко пари, всички него щяхме да купуваме и препоръчваме. За съжаление такъв няма. Така, че мълчанието не е случайно. Има машини, които си заслужават парите и такива, които не ги заслужават. Но очакванията не бива да надхвърлят бюджета.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar01
    В този форум по- лесно се препоръчва скъп климатик или климатик за голямо помещение а ние с малките стаи и малкото пари да разчитаме на някой да не ни прецака като го купуваме
    Не виждам, защо се оплакваш от форума. Получи пре-достатъчно препоръки.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 221 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе