Страница 93 от 221 ПърваПърва ... 43839192939495103143 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,381 до 1,395 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Моля за съвет и ако може конкретни предложения

Искам да сложа климатик в стая 31 кв.м. (висока 255см) 80 куб.м.
    Стаята е санирана с 5см и външ. мазилка и изолирано отвътре с 6мм селитрон.
    не съм на 1 или последен етаж. Имам прозорци на едната стена само, с хубава дограма и
    всесезонни стъкла и външ щори. Апартамента не е студен. отдолу и отгоре съседите и те са санирани и отдолу са с климатик.

Искам климатик за да охлаждам освен тази стая и още една на 3 метра по тесен коридор.
    Но зимата климатика ще отоплява само тази стая 31 кв.м.

Не ми се дават МНОГО големи суми - нещо от рода на 1400-1500лв бих дал.Ако и за 1000-1100лв се намери нещо нелошо ... сум склонен.
    Искам да харчи колкото може по разумно.
    2-3 човека ми казаха да си взема конвенционален климатик - частите били в пъти по евтини и спестяването на тока уж било минимално а разликата 1000лв в цените с скъпите модели.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Предвид бюджета, правилно са те посъветвали. Особено щом комфорта и тишината не са ти сред приоритетите.
    И да е ясно, че в баш-зима само с такъв климатик няма да минеш.

4. Тук е от
    Jan 2010

тишината е важна и то доста - това ми е основната стая. Добре за 1500-1700лв не мога ли да взема нещо читаво?

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от ROBOTA
    тишината е важна и то доста - това ми е основната стая. Добре за 1500-1700лв не мога ли да взема нещо читаво?
    С много напъни и уговорки Toshiba, RAS-167SKV-E3. В твоя случай, правилният избор е японка втора употреба.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от ROBOTA
    Моля за съвет и ако може конкретни предложения
    http://www.**********************/klim...50va-820.html#

7. Тук е от
    Jun 2012

Здравейте, искам да помоля за малко помощ при избор на машина. Става въпрос за комбиниран хол+кухня, 24 кв. м. (60 куб.), апартамент тухла, 5см външна изолация, южно изложение, 8.1 квадрата прозорци PVC 2x, междинен етаж. Идеята е да охлажда, а ако го прави комфортно (или Топлофикация фалира ), може и да замени парното. Форумът много ми помогна да разуча ситуацията. Макар да ме влече да си взема 100V -- винаги съм се дразнил как тук плащаме по-скъпи цени за по-кофти продукти, -- в крайна сметка сигурно ще се примиря с нещо на нашия пазар, просто защото не съм много на чат с тази техника. Спрял съм се на два-три модела:

• General/Fujitsu Nocria AWHZ14LBC
    • Toshiba RAS-13SKVP2-E Super Daiseikai 6
    • евентуално и MHI SRK/SRC 35 ZJX-S

Не знам Nocria-та не идва ли малко множко за помещението, но съм много впечатлен от самопочистващата функция. Тя позволява ли наистина климатикът да не се пипа повече от 2-3 пъти годишно? Ако е така, почти съм взел решението; единствено, че много държа и на тихата работа, а чета че тя не е първенец в тази област. Ще съм наистина благодарен за всякакви съвети/споделен опит (от хора, които го имат ;-).

8.  

9. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

StanislavT за това помещение аз бих избрал Toshiba RAS-13SKVP2-E Super Daiseikai 6

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от StanislavT
    ...но съм много впечатлен от самопочистващата функция. Тя позволява ли наистина климатикът да не се пипа повече от 2-3 пъти годишно?
    Ако искаш климатика ти да е добре хигиенизиран си трябва и човешка намеса, не става само с робот
    От изброените, на който и да се спреш ще те топли и без "Топлофикация АД". Всичките са висок клас модели и нещата там вече опират до екстрите. От към екстри МХИ отстъпва на другите два модела. Има една тема, където е направено сравнение между МХИ и Тошиба, ако не си я прочел сега е момента, а за Нокриата има доста изписано в раздела на Фуджитсу.
    Труден избор ще е. Но аз бих се спрял на Нокриата, защото и трите модела са със сходна цена между 2360 и 2400лв. с монтажа, а при това положение от нея получаваш повече мощност, самопочистване на въздушните филтри и УВ лампа.
    Успех!

11. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

StanislavT,щом има и кухня,то ще се и готви,а комбинацията от плазма и йонизатор е перфектна в борбата и с миризмите,отколкото УВ лампата.Та за мен по добрият избор е дайсейкая.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Така и така ще харчих куп пари, можеш да помислиш и върху Toshiba RAS-13PKVP-E - Super Daiseikai 5

Само тези които го имат да ПОЯСНЯТ чисти ли си сам филтрите и събира ли прахта от тях или не???

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

И повечето дето го нямат дайсейкай 5, знаят,че нищо не чисти и не събира(изхвърля)-тези функции ги има японския му аналог PDR.Коментирано е доста пъти из форума.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2011

абсолютно вярно

16. Тук е от
    Jun 2012

Благодаря за коментарите. Точно този мисловен път към Daiseikai 5 със самопочистване ми мина, след като написах поста, и вече го виждам обсъден (и отхвърлен). Темата за Mишо vs. Тошо модела също беше много полезна, но в крайна сметка не ме насочи към избор. Ясно е, че и трите машини са подходящи, но ако може за още малко помощ да помоля, нека изброя аргументите, които ме дърпат в различни посоки:

• Nocria: самопочистване
    • Toshiba Daiseikai 6: плазмен филтър
    • MHI ZJX-S: незабележим -- не само като екстри , ами и като работа, което си е екстра

Въпросът сега е, кое дава най-голямо относително предимство спрямо другите.

• Самопочистването на Nocria как и доколко работи наистина? Ако просто смъква препоръката за посотоянна употреба от ~12 почиствания/год. на ~6 почиствания/год., то не бих казал, че е решаваща екстра. (Става въпрос за вашата препоръка, не тази на маркетинга на Фуджитсу; те го изкарват, че един път на година е достатъчно.)
    • Плазменият филтър от друга страна бива ли да бъде причина за избор на Тошибата; UV-лампата много по-зле ли е като решение?
    • И накрая MHI, след като без никакви екстри е любим модел на Mega -- баш човек, който ги инсталира и който ги има и двата модела с Тошото вкъщи, -- то си мисля, че може би наистина има голямо предимство в тишината и общото чувство за комфорт. Последното донякъде е субективно, естествено, но всъщност е най-важното за един климатик и рядко се основава на конкретни екстри/технически характеристики, достъпни за крайния потребител.

Йонизатор и допълнителна мощност, като че ли не са толкова важни за мен. Апартаментът е изключително топъл. А прочетох в един англоезичен форум, че йонизаторът сам по себе си не е много ефективна екстра, когато е въздушен, защото (а) хваща сравнително малко и (б) това, което хваща, пак си го праща навън (уж да падне и бъде почистено от земята). Затова си мисля по някое време просто да купя отделен воден филтър/йонизатор, тъй като май няма климатици с вграден такъв на нашия пазар (?).

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Избирай между Нокрията и дайскеай 6.Аз бих избрал дайсекай 6, поради плазма филтъра.

Или може би ако не е спешно ще изчакам дайсекай 6.5.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

По-скоро избора изглежда така:
    Зиморничави хора - Nocria
    Капризни хора - Toshiba Daiseikai
    Непретенциозни - MHI ZJX-S

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе