Е жега.Сега при нас е -1гр. ма на -10гр. да кажеш жегаПървоначално публикувано от biro
![]()
Е жега.Сега при нас е -1гр. ма на -10гр. да кажеш жегаПървоначално публикувано от biro
![]()
Ооо казвам жега на -10, тъкмо слетобяда установих, че на вън се е затоплило и климатиците работят по-добре, а беше -8. Иначе сутрин е -20 и за това -10 ми изглежда топло![]()
Какво мислите за климатиците с едно външно и 2 вътрешни тела предложете модел за спалня(12квадрата) и кухня(12квадрата) северни с изолация и дограма.
Имам колега с Осака с 2 вътрешни и спи на студено.Първоначално публикувано от Dimitar01
Мултисплита е възможно най-доброто решение за две помещения.Първоначално публикувано от Dimitar01
Неприятен е факта обаче че мултисплита е по-скъп от две единични машини.
Затова пък, ако направиш такава инвестиция, то ще се радваш на електроспестяване след това.
Искам да споделя,че се отоплявам с Грии 18ка,от Плевен съм и климатика работи чудесно при тези темп.в Плевен.Препоръчвам го на всеки...за парите си естествено,но съм адски доволен.Благодарско за всички от форума за съвета за този модел.И на Еди.....
Нищо по-хубаво от това, че избора е бил правилен и машината си върши добре работата в студа.![]()
Само дето вече няма от къде да си го закупи човек. Нали аз ти го препоръчах бре човек?Първоначално публикувано от salky
Вярно е, първо ВЕЛЕВ го предложи, аз чак после го доубеждавах малко.
Да,да така е Велев го каза модела.
Има ли някакво значениеДа няма някакви бонуси или аз съм пропуснал нещо?
Ваучер за 20% отстъпка от цената при покупка на нов климатик
![]()
Скъпи съфорумци, моля помагайте за решение на следният казус:
Става въпрос за къща, ново строителство;
- външна топлоизолация 5см положена в/у варова мазилка
- вътре гипскартон с вата 5см;
- дограма ПВЦ 5 или 6 камерна обикновено стъкло 26мм стъклопакет;
Човекът, който я обитава, при тези студове се оплаква от машините си, че не го отопляват (просто не им достига мощност според мен), но казва че при -5 е нямал проблеми;
Климите са 4 броя 12-ки панасоници, които е закупил от някой от големите хипермаркети;
- 2 са монтирани в хола, който е разделен на 2 части: 1 част 3.90х5.20х2.20 (45м3), която директно преминава във 2 част 4,30х4,80х5,00 (103м3) - по 1 клима във всяка част на хола, който се води първото ниво на къщата и преминава по малко стълбище към кухнята 4.30х4.30х4.00 (74м3 );
От кухнята по други стълби се стига до третото ниво във вид на балкон с размери [b]2.60х4.30х2.60 (30м3)[/b];
От този балкон се влиза във двете спални;
1. 3.40х3.90х2.30 (30м3) - една клима в нея
2. 3.50х5.50х2.30 (45м3) - и една бройка в нея;
За прозорците на хола, които са си направо витрини :
1. 3.60х1.80 ; 3.80х1.20 ; 1.20х1.20 ; 3.00х 1.80 (последния размер във всички посочени е височината)
Въпросат е каква допълнителна машина да се сложи за да може дори при -20 да се постига една уютна температура от 22-23 градуса. Всяко решение на проблема се вписва в бюджета. По-късно ще кача и снимки.
Предварително благодаря за компетентните мнения!
Тези панасоници нещо модели нямат ли си? Как се използват машините - на каква температура са включени, изключват ли се... и т.н. ?Първоначално публикувано от vnl2010
Калорифер, набор духалки, камина или пернишко чудо.Въпросат е каква допълнителна машина да се сложи за да може дори при -20 да се постига една уютна температура от 22-23 градуса. Всяко решение на проблема се вписва в бюджета.
По-късно ще видя какви са панасониците, но мисля че горе-доло се сещате като се има предвид, че са от хипермаркетите!
Има се предвид още 1 или 2 климатика...Калорифер, набор духалки, камина или пернишко чудо.
То този въпрос е малко относителен все едно да питаш защо колата ми с марка модел Х не може да дига 180.