Страница 6 от 221 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от megaxol
    Казаха ми, че при GeVa-та трябва допълнителен кит, който се поставя за да не замръзва, а при Пани-то си е вграден, щото тоя модел бил за специални ниски t°.
    Би ли споделил в коя фирма ти го казаха това?
    Значи при "Пани-то" има вграден един нагревател(оранжев),който опасва картера на компресора.При "GeVa-та" има пак нещо подобно,което може да се включи пожелание.И това,което допълнително се поставя да не замръзне на Мицубишито е подгрев на тавата,който подгрев на тавата също го няма фабрично и на Панасоника.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Поне ми обещаха, че ако замръзне или не топли идват и си го вземат - е при такъв довод мога ли да не го взема!?!
    Тъй, тъй. megaxol ОБЕЩАНИЯТА са безплатни за този който ги дава.
    А колко гаджета "изгоряха"(останаха) с едното ГОЛО обещание ...

П.П. Той и Слави Трифонов каза в неговото шоу, че на ЦСКА им предлагали китайския нападател със звучното име Гол Х*й и след това целия отбор се срина...от допинг скандала. Та да не ти се случи и н а теб нещо такова????

4. Тук е от
    Jan 2012

Е, нали не беше лош (поне по книга), сега съвсем ме объркахте и нали само дето беше по малко икономичен от МЕ !?! А иначе то и Iphone-a ми е "Assembled in China", ама такива яки тестове мина,че други се цепнаха още от първия път, та всичко е до шанс на какъв номер ще случиш. Важното е модела да е добър, и нали не е китайска марка, че там вече става съмнително.
    Bivola: може и това да е имал впредвид човека, ама аз нали не разбирам, но благодаря все пак за разяснението, все е от полза

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Внимавай/пази се с/от хора които дават лесно/леко обещания.
    Това имах предвид.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от megaxol
    Е, нали не беше лош (поне по книга), сега съвсем ме объркахте и нали само дето беше по малко икономичен от МЕ !?! А иначе то и Iphone-a ми е "Assembled in China", ама такива яки тестове мина,че други се цепнаха още от първия път, та всичко е до шанс на какъв номер ще случиш. Важното е модела да е добър, и нали не е китайска марка, че там вече става съмнително.
    Bivola: може и това да е имал впредвид човека, ама аз нали не разбирам, но благодаря все пак за разяснението, все е от полза
    Човек не ги слушай тия хора у форума те и хабер си нямат от климатична техника. Повечето от тях след като си купиха климатик станаха големи разбирачи, пресен пример е с ник "бабати".

7. Тук е от
    Jan 2012

Това, което ме интересува е просто мнение за този модел, а това кой колко разбира всеки знае за себе си. Аз знам, че в тая област съм кръгла нула и затова и питам. Ако, някой може да помогне и кой с както и с каквото може, все ми е от полза и благодаря.

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Човек не ги слушай тия хора у форума те и хабер си нямат от климатична техника. Повечето от тях след като си купиха климатик станаха големи разбирачи, пресен пример е с ник "бабати".
    +1
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325797500[/time]_________________________________________________

Велев, не бих си позволил да пиша нещо, преди на съм проверил информацията. ME-то има EEV, Панасоникът - не. Не ми трябва опит като монтажист или търговец на климатици (или и двете), за да мога да се информирам. Има си сервизна документация, има си Сетком. Чета, питам, уча се. И не твърдя, че разбирам нещо от климатична техника. Това, от колко време имам климатик, няма никакво значение. Каква беше целта на поста ти не знам. Нито помагаш на човека, нито изпъкваш. Ако разбираш толкова, обясни на човека!
    80% от мненията ти са само заяждания и празнословия!

Ето нещо писано от съфорумец, който за разлика от мен е професионалист и явно доста разбира от професията си:

В интернет има много информация какви са предимствата при ползване на EEV.

Тези модели с капилярка които запазват мощността си при по-ниски температури го правят за сметка на компресори издържащи продължителни натоварвания, като например ползване на 6-полюсни мотори.

Всички марки при върховите си модели инвертори ползват EEV. При движение от горно ценово ниво надолу почва рязането, махат EEV и слагат капилярка.

megaxol, обратното е - ME-то е по-елегантният климатик. Прочети постовете ми по-назад. Не че Панасоникът е лош

10. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Нито помагаш на някой, нито изпъкваш. Ако разбираш толкова, обясни му на човека, бе! 80% от мненията ти са само заяждания и празнословия.
    babami,ако за теб е така...това е друго нещо.Обаче имай впредвид,че Велев е сред ''стойностните'' участници във форума.Не съм злопаметен,но преди около месец Ти по подобен начин се изказа по адрес на deian.Еми ''режеш клона на който седиш'' по този начин,не мислиш ли за това,или не ти дреме???

И този път ''Голям го извади...ама мек''.

11. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от d_imige
    babami,ако за теб е така...това е друго нещо.Обаче имай впредвид,че Велев е сред ''стойностните'' участници във форума.Не съм злопаметен,но преди около месец Ти по подобен начин се изказа по адрес на deian.Еми ''режеш клона на който седиш'' по този начин,не мислиш ли за това,или не ти дреме???

И този път ''Голям го извади...ама мек''.
    Не е мек, d_imige Ето темата, за която говориш:

https://forum.setcombg.com/index.php/topic,54184.0.html

Прочети за какво става въпрос и после говори Извиних на човека 5 поста по-надолу - нещо, което в този форум 2% от хората го правят... Всички винаги са прави и всички са надменни - типичен български форум! Нямам думи! Аз с лошо никога не съм почнал!

12. Тук е от
    Jan 2012

С вашите пререкания никак не сте ми в помощ, моля

Ето аз какво извадих директно от сайта на Panasoniс

KIT-E12-MKE-3 ЕЕR 3,50 (0,85-4,00) 4,07 A 4,00 (0,85-6,00)

Puissance frigorifique (Cooling power) Nominale (Min - Maxi) kW 3,50 (0,85-4,00)
    Nominale (Min - Maxi) kCal/h 3.010 (730-3.440)
    EER Nominale (Min - Maxi) 4,07 (3.40-3,54)
    Puissance absorbée froid Nominale (Min - Maxi) kW 0,860 (0,250-1,130)
    Puissance calorifique (Heating power) Nominale (Min - Maxi) kW 4,00 (0,85-6,00)
    Nominale (Min - Maxi) kCal/h 3.440 (730-5.160)
    Puissance calorifique à -7°C Nominale kW 3,46
    COP Nominale (Min - Maxi) 4,21 (3,47-3,51)
    Puissance absorbée chaud Nominale (Min - Maxi) kW 0,950 (0,245-1,71)
    Consommation annuelle d’énergie kWh 430

Външно тяло
    Intensité Froid (Cooling intensity) Nominale 4,0
    Intensité C haud (Heating intensity) Nominale 4,4
    Maxi intensité 7,8

Limites de fonctionnement
    Froid Mini / Maxi °C +5 / +43
    Chaud Mini / Maxi °C -15 / +24

Условия на теста
    Cooling Heating
    Indoor 27°C TS / 19°C TH 20ºC TS
    Outdoor 35ºC TS / 24ºC TH 7ºC TS / 6ºC TH

Може ли някой да даде някакви коментари?
    Знам, че всичко е по номинал и може напрактика да е съвсем различно, но все пак .....

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Аз бих си купил Панасоника.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от babati

Тези модели с капилярка които запазват мощността си при по-ниски температури го правят за сметка на компресори издържащи продължителни натоварвания, като например ползване на 6-полюсни мотори.
    Явно за това дават и гаранция на компресора 5 години, защото издържа продължителни натоварвания, значи е компенсирана липсата на ЕЕV-то, не?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325846955[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Аз бих си купил Панасоника.
    Би ли доразвил малко отговора си, ако обичаш. Какви според теб са предимствата му пред МЕ-то? На мен ми допада че е нов модел, по-мощен и заради опциите. Единствения хек е, че не преминал през т.н. достатъчно дълго практическо изпитание на полеви условия

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Еми не се гневи megaxol .Не си прав:

"Избрал съм дъра, бъра , дъра бъра кой от тези климатици става за топлене на хол 25 кв+ коридор(неизвестно колко квадрата)". На така поставен въпрос разумен отговор на практика няма, Защото първо се поставя задачата която се иска да изпълни този климатик и след това според задачата се избира климатика с такива възможности, а не обратното.То и поради това изобщо не се занимавам, ако някой си е харесал климатик, на практика не знае какво иска(колко градуса иска да поддържа, какви са му условията и т.н.).

Въпроса е какво искаш-отговорил ли си си на на този въпрос.

Иначе ако искаш да посоча кой от двата според мен е по -хубавия, аз съм за мицубишито.Това обаче не значи, че това е твоят климатик с който да се топлиш през зимата

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Една от причините че Панасоника може да се купят части за него дори доста години след като е спрян модела, мога да дам и конкретен приме. А при Мицуто мине ли ти гаранцията няма кой да ти го пипне.

18. Тук е от
    Apr 2006

Някъде из форума имаше флаш калкулатор на Carrier за оразмеряване на климатик.Но немога да го номеря моля помогнете.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 221 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе