+1Първоначално публикувано от igt
+1Първоначално публикувано от igt
Garibaldi, аз бих те насочил към тези модели..Panasonic CS-NE12LKE/CU-NE12LKE или Fuji Electric RSA14LCC~ROR14LCC
препоръчаха ми го вече.....и е добър като цена.Първоначално публикувано от Aleksandars
Аз по принцип харесвам марката Панасоник.....може и този да бъде..![]()
Модела е страхотен само че вече го няма в наличност дано колегата КЛИМАМАРКЕТ внесе допанитрелни количества А и цената му беше много изгодна и атрактивна да се надяваме на внос от този модел в наличност има само от NE -9MKE и то ограничени броики
Здравейте,
Родителите ми планират да си сложат климатик за това лято и моля за малка консултация.
Размери на помещението: приблизително 3.5 x 5.5 x 2.60 (към 50 м3).
Класическа панелка, само едната къса стена е външна (към балкон), с южно
изложение, сложена е PVC дограма, останалата част от тази стена е изолираната отвън.
Етаж 6 от 8, тоест топлината идва предимно от стената (и прозорците) откъм балкона.
Климатикът ще се ползва основно за охлаждане през лятото. Заради панелите монтажа
на вътрешното тяло ще е по-сложен, предполагам че ще се сложи някъде на два метра
от южната стена.
Майка ми се е допитала до няколко фирми за климатици и си е съставила следния
кратък списък от модели:
Fujutsu ASYG12LE
Daikin FIX35JV
Sharp 12LSR
Panasonic YE12MKX
(ценовия регион е около 1200 - 1300 лева, само Panasonic-а е малко по-евтин)
От малкото ми познания по темата ми се струва че всеки от тези климатици
ще им свърши работа, (даже по-скоро са ненужно мощни за целта), евентуално
може би имат различни "екстри"
Молбата ми към специалистите е да кажат към коя марка / модел климатик
да се насочим (други предложения също са добре дошли).
Благодаря предварително !
Няма такъв модел Panasonic JE12MKX, може би имаш предвид Panasonic YE12MKX?
Благодаря, изглежда че грешката е моя (моделите ги преписвах от едно малко листче на което са написани ръкописно).Първоначално публикувано от Sevo
Ще коригирам оригиналния пост.
Сам(а) си стигнал(а) до изводаПървоначално публикувано от heyhey
а, ако ще е само за лятото и Беко за 500лв ще свърши работа
![]()
Ще свърши работа но комфорта с инверторен е по добър при конвенционала става ту студено ту топло като изключи компресора.Първоначално публикувано от Jackas
Вярно е. Но пък 1200-1300лв за "летен" климатик са доста париПървоначално публикувано от VeleV.Klima
![]()
![]()
Знае ли, човек току-виж решили да се топлят с него.От мен +1 за Fujitsu ASYG12LE.
Добра оферта колега пък и щом се справя и на отопление да го взема. В моето сервизно го дават иначе:
Тегло (външно тяло) 26,5 kg
COP: 3.61
Добре изглежда офертата за YE12MKX... а и Велев има няква нова версия на YE12MKX с подобрен над 10 % COP от обичайния за модела ...![]()
Благодаря за коментарите !
За "сам съм стигнал до извода" - благодаря - имам някаква обща култура, но все пак е добре човек да се допита до по-запознати.
Има ли някакви важни екстри които е добре да има човек ? Ако не се лъжа Sharp-а има йонизатор - има ли смисъл да си дава парите човек за него ?
Доколкото разбирам за момента общото мнение е "взимай най-евтиния (YE12MKX)". Интересува ме дали може да препоръчате някакви други "смислени" климатици, които да вършат работа в тази ситуация ? Имам чувството че на майка ми са и предложили модели "за отопление" а не "за охлаждане" на помещението, та затова питам ...
Благодаря отново !