кога ще дойде 6.5
чакаме го
до колегата по-горе.
с нокрията ще бъдеш сигурен че колкото градуса зададеш в тези 24м2 ще ги направи в каквато и да е зима. самопочистването е весело но след първите два пъти забравяш че го има.
тошибата може би малко по- комфортно и икономично - но го нямам този модел и говоря само по това което съм чел.
за мицубишито нищо не знам
За Нокрията - достатъчно е да си почистваш кутията, в която се събира прахта 2 пъти годишно. Естетвено това зависи от местоположението - ако си на нисък етаж и има много текучество на коли, може замърсяването да е по-интензивно
Здравейте,
бихте ли ми дали съвет кой от следните климатици да избера:
1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 35 ZJ-S - http://www.**********************/klim...zj-s-1157.html
2. Daikin FTXS35J - http://www.**********************/klim...xs35j-802.html
Стаята за която ще се използва е почти 24 квадрата и основно за отопление. Има 5 камерна дограма но няма изолация. Стаята е с южно изложение и е сравнително топло през зимата.
Благодаря предварително,
Поздрави
Който и да избереш няма да сгрешиш.Моето лично предпочитание е към Дайкина.
От тези двата по добре дайкина по-висок максимум и по-висок КОП. Но виж този- доста по- висок максимум и номинал също http://www.**********************/klim...012-1428.html#
За тази квадратура аз бих търсил 14-ка или ако е 12-ка поне да е с по висок максимум. Тия и двете 12-ки не ми вдъхват много доверие. Обаче не е ясно, това къща ли е, апартамент ли е, в кой град е, с каква височина е помещението. Каква температура ще се поддържа зимата и т.н.Първоначално публикувано от mordeth
Казвам го от личен опит с Дайкина. Моя се справя добре, но в по малка квадратура. Не го виждам да се справи по същия начин в 24м2. Хевито е с по слаби данни, така че още по..
Тия м2 дето ги дават тирговците, в случая 20-30м2, трябва да се четат така:
На отопление макс. 20м2., на охлаждане макс. 30м2. Успех!
ooo разчистват дайкините , новия модел има ли цената някъде?
сещам се че го бях видял в ммц , бяха го позаоблили малко , но не ми казаха цена.
Засега от FTXS-K серията има 7-ца и 9-ка, като цените са 1500/1600 лв.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1339058063[/time]_________________________________________________
mordeth, бих те посъветвал да погледнеш следните 2 модела - Fujtisu Asyg 14 LE и Toshiba Ras 16 SKV2-E - като цена са около тези, които ти си харесал, но са с доста по-висока мощност и зимата ще ти топлят идеално.
@tony34al - Помещението е в апартамент с нормална височина - 2.60 в гр. Монтана.
@ivan1 - Преди малко бях в технополис и много ми хареса този модел на Panasonic, характеристиките му също са по-добри от MHI и Daikin, но Panasonic като марка заслужава ли си? Малко съм скептично настроен към тях.
Другият вариант е Fujitsu - 12LDC.
Поздрави
Ако намериш Fujitsu - 12LDC направо го отнасяй.Това е твоя климатик.
Здравейте,
Задачата ми е да отопля 29-30м2 помещение, с две външни стени, без изолация, с дограма, 2.60-2.70 таван.
Не ме интересуват екстри, търся ниска цена на климатика и икономичност.
След многото хвалби щях да скоча на нокрията, но разликата от близо 10кг във външното тяло с дайкина ме притеснява. Дайкина ме притеснява с проблема с размразяването и гадния он/офф режим (имам в къщи ftxg25). А Тошибата ме притеснява с ниската номинална мощност.
Освен трите кандидата в таблицата, се замислям и за по-евтините Fujitsu 14LEC, Daikin FTXN50k, Panasonic 15MKE, втора употреба или нови 100v машини - нямам претенции, само да работят зимата и да не харчат много.