А мощността видя ли? 2.2 kW номинал срещу 3.2 kW номинал.
А мощността видя ли? 2.2 kW номинал срещу 3.2 kW номинал.
за този модел няма много инфо, мисля че щеше да е добре за моята 12 кв.м стая.Първоначално публикувано от deian
Обаче е без значение - поръчах вече МЕ 25VA, сигурен съм че ще работи он/оф
Напротив - много коментиран модел. Само да потърсиш из форума.Първоначално публикувано от wizli
Слава Богу, че имаше доста модели, които пропусна при избора си. Амин!Обаче е без значение - поръчах вече МЕ 25VA, сигурен съм че ще работи он/оф
Но пък аз видях това Sanyo ZK25X
http://www.klimatikbg.eu/plugins/e10...duct=23&cat=15
при това с СОР 5.2 и мощност 4.3kW срещу 4kW на Мitsubishi-to.
Вярно, че дърпа малко повече, но пък е по-економично от Panasonic-a, но пък затова си е по-мощно.
Само едно нещо ме притеснява: че при такива данни е със 100лв по-евтино от MSZ-GE35VA и с цели 200лв от Панасоника. Сигурно има някаква уловка тук???
А знае ли някой как му пада мощността при - 10/ - 15°C ?
Уловката е, че машината не е правена за нашия или европейския пазар. Което само по себе си не е проблем. Проблем е ако фирмата не е читава при евентуален проблем какво правим с ремонта и частите? Другото е да се примириш с дистанционно с йероглифи, не всеки може да го приеме.
То фирмата ако не е читава, няма значение за кой пазар е правена машината.
А с йероглифите, се свиква до такава степен, че почвам да да се дзверя , ако няма къщета на дистанционното.
4.3 MAX nominal 2.5Първоначално публикувано от megaxol
a GEVA 5.3 MAX nominal 4.0
http://i-clima.com/product/sanyo-sap-zk25x
Моля те, не слагай ZK25X в 20 м2 + още неизвестно колко м2 коридор!!! 2,5 kW е на отопление. На теб ти трябват от 4 нагоре.Първоначално публикувано от megaxol
Като изключим сарказъма,Първоначално публикувано от Kasap
за или против МЕ?
Саниото зле ли е?
Като изключим сарказма, направил си добър избор. Да си го ползваш със здраве!
Човек стига пита като си го взел вече. Избора ти е перфектен сам ще се убедиш как се държи на мъгли и студ МЕ-то. Корави машини!
Благодаря на всички,
утре е монтажа, на щепсел ли да го оставя или ключ да вградя до климатика /ток ще се вземе от контакта долу/?
Ако ще се задържаш из този форум, го сложи на контакт. Ако минаваш транзитно - на ключ.
Е, ще влизам чат-пат, поне да се отчета за работата на новата клима...Първоначално публикувано от Kasap
А има и други теми които ме интересуват, например, на общото събрание искат да задължат всичките климатици да имат отвеждане на летен и зимен конденз, което ми се вижда голяма инвестиция и не знам до колко е законно... но за това друга тема ще почна...
Значи ще дръпна един контакт горе, децата да не барат....
Няма риск, разбрах че няма уловка ами аз съм в грешка.Първоначално публикувано от deian
След обиколката днес кантара накланя към Panasonic-a, че хем по-мощен, хем и заради гаранцията и екстрите (йони, сензори и други глезотийки ). Пък и двата са на една цена.
Казаха ми, че при GeVa-та трябва допълнителен кит, който се поставя за да не замръзва, а при Пани-то си е вграден, щото тоя модел бил за специални ниски t°.
Та при - 15 мощността му падала най-много до 50%. Е, вярно че за този модел няма още много теренни данни, ама нали за всичко си има първи път.
Надявам се, че направих добър избор и този път да не съм в грешка и дано ме топли.
Поне ми обещаха, че ако замръзне или не топли идват и си го вземат - е при такъв довод мога ми да не го взема!?!