вдигнаха цените напролет обаче...и не само ЛГ
вдигнаха цените напролет обаче...и не само ЛГ
конвекторен радиатор от 2 кв при -3 градуса от 16-18 градуса(такава си е температурата) без отопление за 40 минути прави 20-21 градуса.
Ми за какво са ти климатици ,бре?
Подари и почивка на Закинтос вместо да набиваш 2000лв в апартамента на кифлата.
Земе че те отсвири утре,демек след монтажа.
Не си правя такива сметки ..., а пък и пари се изкарват.
Доста сме преживяли заедно...а и климатиците няма да попречат на почивката.
Каквото дойде.Отдавна не правя планове.
Здравейте, днеска обикалях по магазините и като цяло всички ме насочиха към Panasonic CS/CU-YE09MKX за тези пари
И сега трябва да мисля между Грее и Панасоника.Панасоника ми го дават на 860лв. с монтажа...,а Грее-то за 820 с монтаж..другото което на мен лично ми хареса е http://technomarket.bg/products/0907...nh0-s-09af-uh0
Колеги много съм начинаещ, за да давам професионални съвети за клими. Само едно ще кажа като ползвател за основно отопление на такива машинки-не жалете пари, климатик не се купува всяка година. не се стискайте за 200 -300 лв./ не че са малко/. Но ако искате сигурност и при такива като сегашните температури , трябват качествени машини
Ето един потребител достигнал до вярните изводи.
Друг е въпроса имат ли пари хората
200лв повече...още по-хубав. Поглеждаш следващия модел - само за 150лв още по-хубав....обаче след него само за още 150 супер модел и така човек може никога да не си вземе климатик. Човека е казал бюджет и явно с толкова разполага...за тези пари толкова!
Няма лошо, стига след това очаванията да са съпоставими с бюджета. Защото колеги се оплакват, че клиенти им държат сметка, че климатика им за 800 лв. (примерно) не топлел на -18 градуса.Първоначално публикувано от MadHead
Ако са били коректни към клиентите и предварително са им казали,че от тези машини да не очакват чудеса под -10° е добре,но ако са казвали на клиента ,че няма проблеми и под -15°,20° са си прави хората(има и сервизни книжки).Макар,че пак са доста субективни нещата с оразмеряване,изолации и т.н.Първоначално публикувано от Mega
Те тяхните клименти питат "Ще топли ли?" без да уточняват до колко външна температура и на колко зададена вътрешна.Отделно са топлозагубите -специфични за всеки отделен случай...
Така че донякъде за да си купиш климатик трябва да знае и какво да питаш/какви въпроси да зададеш.Друго е ако са ползвали продавача/фирмата продавач за консултант, но ако е била безплатна консултацията не можеш да имаш претенции сам си се ...Не може все метър да минаваш за сметка на някой друг, все някога ще се сам себе си в резултат на такова мислене последвано от същото поведение...
Здравейте.Надявам се тук да ми помогнете в избора ми за климатик По принцип искам да е малко по безшумен климатика и да се справя горе долу на -10 - -15 градуса. Имам в хола Panasonic CS-UE12JKE закупен преди 3 години.Ами малко ме дразни външното тяло,защото от време на време е малко шумничко,а и вътре не е от най тихите(предполагам) и зимата като паднат градусите под -5 и едвам едвам стопля стаята.Не че не я стопля но няма да ви кажа че колкото работи толкова се размразява и стаята става студена по време на размразяването .Та да се върнем към мисълта ми Ще се отоплява спалнята ми 3х3 и височина 2.5м.Спрял съм се на три климатика и като бюджет немога да си позволя повече от 650-700лв,което и това ми е много.По принцип мислех да е между 500-600,но ще ми се отделят от сърцето или от касичката стотина лева още.Та за моделите ето това са :
Panasonic CS/CU-UW12GKE , Fujitsu ASY-12USC , Fujitsu ASY-12USC
Приемам и други предложения и съм ви много благодарен за отделеното време.Мерси
По добре си купи читав конвектор за 300 -400 лв. и не си мисли за климатик за посоченият бюджет
Едва ли има климатик с цена 500-600лв, който да топли при температури под -5*С. То и моите климатици не са от скъпите, но са двойно по-скъпи от тези, към които си се насочил. На такава цена вървят климатици само за охлаждане.
Ако "снижиш" изикванията за тази цена или да кажем около нея може да пробваш: lg-s-09at.
Ако не : neo-fh-2750-metal и другите пари настрани скътани докато събереш за нещо което си струва.