Страница 42 от 221 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Климатик да работи 6 мин и 3 да почива ще стопли на кукуво лято, явно заради постигането на ниски сметки се стои на студено.
    Призив към всички дето се топлят на климатици– напънете ги тия машини на 25,26 градуса в най големият студ и на максимален вентилатор ,че да се усети топлината, другото е вятър работа.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Климатик да работи 6 мин и 3 да почива ще стопли на кукуво лято, явно заради постигането на ниски сметки се стои на студено.
    Призив към всички дето се топлят на климатици– напънете ги тия машини на 25,26 градуса в най големият студ и на максимален вентилатор ,че да се усети топлината, другото е вятър работа.
    Климатика е настроен на 24 градуса. В стаята два термометъра показват пак 24 градуса.За някого може да е студено, но на мен 24 градуса са ми добре. Както бях писал по-горе стаята е с 40 год. дограма. В другите стаи (не в тази с духалката) вчера забелязах два пингвина.

4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

В страни от темата,но да кажа на господата,които говорят за духалки,че маслен радиатор(2500вт,11 ребра) и 2000вт духалка заедно могат да компенсират 12ска среден клас инвертор или добра конвенционалка,но говорим за 4500вт консумация.Изводите си ги правете,кой както си иска,но ви го казвам от личен опит,а не ала-бала.

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от serge
    Климатика е настроен на 24 градуса. В стаята два термометъра показват пак 24 градуса.За някого може да е студено, но на мен 24 градуса са ми добре. Както бях писал по-горе стаята е с 40 год. дограма. В другите стаи (не в тази с духалката) вчера забелязах два пингвина.
    Колега, може ли вече да не разводняваш темата с твоите разходи и сметки. Има си специална тема за това. И неведнъж съм писал, че от сметките за ток не може да се разбере колко ти е изхарчил климатика или духалката. Ако ще си мерим сметките, аз имам 116 лв с 2 климатика, които не се спират и конвекторна печка през нощта. А сега де...

6. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от j_bojkov
    Колега, може ли вече да не разводняваш темата с твоите разходи и сметки. Има си специална тема за това. И неведнъж съм писал, че от сметките за ток не може да се разбере колко ти е изхарчил климатика или духалката. Ако ще си мерим сметките, аз имам 116 лв с 2 климатика, които не се спират и конвекторна печка през нощта. А сега де...
    Прав си, май много разводнихме темата.

7. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Климатик да работи 6 мин и 3 да почива ще стопли на кукуво лято
    E конвенционалките как да работят?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012

Един въпрос към специалистите: какво не му е наред на Panasonic CS/CU-YE12MKE че е с 600 лв. по-евтин от CS/CU-E12MKE-3. Разликите между номиналните мощности и КОП-овете е от порядъка на 10-ина процента, а тази в цените - около 50%. Къде е закачката?

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

До -5 е по каталожни данни. Стига сте гледали тоя коп той не топли физически по скоро би стоплил психически че е по икономичен.

11. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    До -5 е по каталожни данни. Стига сте гледали тоя коп той не топли физически по скоро би стоплил психически че е по икономичен.
    +1

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Ето къде бил ключа от бараката, знаех си че ще има нещо. За копа обаче не си прав - няма как да не го гледам защото ако не беше той ще се топля с конвекторни радиатори.
    Някой има ли впечатления от LG E12SQ? Ще стигне ли за 20кв.м. с добра изолация, югозапад, максимум 20 градуса топло?

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

От опит ще кажа вземи си фуджицу 12LEC и бъди сигурен че ще си на топло. Цената е сравнително изгодна а и тази зима се справя чудесно, И стига с тия глупави сравнения при радиатори конвекторни печки няма коп.

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от pfloyd
    Някой има ли впечатления от LG E12SQ? Ще стигне ли за 20кв.м. с добра изолация, югозапад, максимум 20 градуса топло?
    За същите пари по-добре този Панасоник.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от babati
    E конвенционалките как да работят?
    Ако трябва да отговоря, ето как :
    При тези външни температури въобще не трябва да изключва компресора, иначе прилича на дефрост не на 22 минути а на 6 мин.

17. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    При този панасоник има ли ненужни дефрости?

Ако трябва да отговоря, ето как :
    При тези външни температури въобще не трябва да изключва компресора, иначе прилича на дефрост не на 22 минути а на 6 мин.
    Мойта конвенционалка си почива и на -13 без да прави дефрост и то мога да ти кажа че доста си почива 4.1kW на отопление, в 26 квадрата, 20 нагласени, 19 в помещението. Всичко си е до марка и модел. А зависи и как се ползва Ако и набича 25 градуса може и да не спира

Току-що засякох почивката - малко над 2 минути, навън е -4, 20 нагласени, 20 в помещението.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328986860[/time]_________________________________________________

6 минути и 50 секунди засякох почивка сега

Зависи и колко мощност запазва дадения климатик. Този на -5 запазва около 3kW, които явно са достатъчни за помещението и климата си почива доста.

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    С този панасоник също е до -5 и изобщо не е по добър. DB (Dry Bulb): Температура при нулева влажност; WB (Wet Bulb): Температура с отчитане съдържанието на влага
    Този модел не е подходящ за непрекъсната работа в режим отопление под -5oC (24-часова работа). Ограничения при
    свързването: JKX моделите не са съвместими с MKE моделите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 221 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе