е машина за японския пазар, употребявана.Първоначално публикувано от cvetomir
е машина за японския пазар, употребявана.Първоначално публикувано от cvetomir
Здравейте,
мисля да сменя климатика, тази година. Старият ( LG конвекционален,12ка,made in Korea) работи към момента, но незадоволително.
Моля за помощ при избор на система. Доста изчетох, сравнявах, гледах сайтове на производители и т.н.
Спрях се на: Daikin vs. Nocria vs. Daiseikai V....а може би и Mitsubishi Heavy industries (с такива сме на работа, много сме доволни)
накратко: стаята е с изложение юг-запад, 3ти етаж (не е последен), хол е около 25м2, имам една тераса, която е вкарана в хола, на нея има вътрешна изолация (само по стените стиропор 4мм) и 4камерна с К-стъкло дограма. Самата тераса не е изолирана отдолу, а и съседа под нас не е затворил неговата тераса, така че сме във въздуха.Климатика ще се ползва предимно зимата и по- малко лятото. Имам малко дете (предполагам някакви хубави филтри на климатика, няма да са излишни).
И най- вече поносима сметка за ток, да прави.
Ще се опитам и да изолирам отвън терасата (стени и под), преди да сменя климатика.
Намирам се във Варна. Смятам да се пробвам и по програма Reecl (енергийна ефективност).
Бюджет само за системата: 1500-2200лв.
Моля за коментари и насоки.
Благодаря предварително.
Daiseikai 3 е твоята клима или Daiseikai 6 ако развържеш още малко кесията.Първоначално публикувано от Garibaldi
Цитирания от теб бъджет само за климатика ли е или и за изолацията. Ако е само за климатика, си вземи по-скъп, а с помощта от кредита си направи изолацията. Щом залагаш на отопление си вземи нещо истинско - мнения много, хора всякакъви, но ти ще си го ползвош
Подкрепям КАСАП-а за предложените от него две машини.
Е тя разликата в пари е около 200лв. Предполагам 6та серия е по- добра.Първоначално публикувано от Kasap
Има повече мощност.Този модел има и йонизатор.
Навих се за daisekai 6, засега.
А какво мислите за вариант: първо смяна на климатик, после изолация на терасата? Иначе идва зверски на един път.
В каквато и поредност да ги правиш, до зимата направи и двете. Колкото по-рано направиш изолация, толкова по-добре - тя помага и в лятото.
Първо си направи изолацията,после климатика.
Аз реших да сложа първо климатика, за да е здраво закрепен за стената и да не си къртя после изолацията, за която ще давам пари.
В случай, че слагаш изолацията след това е добре да се предвидят по-дълги стойки за климатика. За да има място да се сложи изолацията зад него.
Първоначално публикувано от Mega
Иначе се получава това:
http://postimage.org/image/3updo5wjp/
Това нищо не е, виждал съм климатици направо опряли в стената след изолация. Сантиметър няма между питата и стената. Даже и отстрани затворени съм виждал, да им е топличко
deian, после ще ти покажа такова нещо...точно до нас е и се чудя как работи.