Я предложете един хубав модел за 1550лв без монтаж за стая 12 кв м ? Или да търся стария 9 плазма на фуджицуу? Или има некой по Жекстра
Я предложете един хубав модел за 1550лв без монтаж за стая 12 кв м ? Или да търся стария 9 плазма на фуджицуу? Или има некой по Жекстра
Виж въобще не казвам, че не харесвам машини с нисък минимум и смятам, че това личи от Тошибата от подписа ми. Ако си видял правилно съм написал, че "високият минимум е приемлив компромис" и все пак компромис. Специално ако трябва да обоснова собствения си избор за Мицубишито от подписа ми смятам, че имам железни аргументи, но не смятам че хората тук ги интересува. Има стаи в които трябва да се вземе възможно най-добрия според моментните финасови възможности климатик и такива в които могат да се допускат доста компромиси при избора на машина.Първоначално публикувано от IMonev
Е,пак дойде време да те разочаровам (лично теб за кой ли път вече)но не е случайност.Японците са известни от древността със своята упоритост.В случая те упорито продължават да ''насилват'' (софтваерно) климатиците си да работят в ''неефективния спектър''. За щастие все още се срещат рицари на честта -MSZ/MUZ FD VA който еднозначно показва на другите къде им е мястото.Първоначално публикувано от Kasap
Ха наздраве!
О, да бе... ще си направя секуро.Първоначално публикувано от d_imige
Еlendil, виждам че имаш 4 машини от три марки, би ли ги подредил по" хубост", ама не спрямо цената,и дали 09lgc има минимум 0,5 Кв. наистина, щото той не е от най скъпите.
И го направи както се полага на един истински самурай от династията Shiki Sai Kan...бавно...тъжно...и напоителноПървоначално публикувано от Kasap
"е са' си e*а майката!" - станА спорът :P
Плазмата е екстра.Първоначално публикувано от Dimitar01
Ето още 2 предложения:
http://www.climamarket.bg/?p=6028
Ниво на звуковото налягане – 26 dB(A)
E-ion система за въздуха
Patrol sensor
Супер тих режим
24-часов таймер
Автоматично рестартиране
Самодиагностика
Нискотемпературен модел до -20 градуса
Електронен EEV
Подгрев на картера на компресора
Подгрев на дренажната ваничка
Японски scroll компресор
http://www.**********************/klim...zj-s-148.html#
За бебока има: естествен ензимен филтър, фотокаталитичен миещ се филтър, 24 часов йонизатор.
ivan1 подредбата за жалост е по цена не знам за минимума но в 15кв с изолация работи он-оф
Интересни са споровете за тези минимуми. Ще взема да сложа джаджа за измерване на моментна консумация и съм почти сигурен, че моя модел с минимум „1,3“ когато работи на своя минимум, ще харчи не повече от машина с минимум „0,6“ и тогава дали спора ще е все така разгорещен?
За жалост или не,щом като това е истината,винаги ми е интересно мнението на човек който има различни машини, иначе всеки си хвали неговото, а тошибата вярно е върхът,защото на всички модели от пета серия копа до достигане на 2 кв отделена мощност е около 6,изключвам минимума от 300 вата от там нагоре.А гледайки копа човек се заблуждава че на 16 ката не е висок.Първоначално публикувано от elendil
COP-а е много важен. Смятай, с 40% по-евтино отопление, отколкото със стандартен инвертор с COP около 3.60. А като се има предвид, че инверторите са по-икономични с 30% от конвенционалните машини, това са си 70% по-голяма ефективност спрямо он/оф климатик! Напредват технологиите.Първоначално публикувано от ivan1
Уджаст,какви глупости се пишат напоследък ....от квалитетна темата стана клозетна.
FD35VA на минимум потребява около 320 вата. Предполагам и при твоя ще е същото.Първоначално публикувано от Anubis