Ами под ТОШО спокойно мога да го сложа.За да настине, когато не работи компресора, трябва да го кача точно под климатика на поставка, защото само там се усеща бриза.А когато работи, струята винаги е топла.Първоначално публикувано от babati
Ами под ТОШО спокойно мога да го сложа.За да настине, когато не работи компресора, трябва да го кача точно под климатика на поставка, защото само там се усеща бриза.А когато работи, струята винаги е топла.Първоначално публикувано от babati
Това е така, да. Dimiter01, при теб какво беше изложението? Пече ли ти слънце вътре?Първоначално публикувано от j_bojkov
Явно Тошовците са по-добре в това отнощение. Sharp-а ми със своите 0.9 на 20 градуса не винаги ме топли. Понякога вдигам 1-2 градуса за да си застана под климатика както правя под конвенционалката. А като пусна Coanda на 20 градуса е още по-зле- едно доста кофти течение се получава.Първоначално публикувано от edi1
E то затова идеше реч-ако мислиш,че това 0,9kw. е нисък минимум-като само ти върти въздуха в стаята без да работи компресора,пък и на 20° зададени.А и като се вземат предвид външна темп.,термозагуби на помещението,зададена вътрешна,степени на вентилация,софтуер и т.н.Първоначално публикувано от babati
Искаш да кажеш, че не знам кога ми работи климатика и кога не?Първоначално публикувано от diksanal
Естествено, че зависи и от външната t. На 20 външна и 20 на климатика не ми е студена струята щото просто не е студено...
И пак се разводни темата... Защо? Защото се заяждате... Пишете по темата, бе, хора. Аз се опитвам да помогна на човека, вие почвате да се заяждате и да се правите на интересни и съвсем го обърквате. Климатик "бабами" blah blah... За кво' беше тва'? И се въртим и сучем и накрая казвате тва дето аз съм казал но с други думи. браво! Спорите без да четете какво съм писал. Понякога имам чувството че в тоя форум общувам с хора на по 15 години... А сигурно сте големи хора. Айде няма babati да се опита да "докаже" някакви теории Kasape. Да купува човека един климатик за 2 кила в 11 квадрата и това е. верно че не е много сложно
Тоест това при Тошиба не е така а:
"инвертор с нисък минимум на 20 градуса зададени подухва студено - факт Не знам какво не се разбра?
за да духа по-топло вдигаш градусите. не мога да разбера какво спорите... "
Това се опитах да кажа през цялото време а и MisterT ви го каза и вие пак почнахте да сте оригинални
Е може и да съм сгрешил. Явно при Тошибата на 20 градуса струята е по доста по-топла от тази на измекярския Sharp LSR менте дето за нищо не става и с тайвански компресор .
Всичко си е до климатик в крайна сметка Затова си има за 1000 за 2 и за 3000 лева. Като климатиците под 1500 лева не отопляват и охлаждат. Те само ти въртят въздуха и компресорът им е шоколадово яйце. То си е нормално. Примерно Шарп съм чувал че се занимават освен с "климатици" (вентилатори), и с галоши, дори произвеждали нокторезачки. Така че е нормално да духат студено техните климатици. Те са вентилатори само всъщност.
Не.Исках да уточниш,до колко е климатик с нисък минимум,и над колко не е за теб,защото този шарп за мен не влиза в тази графа.Макар,да са дъфкани тези неща многократно за нисък/висок минимум тука.Първоначално публикувано от babati
И никой не се заяжда с теб-просто твърдиш неща,за които други не са съвсем съгласни и така...
А може да си станал и любимец на форума,и от там това внимание-знае ли човек...
И какво сега не разбрах кой от всичките да си купя "2 еднакви мнения няма" ,само да спомена слънце не грее в стаята (някой попита) .MITSUBISHI ELECTRIC да взема модел MSZ-GE25VA така ли?
Абе заяждат се хората спор няма... И не само с мен Такъв е целият форум! С изключение на няколко човека, на пръсти се броят.Първоначално публикувано от diksanal
За мен при положение че има климатици с 1.4 1.2 и такива с 0.3 и 0.6 , то 0.9 се води по средата - звучи логично нали? и така и съм писал - "сравнително нисък минимум".
А това как климатик с още по-нисък минимум духа по-топъл въздух вече вие ще го обясните. Вие сте професионалистите. На мен ми звучи противоречиво.
Това е "сравнително висок минимум". Под нисък тук визираме под 0,3За мен при положение че има климатици с 1.4 1.2 и такива с 0.3 и 0.6 , то 0.9 се води по средата - звучи логично нали? и така и съм писал - "сравнително нисък минимум".
Взимай го щом ти е на сърце и на джоб.Колкото повече четеш тук по-объркан ще останеш,Мининимуми-Максимуми,Копове-Мопове.Те Японските инженери не са вчерашни,щом са изчислили една машина за еди колко си квадрата по-добре да се довериш на тях.Дайкин,Мицубиши,Фуджитцу,Тошиба която и марка да избереш все ще получиш максимално качество-цена.Първоначално публикувано от Dimitar01
Не ми е на сърцето ,но на времето една приятелка пита в този форум и и казаха купи си 12-ка плазма фуджитсу тя си купи и е доволна мислех ,че и на мен така ще кажат точен модел и да си го купя !Първоначално публикувано от necata2
съгласен, де но не това беше спорът ами "как така 0.3 топли повече от 0.9" тоест 0.3 духа топло, а 0.9 само ми "върти въздуха"Първоначално публикувано от Kasap
Е как ще каже някой че се е минал и да вземе да му падне копа.Първоначално публикувано от babati
В този форум по- лесно се препоръчва скъп климатик или климатик за голямо помещение а ние с малките стаи и малкото пари да разчитаме на някой да не ни прецака като го купуваме
То ако имаше хубав климатик за малко пари, всички него щяхме да купуваме и препоръчваме. За съжаление такъв няма. Така, че мълчанието не е случайно. Има машини, които си заслужават парите и такива, които не ги заслужават. Но очакванията не бива да надхвърлят бюджета.
Не виждам, защо се оплакваш от форума. Получи пре-достатъчно препоръки.Първоначално публикувано от Dimitar01