+1Първоначално публикувано от igt
+1Първоначално публикувано от igt
Garibaldi, аз бих те насочил към тези модели..Panasonic CS-NE12LKE/CU-NE12LKE или Fuji Electric RSA14LCC~ROR14LCC
препоръчаха ми го вече.....и е добър като цена.Първоначално публикувано от Aleksandars
Аз по принцип харесвам марката Панасоник.....може и този да бъде..
Модела е страхотен само че вече го няма в наличност дано колегата КЛИМАМАРКЕТ внесе допанитрелни количества А и цената му беше много изгодна и атрактивна да се надяваме на внос от този модел в наличност има само от NE -9MKE и то ограничени броики
Здравейте,
Родителите ми планират да си сложат климатик за това лято и моля за малка консултация.
Размери на помещението: приблизително 3.5 x 5.5 x 2.60 (към 50 м3).
Класическа панелка, само едната къса стена е външна (към балкон), с южно
изложение, сложена е PVC дограма, останалата част от тази стена е изолираната отвън.
Етаж 6 от 8, тоест топлината идва предимно от стената (и прозорците) откъм балкона.
Климатикът ще се ползва основно за охлаждане през лятото. Заради панелите монтажа
на вътрешното тяло ще е по-сложен, предполагам че ще се сложи някъде на два метра
от южната стена.
Майка ми се е допитала до няколко фирми за климатици и си е съставила следния
кратък списък от модели:
Fujutsu ASYG12LE
Daikin FIX35JV
Sharp 12LSR
Panasonic YE12MKX
(ценовия регион е около 1200 - 1300 лева, само Panasonic-а е малко по-евтин)
От малкото ми познания по темата ми се струва че всеки от тези климатици
ще им свърши работа, (даже по-скоро са ненужно мощни за целта), евентуално
може би имат различни "екстри"
Молбата ми към специалистите е да кажат към коя марка / модел климатик
да се насочим (други предложения също са добре дошли).
Благодаря предварително !
Няма такъв модел Panasonic JE12MKX, може би имаш предвид Panasonic YE12MKX?
Благодаря, изглежда че грешката е моя (моделите ги преписвах от едно малко листче на което са написани ръкописно).Първоначално публикувано от Sevo
Ще коригирам оригиналния пост.
Сам(а) си стигнал(а) до извода а, ако ще е само за лятото и Беко за 500лв ще свърши работаПървоначално публикувано от heyhey
Ще свърши работа но комфорта с инверторен е по добър при конвенционала става ту студено ту топло като изключи компресора.Първоначално публикувано от Jackas
Вярно е. Но пък 1200-1300лв за "летен" климатик са доста париПървоначално публикувано от VeleV.Klima
Знае ли, човек току-виж решили да се топлят с него.От мен +1 за Fujitsu ASYG12LE.
Добра оферта колега пък и щом се справя и на отопление да го взема. В моето сервизно го дават иначе:
Тегло (външно тяло) 26,5 kg
COP: 3.61
Добре изглежда офертата за YE12MKX... а и Велев има няква нова версия на YE12MKX с подобрен над 10 % COP от обичайния за модела ...
Благодаря за коментарите !
За "сам съм стигнал до извода" - благодаря - имам някаква обща култура, но все пак е добре човек да се допита до по-запознати.
Има ли някакви важни екстри които е добре да има човек ? Ако не се лъжа Sharp-а има йонизатор - има ли смисъл да си дава парите човек за него ?
Доколкото разбирам за момента общото мнение е "взимай най-евтиния (YE12MKX)". Интересува ме дали може да препоръчате някакви други "смислени" климатици, които да вършат работа в тази ситуация ? Имам чувството че на майка ми са и предложили модели "за отопление" а не "за охлаждане" на помещението, та затова питам ...
Благодаря отново !