Смятам, че климатика е по- важен. Към момента имам вътрешна изолация.
Или могат да се поставят по- дълги планки, или да не се изолира зад климатика (което по- не ми харесва).
А някакви други предложения за климатици, просто като информация
Смятам, че климатика е по- важен. Към момента имам вътрешна изолация.
Или могат да се поставят по- дълги планки, или да не се изолира зад климатика (което по- не ми харесва).
А някакви други предложения за климатици, просто като информация
Този е голямо животноПървоначално публикувано от Garibaldi
http://powerclima.com/index.php?page=details&id=210
За модела 12LEC на Fuji Electric има писано във форума. Обобщено е слаба машина заради олекотеното си външно тяло. Също така в студовете тавата и тампоните замръзват и започвал да дрънчи, а също и да чатка силно, защото EEV-то ставало дебела буца лед. За вътрешното ти помещение на апартамент като мощност модела би вършил работа.Първоначално публикувано от boiski
Между моделите Toshiba RAS-137SKV-E3 и Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA бих избрал Mitsubishi Electric, защото за този модел на Toshiba има противоречива техническа информация и не е ясно какво ще получиш. Не мога да направя сравнение между двата при положение, че информацията за единият е варираща. Параметрите между двата са или едни и същи или по-лоши за модела Toshiba.
Поредните врели не кипели приказки на Вален1 без изобщо да познава физически съответните модели климатици.Първоначално публикувано от valen1
Така е, наблюденията ми за модела LEC не са преки, просто обобщих мнения на ползватели от изминалата зима. Разбира се винаги могат да се срещнат крайно противоположни мнения, но това не означава, че някоя от страните не казва истината, а че някои премълчават част от нея.
Килограмите на 12LEC са трагично малки 7,5/29 kg. И като я сложиш тази слаба машинка в помещение като за 12-ка с тези малки килограми е нормално климатика да бъде шумен, защото поради малките топлообменници през повечето време компресора се напъва на максимум. Вибрирал, бръмчал, трещял, щял да падне от стойките.
Спокойно VeleV.Klima, сигурен съм, че ще успееш да си продадеш стоката, шаран има за всички, а той на всичко кълве.
За модела RAS-137SKV-E3 може да се прочетат мненията на siji от тази зима, която го има.
Siji малко не е точен критерий, понеже експлоатира машината доста жестоко.
Да не кажа зверски.Първоначално публикувано от edi1
... От горните и аз бих избрал GE35VA, но заздължително с нагревател.
+ радиатор или нафтова печка за всеки случайПървоначално публикувано от Mega
Мега,на вашият сайт са дадени 32кг. на външното-къде е истината?Не че и 32кг. са добре за 12ка де,но от сервизни на тази марка,не можеш да си сигурен,защото присъстват и двата варианта.Първоначално публикувано от valen1
29 трябва да са нето, 32 ги дават бруто.На немския сайт са 29 нето.В руския каталог обаче ги дават 32 нето, 35 бруто.
Еди,и в тия 3кг.,какво влиза?-опаковка ли само/тежък кашон/ след като са заредени фабрично с фреон.
Нали моите все идват без кашони,та...![]()
Ами кашона, стиропори вътре.Не помня дали имаше нещо друго.Кашона е доста здрав, от дебело велпапе.Боя метални кламери има по него, може и те да качат малко.
Колеги,Първоначално публикувано от Garibaldi
някакви други предложения, може ли да ми дадете. Свалих бюджета до макс. 1800лв.
Доколкото разбрах, Toshiba са сполучливи, Daikin-не,Mitsubishi- добре.
Накратко: имам малко дете, търся добра топлина да прави и сметка за ток.
Виж хиперинверторните модели на мицубиши хеви. Доста добри данни са представени за тях. Давам насока, не и реклама.