Страница 33 от 221 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

След като моделите са закупени, платени и монторани, става "След дъжд качулка" и единственото с което се сещам, че мога да помогна е да препоръчам да си направи допълнителна сериозна качествена изолация, иначе не виждам как може да се увеличи мощността на климатиците му.
    И по хипермаркетите продават качествени климатици, те не са различни от тези които се продават в климатичните фирми-няма кой да произвежда специално за хипермаркетите, друг въпрос е какво си е купил вашият познат и кой му го е монтирал...

Другият "начин" е смяна на модела/марката/капацитета на климатиците...

А защо решихте, че "ще му се размине" само с покупката на един климатик???

Пък може би вашият познат сега като помръзне ще оцени качествената преценка на нуждите на помещенията му от отопление и последвалата правилна препоръка и може би след като не може сам да прецени ще има мотивация следващия път да си заплати за това.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2008

Джъсти, /ако ми позволиш така да се обърна към теб/ описаната изолация е съвсем прилична. Хубаво е да се видят моделите на климите, но архитектурно къщата си е доста "разчупена" /ако правилно съм си представил по описанието/ и не е мн. лесна за правилно оразмеряване... Трябвало е още в началото да се подходи по по-друг начин - термопомпа въздух/вода + котле на пелети /примерно.../ за такова студено време като сегашното...

По въпроса /без да съм специалист/ ми се струва, че със спалните проблеми няма - или почти, проблемите са долу. Демонтира се 12-ката от по-големия обем долу и се монтира в кухнята. На нейно място 14 или 18 Нокрия, 16 Дайсейкай 6 и чака голям студ, за да провери дали ще му е топло. Ако пак не стига - започва да продава 12-ките една по една и да ги подменя с 13-ки Дайсейкай 6 /10-ки за спалните/...

П.П. Смайлитата са 2 бр., което не е случайно... Да ги правя ли повече, или няма нужда?

4. Тук е от
    Oct 2010

Моделът на климатиците е CS-E12HKEW-3 ; Ето и малко снимки:

http://imageshack.us/photo/my-images/191/p2020333.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/707/p2020339a.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/190/p2020338.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/850/p2020337.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/96/p2020336.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/819/p2020335.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/830/p2020334.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/804/p2020328.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/94/p2020331.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/853/p2020332.jpg/

А защо решихте, че "ще му се размине" само с покупката на един климатик???
    Няма такова нещо, затова моля за мнения!

Интересното е, че миналата зима не е имало никакъв проблем - естествено нямало е такива екстремни температури,а и изолацията е наистина перфектна, но все пак при 2 такива машини в такова отворено помещение...

П.С. kokovanev, наистина със спалните няма проблем, а голямото разчупено помещение...

5. Тук е от
    Jun 2008

Шегата настрана - добре си описал нещата и правилно съм си представил разположението на помещенията. 14 Нокрия е на добра цена и разполага с отличен запас от мощност, 18-ката се отличава молко от нея като техника и повече - като пари. Дали комбинацията, която предложих /на шега/ ще е достатъчна - възможно е, особено щом Панасониците са се справяли при "по-нормални" температури. Но Джъсти е прав - наистина е уместна и консултация на място с /доказан!/ професионалист...

6. Тук е от
    Oct 2010

kokovanev, благодаря за мнението и предложенията! Наистина това с разместването е добро предложение!

Първоначално и аз го пъсъветвах човека, че му е нужен ДОКАЗАН специалист, обаче за жалост и той бързо се е запознал колко доказани непрофесионалисти има в БГ покрай строежа на къщата (Човекът живее и работи в Канада, тук си идва само за зимата, защото по-принцип е по-мека, а и няма мн работа за него по това време в Канада); Та ми се оплаква, че "всеки казвал, че всичко е ок, а после не било ок"! И реших да се обърнем за мнение първо към Вас, членовете на форума, които малко или много си имат вземане даване в тази сфера.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами аз съм само потребител, но твоят човек трябва преди да попита за климатик да си отговори на някои въпроси https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53690.0.html или поне на тези на които по горе няма отговор

Климатиците му са добри, но за това помещение на няколко нива иска доста по-силни климатици в режим отопление.

Да чете внимателно и да помисли два пъти по -внимателно какво ще отговори, защото според отговорите и климатиците...

Ако не му се отговаря мога д а кажа само, че оразмеряването трябва да е според японските стандарти за климатизация с които 95% от българските фирми за продажба на климатизатори са скарани...
    ...то и поради това резултата е такъв...

Ако обичате сметнете задължително и кубатурата която трябва да се отоплява, че като гледам снимките без това няма да се мине.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2008

Кубатурата са я сметнали, не е малко. Отделно - таваните са мн. високо, остъклената площ също е доста и въпреки добрата изолация задачата не е лесна... Може би - демонтаж и на 2-те 12-ки /1-та отива в кухнята, другата - резерва или продажба/ и монтаж на 2 силни, преоразмерени /взети заедно/ машини, евентуално - подови... Но пък за подовите "изваждането" е още по-голямо и ще се наложат повече строително-ремонтни дейности... И при монтаж на стенни машини също не е 100 % сигурно, че ще се избегне "мазалото" - особено при евентуалната смяна на тръбен път с нов с по-голям диаметър на тръбите + захранващ кабел в зависимост от избраните машини и разположението на захранването в момента...

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Както казах по-горе - да взема 2 духалки + 1 калорифер и да не го мисли. Щом го топлят при -5о, до края на седмицата ще се нормализират нещата.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Дано да се нормализират, нокато гледам или сняг или студ http://sinoptik.bg/sofia-bulgaria-100727011/10-days

Аз съм против подовите.

За тези~220 кубика и желана за поддържане температура 23-26 градуса независимо дали навън е -10 или -25 градуса бих направил следното:
    - или 2 нокрии 14 ка +24-ка + един от старите панасоници
    -или 3 дайсекая 6 13-ки(пари за 16-ка/и не бих дал, защото разликата е само софтуерна и в маскимал е 7.7 за 13-ката срещу 8кв за 16-ката

Ако търси по -голяма ефективност от климатиците по-горе то:
    - два такива http://translate.googleusercontent.c...lN1cmR7tPkqrhA + един от старите панасоници.Плюса на тези е че продължават да топлят докато дефростват и си самопочистват филтрите.Разбира се топленето при дефрост не със същия капацитет, но не спират да отопляват и така запазват постигнатата температура.От по-голямия модел няма смисъл защото разликата е софтуерна.Проблема е с резервните части и сервизирането.Стария панасоник е "за всеки случай".Хубаво е всичко да е на долното ниво-топлия въздух сам се издига на горното ниво.

- или два такива http://global.rakuten.com/en/store/a...item/as-z40a2/-имат самопочистване на праховите филтри и събиране на праха в кутия която се изхвърля вендъж на 3-4 месеца.Няма топъл дефрост

За старите тръби да забрави да ги ползва при монтаж на нови климатици ако иска всчко да е както трябва.За Нокриите със сигурност нови тръби-те са с различен диаметър.
    Естествено в преходните сезони ще му се случва да се отоплява в зависимост от темpературата само с един или два включени климатика, а когато настанат температури като сегашните -пуска всичко.

Може да пробва и нещо друго- слага на всички прозорци външни ролетни щори -има такива с топлоизолация и слага една Нокрия 24-ка.Вечер и през нощта когато температурите падат ще спуска щорите и без това навън е тъмно и няма какво да се гледа, така ще ограничи топлозагубите през прозорците, а когато стане светло ще ги вдига.

То направо еdин VRF да си бе сложил

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Kasap +1
    в това огромното раздвижено помещение как не са предвидили място за една камина ???
    па да я запалят пекнат, пържолки и вяти суджуци, да налеят по едно червено вино и след месец два да си заминат у Канада да пазят топли спомени за България.
    аз от мизерия се топля с клими щото е евтино. ех ако имаше местенце ...

13. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    Kasap +1
    в това огромното раздвижено помещение как не са предвидили място за една камина ???
    па да я запалят пекнат, пържолки и вяти суджуци, да налеят по едно червено вино и след месец два да си заминат у Канада да пазят топли спомени за България.
    аз от мизерия се топля с клими щото е евтино. ех ако имаше местенце ...
    +1 ; Наистина идеята е била да се направи камина, но като се е стигнало до въпросът със замърсяването и чистенето, женското тяло е било против! А и като са остановили, че при нормални температури е ок...
    Самият той е наясно, че за да постигне сигурност, че няма да му е студено, климатиците искат смяна...
    Като за първо време смени този в хола с голям и да сложи в кухнята...

Посъветвайте от къде в Пловдив може да се вземе Нокриа 24(или нещо от този клас и размер)... и да я монтират както трябва разбира се!

Благодарности на всички!

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

От вносителя , но едни противовибрационни тампони няма да са излишни и да се внимава къде монират стойките-да не дупчат в бетон, че доста често бетона усилва и най-малките вибрации.

За цена не знам-Има телефони.Ако искате може да ползвате един съфорумник за монтажа Aleksandars -ще си свърши добре работата.

За камината е трябвало да обещае, че ще наеме чистачка да чисти всеки ден :rolleyes: -след като направи камината и да не наеме в студове като я палне и е топло женското тяло сами ще я чисти...иначе няма топло

П.П.Може да се окаже, че една 24-ка е достатъчна и няма да са необходими дори щори.Защо да маха панасониците-да си ги ползва докато устискат.

16. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

При камината няма толкова много чистене, нито хамалогия Има си тава за пепелта отдолу, има си нарязани дърва в малки чувалчета (но са малко по-скъпи). Кофтито на камината и преотопляването и това че може да се наложи зимата да отваряш прозорците отвън да влиза хлад Друг кофти момент е пушекът... Винаги по малко се задимява помещението, няма как... Иначе не е толкова зле. Като се загреят помещенията, по веднъж на 12 часа слагаш по 1 цепеница и си готов Ако пък имаш голямо мазе, направо едно комбинирано котле или пелетна печка и те си дърпат патрЯл и си знаят Дори температурата контролират прецизно.

Ама климите са си по-добре според мен

17. Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от babati
    При камината няма толкова много чистене, нито хамалогия Има си тава за пепелта отдолу,

по веднъж на 12 часа слагаш по 1 цепеница и си готов
    Ти ползвал ли си камина да ги пишеш тези глупости? И за каква камина точно говориш на водна риза с вентилатори или обикновено огнище?

Смисъл в постовете виждам само с външните щори, аз ползвам такива вдиган градусите поне с 3.
    И в монтиране на нови по-големи климатици, като Нокриите определено са оферта.

Естественно отопление с пелетно котле е друга работа.

18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Anubis
    Ти ползвал ли си камина да ги пишеш тези глупости? И за каква камина точно говориш на водна риза с вентилатори или обикновено огнище?

Смисъл в постовете виждам само с външните щори, аз ползвам такива вдиган градусите поне с 3.
    И в монтиране на нови по-големи климатици, като Нокриите определено са оферта.

Естественно отопление с пелетно котле е друга работа.
    Имам в апартамента си камина, да Тип открито огнище, като мисля да я преправя с горивна камера да се вдигне КПД-то малко. С нея съм се топлил години наред

На вилага имам и камина с горивна камера и знам как топли и за какво иде реч

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 221 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе