Страница 21 от 221 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Dimitar01 и аз през лятото, обзаведох моята спалня с подобна големина с ME GE 25VA точно с подготовка за бебе. Доволен съм от избора си, защото климатика работи много тихо почти неусетно. За мен в такава малка стая високия минимум е предимство, защото е трудно да си сигурен, че струята не достига до бебето където и да е сложено и затова все пак е добре тя да е по-топла. Между другото бебетата не изискват много високи температури - 22гр. е оптимално до към 24 като се къпе. На тея приказки със смъртоносните бацили дето излизат от климатиците също не се вързвай особенно т.е. ако нямаш бюджет за машина с йонизация не е толкова фатално. Така де, без да те накланям на никъде казвам, че за тези цели на мен Мицубишито ми върши перфектна работа, за цената си е просто идеален.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от new one
    но 9 лдц му е идиално, да не говорим, че има и плазма (реална, а не безсмислените филтри с простотии), която си е доста сериозна екстра и то много полезна за дете
    Съгласен. Стига да го намери...

4. Тук е от
    Jan 2012

Kasap а ако не намеря 9LDC PLASMA, Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA ли да взема или друг модел?

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Аз бих взел друго, но ти вземи MSZ-GE25VA. Бъди щастлив и весел.

6. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от MisterT
    Dimitar01 и аз през лятото, обзаведох моята спалня с подобна големина с ME GE 25VA точно с подготовка за бебе. Доволен съм от избора си, защото климатика работи много тихо почти неусетно. За мен в такава малка стая високия минимум е предимство, защото е трудно да си сигурен, че струята не достига до бебето където и да е сложено и затова все пак е добре тя да е по-топла. Между другото бебетата не изискват много високи температури - 22гр. е оптимално до към 24 като се къпе. На тея приказки със смъртоносните бацили дето излизат от климатиците също не се вързвай особенно т.е. ако нямаш бюджет за машина с йонизация не е толкова фатално. Така де, без да те накланям на никъде казвам, че за тези цели на мен Мицубишито ми върши перфектна работа, за цената си е просто идеален.
    Има логика това с високия минимум, не се бях замислял. Климатик с по-нисък минимум трябва да работи на по-високи зададени градуси, което може да доведе до известен дискомфорт от преотопляване на помещението - все пак е 11 квадрата и вероятно, където и да са насочени жалузите, пак ще се образуват хладни течения, освен ако не са зададени 23 градуса на климатика; нека подухва топличко на бебока по-добре Единствено не ми харесва, че няма разни плазми, филтри и тн климата. Ако можеш да избереш нещо поне с йонизация, добре ще е според мен. Аз бях скептик по отношение на тия неща, но йонизатора много ми хареса в последствие и определено усещам присъствието му.

Успех!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327313220[/time]_________________________________________________

Направих 1 тест с моя Sharp 12LSR с минимум 0.9 в стая 16 квадрата - север - вис 2.60 - панел без топлоизолация - алуминиева дограма - с отворена врата към отсрещната стая 18 кв и свързващ коридор 2 квадрата при външна t 7-8 градуса.

Зададох t 22 и вентилатор high - сложих термометъра на 30 см от пода и на завет, така че климатикът да не го обдухва пряко. Резултатът за 30-40 минути е - t в стаята достигна 23 градуса и вероятно скоро ще подмине 23 градуса, климатикът си работи като инвертор - не е изключвал досега.

Представям си колко градуса ще отчете термометърът, ако го вдигна малко по-високо и така че да не е на завет... Сигурно 25 ще покаже. Има някаква логика с тоя висок минимум според мен. Но все пак всяко помещение си е различно е не може да се предвиди как точно ще работи даден климатик в него.

Надявам се да съм бил от помощ.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327314120[/time]_________________________________________________

Вдигнах го на леглото термометъра. Малко по-високо от стандартно легло е - близо 60-70 см - термометърът показа 24 градуса при зададени 22 на high. Намалих го щото не се живее вече в стаята... Климатикът така и не изключи.

Май верно с по-висок минимум ще е по-оферта за малка стая за бебок.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Нямате ли работа ами само с термометри ходите и следите климатиците, не ви ли омръзна?

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

А сега за тест сложих термометъра на 2 см от тавана и показа 28 градуса!! muhahahahah :D:D Ебавам се

ВелевКлима, на "Вие" ли шЪ си говорим са' ?

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Има логика това с високия минимум, не се бях замислял. Климатик с по-нисък минимум трябва да работи на по-високи зададени градуси, което може да доведе до известен дискомфорт от преотопляване на помещението
    Или, що е нисък минимум,и има ли почва той у нас?

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Бабами се опитва да открие нова топлотехника. И което е по-лошо... опитва се и да я докаже.

12. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

спечелих европейско финансиране и събирам екип (5 специалиста) за направата на хиперклиматик с марка "БАБАМИ"
    побързайте, защото местата в екипа са ограничени, а cooler вече се записа, но поради известни особености неговата кандидатура зае две от вакантните места
    останаха само 3, побързайте...

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

инвертор с нисък минимум на 20 градуса зададени подухва студено - факт Не знам какво не се разбра?

за да духа по-топло вдигаш градусите. не мога да разбера какво спорите

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, при моите не е така, не знам как е при другите.

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

инвертор с нисък минимум на 20 градуса зададени подухва студено - факт Не знам какво не се разбра?

за да духа по-топло вдигаш градусите. не мога да разбера какво спорите
    Да уви това е така затова аз съм конвенционали или ще ми грее или не.

17. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Е, при моите не е така, не знам как е при другите.
    как? настройваш 20 градуса и духа достатъчно топъл въздух че да сложиш бебе с/у климатика?

Dimitar01, направо сложи 1 такова за 150 лева монтирай си го сам и не го мисли повече

http://www.pestimenergia.bg/shop/pro...ostat-cnx.html

с разликата от над 1000 лева ще се топлищ поне 5 а и повече години в тия 11 квадрата.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

как? настройваш 20 градуса и духа достатъчно топъл въздух че да сложиш бебе с/у климатика?

Dimitar01, направо сложи 1 такова за 150 лева монтирай си го сам и не го мисли повече

http://www.pestimenergia.bg/shop/pro...ostat-cnx.html

с разликата от над 1000 лева ще се топлищ поне 5 а и повече години в тия 11 квадрата.
    И аз ги правех тези сметки преди да купя Тошо за детската, ама нали се сещаш, че този радиатор не може да охлажда, а лятото става 29-30° в стаята

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 221 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе