Страница 71 от 221 ПърваПърва ... 2161697071727381121 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,051 до 1,065 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на boiski
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Бургас

Re:Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Ама защо наспамихте така темата бе, другари?
    + 20 ама да ти кажа не само тази тема е така всичко що е за климатици е така
    И понеже както ви е ясно търся съвети дискусия и тем подобни относно избора на климатик, реших да прочета темата от началото на 2012г. ако някой се захване да чисти темата от 75 страници ще останат 10 останалото е дъра бъра и най голям принос има Бабати

Отказвам се да я чета тази тема, смятам ако ме интересува нещо да чета и задавам свойте въпроси в темите за съответния модел, въпреки че и там 50% отговаря Бабати

Колеги, Бабани е "психопат" на тема климатици... сигурен съм че 97% от 834 мнения написани 4-5 месеца от регистрацията си са за климатици,
    няма тема за климатици кадето да не е дал максимален брой отговори, мнение или коментар.....На това му се вика на всяка манджа мирудия - на всяко гърне похлупак.

Тук е момента да се включат модераторите....

Благодаря на всички които адекватно отговориха на моите въпроси,
    и Бабати извинявай, но казвам това което мисля. Вярвам че го правиш с цел да си полезен но бъди по умерен....разпусни , пробвай с филми, секс, велоергометър и т.н

Хайде със здрав!

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от boiski
    + 20 ама да ти кажа не само тази тема е така всичко що е за климатици е така
    И понеже както ви е ясно търся съвети дискусия и тем подобни относно избора на климатик, реших да прочета темата от началото на 2012г. ако някой се захване да чисти темата от 75 страници ще останат 10 останалото е дъра бъра и най голям принос има Бабати

Отказвам се да я чета тази тема, смятам ако ме интересува нещо да чета и задавам свойте въпроси в темите за съответния модел, въпреки че и там 50% отговаря Бабати

Колеги, Бабани е "психопат" на тема климатици... сигурен съм че 97% от 834 мнения написани 4-5 месеца от регистрацията си са за климатици,
    няма тема за климатици кадето да не е дал максимален брой отговори, мнение или коментар.....На това му се вика на всяка манджа мирудия - на всяко гърне похлупак.

Тук е момента да се включат модераторите....

Благодаря на всички които адекватно отговориха на моите въпроси,
    и Бабати извинявай, но казвам това което мисля. Вярвам че го правиш с цел да си полезен но бъди по умерен....разпусни , пробвай с филми, секс, велоергометър и т.н

Хайде със здрав!
    По точно и аз не бих се изказал относно "Професора" на форума . Бабати, вече ставаш досаден. Може би целта ти е световен рекорд по мнения във форум, но хайде поспри се малко

4. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от no one
    Голям!

Климамаркет Ефендулов ще ти обясни подробностите, а аз ще ти дам само насока: те например, навиват самонарезни винтове в зидария без дюбели и оставят конденза от вътрешното да се отича в... ... бутилка от мин. вода в съседното помещение. Ако откажеш подобен "монтаж" и искаш да закупиш от тях само машината, те гонят от офиса.

(Ефендулов, ако имаш претенции относно верността на горното, слагаш 2 хилки на масата и те карам да си видиш "монтажа". Снимковия материал ще ти го спестя от благоприличие. :rolleyes
    съжалявам, че така късно се включвам с отговора...
    безкрайно съм любопитен да видя снимков материал от този монтаж и не мисля, че когато има проблем не трябва да се мълчи и това да се нарича блогаприличие...
    всеки може да направи грешка, грешката може да се поправи, слава богу не става дума за човешки живот, а за един монтаж...
    по отношение на бутилките ще спомена, че липсата на възможност за отвеждане на кондензните води не прави една фирма по-добра или по-лоша, просто такава е ситуацията понякога...
    аз не случайно съм въвел една практика след приключване на монтажа да се попълва анкетна карта за удовлетвореността на клиента от монтажа, както и декларация, че е СЪГЛАСЕН С ИЗБРАНОТО МЯСТО И НАЧИНА НА ИЗВЪРШВАНЕ НА МОНТАЖА, защото често клиентите се измятат и типично съгласно българския манталитет като ги попитат кой пусна по този грозен начин тръбите на климатика отговарят: естествено хората на Ефендулов...вместо да си признаят, че не са се сетили за извикат същия този Ефендулов за им пусне тръбите предварително...
    такива ми ти български работи...
    в никакъв случай не мисля, че този случай е същия, просто си позволих за споделя нещо, защото и в момента монтираме 42 климатика, които поради липса на пари и желание на клиента ще бъдат отведени в бутилки на терасите, като приключа ще пратя снимки и ще напиша гордо, че тази грозотия я измислил пак ЕФЕНДУЛОВ!!!

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от climamarket

аз не случайно съм въвел една практика след приключване на монтажа да се попълва анкетна карта за удовлетвореността на клиента от монтажа, както и декларация, че е СЪГЛАСЕН С ИЗБРАНОТО МЯСТО И НАЧИНА НА ИЗВЪРШВАНЕ НА МОНТАЖА
    Похвално!Аз съм си избирал местата на монтаж на телата,но и със съгласието на монтажната група-в смисъл,че няма да има проблем в работата на климатика,самия монтаж и последващо обслужване-всеки да изкаже своите съображения.При някои преобладава повече рутина да го наречем-просто си монтират,а други влагат и малко фантазия ли, или повече естетика с цел да те удоволетворят като клиент,и завършеното да изглежда и красиво,освен функционално.Но когато клиент иска някакви ''изгъзици'' да ги наречем при монтажа-хубаво е да се подпише някъде,че е по негова инициатива,а не на фирмата монтажник,с цел превенция при евентуален проблем след това,но и екипите трябва да имат някакъв контрол-все пак зад тях стои името на фирмата.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

не искам никого да оправдавам а споделям практика.
    дограма като монтираме я бием не с дюбели а има едни винтове на вюрт "самонарезни" за бетон.
    пробива се отвор с свредло за бетон 6.5мм /да има такова/ и се навива винта
    технологии много...

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Само дето натоварванията при дограмата са много различни.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Винтовете SPAX-RA, за които говори estqwerty при плътна тухла или особено бетон за основа са железни, това нещо няма сваляне, огъване и т.н..Резбата е с радиални канали и така влиза в основата, че с топ не можеш го измъкна.Имат огромна товароносимост.Естествено, не навсякъде могат да се ползват.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Винтовете SPAX-RA, за които говори estqwerty при плътна тухла или особено бетон за основа са железни, това нещо няма сваляне, огъване и т.н..Резбата е с радиални канали и така влиза в основата, че с топ не можеш го измъкна.Имат огромна товароносимост.Естествено, не навсякъде могат да се ползват.
    Потвърждавам защото при някой монтажи с изолация от 10см и повече съм ги ползвал и няма вадене хване ли в здрав материял.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    ...безкрайно съм любопитен да видя снимков материал от този монтаж...
    А аз, както вече споменах, искам да видя две хилки на масата и вместо снимков материал, ще те закарам да го видиш на живо. Тъкмо ще си кажеш мнението за "невъзможността" да се отведе конденза от помещенията, ще отвориш вътрешното тяло за да видиш как се навиват самонарезни винтове в зидария без дюбели и т.н. Само като жокер: тръбата за конденза трябваше да е поне 2(два) пъти по-къса от медните, но твоите момчета и за толкова не намериха сили... или пък средства, знам ли как си ги инструктирал на тема икономии!?!

И понеже вече се сещаш и за случая с отказа за продажба на машина, разбираемо без желание за "монтаж" от вас, ще я карам докрай: става въпрос за Варна и за климатик от последните конвенционални 12-ки Панасоник на R22, които по други места бяха изчерпани. Лелката, която нагло ни отказа, предполагам е била съпругата ти.

Помниш, нали?

12. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте, предстои ми закупуване на климатик и бих искал да ви помоля за съвети. Търся Дайкин, Тошиба, Шарп или някаква друга японска марка. Разбира се осъзнавам, че made in japan е твърде голям лукс за да бъде искан, но поне повечето компоненти бих искал да са японски. Бюджетът е 1200-1300 лева, може би малко отгоре, но не много, стаята е спалня с големина на хол, тоест големичка - трябва да е мощен. Бих искал да има някакви пречистватели/йонизатори за въздух, подходящи за всекидневна/спално помещение. Моля да ми предложите модели.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Пропусна само тих и икономичен.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Kendo
    ... Стаята е спалня с големина на хол, тоест големичка - трябва да е мощен.
    Да ти кажа имали сме монтажи и в хол 100 квадрата. Та с това, което си написал някак си няма кой да ти помогне много. Относно останалото, или качи бюджета (доста) или свали изискванията.

А виж тука първо лексикона на Justify: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53690.0.html

16. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от no one
    А аз, както вече споменах, искам да видя две хилки на масата и вместо снимков материал, ще те закарам да го видиш на живо. Тъкмо ще си кажеш мнението за "невъзможността" да се отведе конденза от помещенията, ще отвориш вътрешното тяло за да видиш как се навиват самонарезни винтове в зидария без дюбели и т.н. Само като жокер: тръбата за конденза трябваше да е поне 2(два) пъти по-къса от медните, но твоите момчета и за толкова не намериха сили... или пък средства, знам ли как си ги инструктирал на тема икономии!?!

И понеже вече се сещаш и за случая с отказа за продажба на машина, разбираемо без желание за "монтаж" от вас, ще я карам докрай: става въпрос за Варна и за климатик от последните конвенционални 12-ки Панасоник на R22, които по други места бяха изчерпани. Лелката, която нагло ни отказа, предполагам е била съпругата ти.

Помниш, нали?
    не си спомням и не искам даси спомням, за хора, които нямат елементарното възпитание, наричат колегите ми от женски пол "лелки" и в същото време стоят анонимни...поне да си беше написал името, защото това поне е достойно...
    целта на този форум не е да се ръсят обиди, а да се споделят ПОЛЕЗНИ НЕЩА, за мен тази полемика приключи
    може би е уместно модераторите да изтрият фрагмента за "лелките", защото той хич не се вписва в представите ми за един форум...

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Самоков

Цитат Първоначално публикувано от Kendo
    Здравейте, предстои ми закупуване на климатик и бих искал да ви помоля за съвети. Търся Дайкин, Тошиба, Шарп или някаква друга японска марка. Разбира се осъзнавам, че made in japan е твърде голям лукс за да бъде искан, но поне повечето компоненти бих искал да са японски. Бюджетът е 1200-1300 лева, може би малко отгоре, но не много, стаята е спалня с големина на хол, тоест големичка - трябва да е мощен. Бих искал да има някакви пречистватели/йонизатори за въздух, подходящи за всекидневна/спално помещение. Моля да ми предложите модели.
    Колега, пропуснал си най важните неща за да имаш отговор на твоето питане. Размерите на стаята, има ли изолация, каква е дограмата, разположението на стаята, къща или блок, отоплява ли се около нея. Всичко това е важно за да се прецени каква машина би вършила работа в случая.
    Хайде със здраве, че сега ще се появи "Бабати"

18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от piron45

Хайде със здраве, че сега ще се появи "Бабати"
    "Бабати" приключи вече с препоръките Няма да ви тормозя повече с Sharp Има си истински професионалисти тук, хора които с това си изкарват хляба, така че оттук нататък аз само ще си чета форума колото да си "начешам крастата"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 16:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 17:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 11:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе