Страница 74 от 221 ПърваПърва ... 2464727374757684124 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2011

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Смятам, че климатика е по- важен. Към момента имам вътрешна изолация.
    Или могат да се поставят по- дълги планки, или да не се изолира зад климатика (което по- не ми харесва).

А някакви други предложения за климатици, просто като информация

2.  

3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Garibaldi
    Смятам, че климатика е по- важен. Към момента имам вътрешна изолация.
    Или могат да се поставят по- дълги планки, или да не се изолира зад климатика (което по- не ми харесва).

А някакви други предложения за климатици, просто като информация
    Този е голямо животно

http://powerclima.com/index.php?page=details&id=210

4. Тук е от
    Mar 2011

е да ама става голяма цифра...

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от boiski
    Мислех да купя - Fujitsu ASYG 12LECA но от Зора... реших да разгледам още малко че да не е точно от зора..... предложиха ми в един офис за климатици в Бургас - FUJI RSG-12-LEC казаха че е едно към едно с това фуджицу което съм си харесал. И докато размишлявах върху тази дилема, след известно време (5-6 дни) реших да е - TOSHIBA RAS-13SKV-E/RAS-13SAV-E понеже на работа има една TOSHIBA RAS-18SKV-E/ - бълва горещ въздух и от двете тела не се чува нищо, усеща се само вятър.
    Затова реших че по малкия модел RAS-13SKV-E ще е перфектен за мен.

В крайна сметка попаднах на това - http://frescor-bg.com/manifacture/to...-ras-137sav-e/
    и вече ще откача - да я взема ли?

Целта е да се затопли до около 23 градуса панелен хол 17.3 кв.м в град Бургас който се намира на 2ри етаж без външни стени но и без изолация със дървена дограма но освежена и добре изолирана, открита тераса като от горе-от долу-и в ляво се обитава.....от дясно ми е детската.
    Парата е около 1300лв и незнам дали ще стигне за това. http://frescor-bg.com/manifacture/mi...szmuz-ge35-va/
    Сущо незнам чак толкова ли е голяма разликата между двете......но тошо ми е фаворит само че кой?
    За модела 12LEC на Fuji Electric има писано във форума. Обобщено е слаба машина заради олекотеното си външно тяло. Също така в студовете тавата и тампоните замръзват и започвал да дрънчи, а също и да чатка силно, защото EEV-то ставало дебела буца лед. За вътрешното ти помещение на апартамент като мощност модела би вършил работа.

Между моделите Toshiba RAS-137SKV-E3 и Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA бих избрал Mitsubishi Electric, защото за този модел на Toshiba има противоречива техническа информация и не е ясно какво ще получиш. Не мога да направя сравнение между двата при положение, че информацията за единият е варираща. Параметрите между двата са или едни и същи или по-лоши за модела Toshiba.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    За модела 12LEC на Fuji Electric има писано във форума. Обобщено е слаба машина заради олекотеното си външно тяло. Също така в студовете тавата и тампоните замръзват и започвал да дрънчи, а също и да чатка силно, защото EEV-то ставало дебела буца лед. За вътрешното ти помещение на апартамент като мощност модела би вършил работа.

Между моделите Toshiba RAS-137SKV-E3 и Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA бих избрал Mitsubishi Electric, защото за този модел на Toshiba има противоречива техническа информация и не е ясно какво ще получиш. Не мога да направя сравнение между двата при положение, че информацията за единият е варираща. Параметрите между двата са или едни и същи или по-лоши за модела Toshiba.
    Поредните врели не кипели приказки на Вален1 без изобщо да познава физически съответните модели климатици.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Така е, наблюденията ми за модела LEC не са преки, просто обобщих мнения на ползватели от изминалата зима. Разбира се винаги могат да се срещнат крайно противоположни мнения, но това не означава, че някоя от страните не казва истината, а че някои премълчават част от нея.

Килограмите на 12LEC са трагично малки 7,5/29 kg. И като я сложиш тази слаба машинка в помещение като за 12-ка с тези малки килограми е нормално климатика да бъде шумен, защото поради малките топлообменници през повечето време компресора се напъва на максимум. Вибрирал, бръмчал, трещял, щял да падне от стойките.

Спокойно VeleV.Klima, сигурен съм, че ще успееш да си продадеш стоката, шаран има за всички, а той на всичко кълве.

За модела RAS-137SKV-E3 може да се прочетат мненията на siji от тази зима, която го има.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Siji малко не е точен критерий, понеже експлоатира машината доста жестоко.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Siji малко не е точен критерий, понеже експлоатира машината доста жестоко.
    Да не кажа зверски.

... От горните и аз бих избрал GE35VA, но заздължително с нагревател.

11. Тук е от
    Aug 2010
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Да не кажа зверски.

... От горните и аз бих избрал GE35VA, но заздължително с нагревател.
    + радиатор или нафтова печка за всеки случай

12. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от valen1

Килограмите на 12LEC са трагично малки 7,5/29 kg.
    Мега,на вашият сайт са дадени 32кг. на външното-къде е истината?Не че и 32кг. са добре за 12ка де,но от сервизни на тази марка,не можеш да си сигурен,защото присъстват и двата варианта.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

29 трябва да са нето, 32 ги дават бруто.На немския сайт са 29 нето.В руския каталог обаче ги дават 32 нето, 35 бруто.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Еди,и в тия 3кг.,какво влиза?-опаковка ли само/тежък кашон/ след като са заредени фабрично с фреон.
    Нали моите все идват без кашони,та...

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ами кашона, стиропори вътре.Не помня дали имаше нещо друго.Кашона е доста здрав, от дебело велпапе.Боя метални кламери има по него, може и те да качат малко.

17. Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Garibaldi
    Здравейте,
    мисля да сменя климатика, тази година. Старият ( LG конвекционален,12ка,made in Korea) работи към момента, но незадоволително.
    Моля за помощ при избор на система. Доста изчетох, сравнявах, гледах сайтове на производители и т.н.
    Спрях се на: Daikin vs. Nocria vs. Daiseikai V....а може би и Mitsubishi Heavy industries (с такива сме на работа, много сме доволни)

накратко: стаята е с изложение юг-запад, 3ти етаж (не е последен), хол е около 25м2, имам една тераса, която е вкарана в хола, на нея има вътрешна изолация (само по стените стиропор 4мм) и 4камерна с К-стъкло дограма. Самата тераса не е изолирана отдолу, а и съседа под нас не е затворил неговата тераса, така че сме във въздуха.Климатика ще се ползва предимно зимата и по- малко лятото. Имам малко дете (предполагам някакви хубави филтри на климатика, няма да са излишни).
    И най- вече поносима сметка за ток, да прави.

Ще се опитам и да изолирам отвън терасата (стени и под), преди да сменя климатика.
    Намирам се във Варна. Смятам да се пробвам и по програма Reecl (енергийна ефективност).
    Бюджет само за системата: 1500-2200лв.

Моля за коментари и насоки.

Благодаря предварително.
    Колеги,
    някакви други предложения, може ли да ми дадете. Свалих бюджета до макс. 1800лв.
    Доколкото разбрах, Toshiba са сполучливи, Daikin-не,Mitsubishi- добре.
    Накратко: имам малко дете, търся добра топлина да прави и сметка за ток.

18. igt
    igt е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2012

Виж хиперинверторните модели на мицубиши хеви. Доста добри данни са представени за тях. Давам насока, не и реклама.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе