Страница 104 от 221 ПърваПърва ... 5494102103104105106114154 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,546 до 1,560 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

От гледна точка на комфорта с инвертора ще е по-добре, защото работейки на малко натоварване няма да издухва ледено студен въздух. Тъй като този режим за машината климатик е по-лек може по-често да изключва при достигната температура, а това от гледна точка разлика в сметките за ток между обикновен и супер-, мега-, хипер- скъп инвертор няма да надхвърли 15-20%. Ако с обикновеният имаш сметка през лятото 25 лева с инвертора ще е 20 лева.

За домашно помещение 40m² трябва отдавана мощност на охлаждане към 5 kW или е необходим неинвертор 18-ка или инвертор 12-ка имащ подобна отдавана мощност.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да разбирам, че препоръчваш по-добре сравнително евтин инвертор 12-ка /примерно Панасоник/ вместо сплит 15-18-ка за същия бюджет?

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Не съм фен на сложните машини, към които спадат инверторите. Вероятно и обикновена 12-ка би охлаждала това помещение.

5. Тук е от
    Jun 2012

Моля за съвет - Panasonic TE12HKE или Sharp AY-XP12LSR/AE-X12LSR ?

6. Тук е от
    Jun 2012

Ще ми се обаче да обмисля една идеа, която ми дойде сега.
    Дали няма да е твърде налудничево ако сложа вътрешното си тяло под прозореца?? В смисъл, или трябва да го сложа да духа с/у мен, с/у леглото или над главата ми, но ще ми развали малко подредбата (което не е чак такъв проблем) или на стената с прозореца, но под него не над, няма място. Как да очаквам да работи, дали ще ми пречи, че климатика е ниско долу на около 40см. от земята? )

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Абе и аз исках така да направя, но завъртяно да духа нагоре, но тука спецовете ме светнаха, че няма как да стане защото ще тече.

ПП. Аз поръчах един PANASONIC CS/CU-RE15JKX-1 пък ще видим какво ще излезне от него.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Diplomat+
    Ще ми се обаче да обмисля една идеа, която ми дойде сега.
    Дали няма да е твърде налудничево ако сложа вътрешното си тяло под прозореца?? В смисъл, или трябва да го сложа да духа с/у мен, с/у леглото или над главата ми, но ще ми развали малко подредбата (което не е чак такъв проблем) или на стената с прозореца, но под него не над, няма място. Как да очаквам да работи, дали ще ми пречи, че климатика е ниско долу на около 40см. от земята? )
    Тук има творения от рода "защо трябва да е така, като може иначе": https://forum.setcombg.com/index.php...,29450.28.html

10. Тук е от
    Jun 2012

Здравейте,

Дойде и нашия ред за купуване на климатик. Съветите от познати са в общи линии - да е японски и да се гледа СОР (само не разбрах малко или голямо число да е). Ние искаме да е икономичен, бюджет 1500 с монтаж.
    Моля за помоща ви относно избора.
    Най-вероятно ще го позиционираме в хол, 25 кв.м, северно изложение, 1 външна стена, ПВЦ дограма, ЕПК, ет. 2. Ще го ползваме за охлаждане основно, но е вероятно да се пуска и пролет-есен, когато няма парно. В тази стая не стоим засега, но като се появи бебчо, мъжът ми ще прекарва голяма част там, сигурно Също си прави сметки да отваря понякога вратата, за да разхлажда и нататък.

Надявам се тази информация да е достатъчна, за да прецените към какво да се насочим.
    Благодаря предварително.

11. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

geni_66 аз ти предлагам Fujitsu 12LKC щом ще е предимно за охлаждане,не че на отопление няма да се справи де.Аз за проба онзи ден го пуснах /Fujitsu 12LKC/ и отворих вратата към съседното помещение с което обема стана 107м3 и ги охлаждаше перфектно при външна темп. 38 градуса.Настроен беше на 26 гр. и в помещението където беше той си беше точно толкова ,а в другото помещение имаше разлика +1 градус.Консумацията за 5 часа при този експеримент беше 1730w. средно по 360w на час.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Дипломат - технически няма никакъв проблем да се монтира така климатика и да си работи. Слагал съм няколко пъти така точно по същата причина като при теб. Недостатъка е че духа хладното долу по земята и е малко дискомфортно. Но пък зимата е перфектно
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340471062[/time]_________________________________________________

Гени66 - ако се доверяваш на съветите на познати,защо тогава питаш и тук?
    Казваш "японски " климатик ? Японска марка или японска сглобка? Защото от години между двете няма знак за равенство...

13. Тук е от
    Jun 2012

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Гени66 - ако се доверяваш на съветите на познати,защо тогава питаш и тук?
    Казваш "японски " климатик ? Японска марка или японска сглобка? Защото от години между двете няма знак за равенство...
    Ами досега никой от моите познати не ми е казал конкретен модел, затова реших, че тук мога да намеря отговор....
    Предполагам, че японска сглобка е по-добе, така че да.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340471793[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    geni_66 аз ти предлагам Fujitsu 12LKC щом ще е предимно за охлаждане,не че на отопление няма да се справи де.Аз за проба онзи ден го пуснах /Fujitsu 12LKC/ и отворих вратата към съседното помещение с което обема стана 107м3 и ги охлаждаше перфектно при външна темп. 38 градуса.Настроен беше на 26 гр. и в помещението където беше той си беше точно толкова ,а в другото помещение имаше разлика +1 градус.Консумацията за 5 часа при този експеримент беше 1730w. средно по 360w на час.
    Благодаря, ще очаквам и други предложения

14.  

15. Тук е от
    Mar 2008

След като вече съм готов с покупката (LG S09AT) да питам за монтаж -, дилемата е над спалнята , т.е. над главата (където ще е много по лесен и чист монтажа) или срещу спалнята , където пък ще ми се набива и на очи постоянно като гледам ТВ , и монтажа ще е малко по сложен , но все пак възможен.

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

По добре над спалнята/главите/отколкото срещу,но най-добре е встрани и по далече от спалнята.

17. Тук е от
    Mar 2008

Мси за отговора. Това са двата варианта само.

18. Тук е от
    Jun 2012

Здравейте,решихме и ние да си купим климатици с бюджет до 1200 лв. +/- 100 за брой .Ще ми трябват за три помещения ,две спални и хол.Съответно едната спалня е 15 кв.м. ,другата 10 кв.м. ,а хола е 25 кв.м ,височина до тавана 2,6 м за всички помещения. Изложението на апартамента е само юг ,вътрешен с изолация и ПВЦ дограма.Спрял съм се на следните модели климатици 2 бр. Дайкин FTX25JV ,1 бр. FTX35JV за хола.Другия вариант е 2 бр.RSA-09LKC за спалните ,1 бр. RSA-12LKC на Fuji Electric за хола и още един вариант пак с на Fuji Electric модели от предната година съответно 2бр. за спалните RSG-09LEC,1бр. за хола RSG-12LEC.Моля помогнете ми да избера кой от вариантите да избера.Благодаря предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе