Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 194

Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Re:Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    При нас топло, само -12 беше сутринта.Машините ми изобщо не усещат подобни температури.Нито се пънат, нито дефростват.ХИТАЧИ-то може и да е дефроствало вечерта, ама кой да го гледа, то е в кухнята.ТОШО и ДЖЕНЕРАЛА хич не съм ги виждал тези дни в студа да дефростват.То и какво да дефростват, ТОШО работи на 300-400 вата, не може да си изпълни условията за дефрост при тези ниски мощности.Щото при ТОШО таймер няма, само се следят условията.
    Сега разбирам колко е важна топлоизолацията Със сигурност ще направя! При поддържана температура 21.5 на 40 см от пода, на външна -10, Шаро ми гори двойно 840 Като на моменти качва и до 1000-1100 да речем Но все пак духа директно с/у коридор и стая 18 квадрата а вратите винаги са отворени. В коридора се усеща полъха от климатика. За 24 часа 18kW добре ли е Или грубо сметнато, ако така се задържат t до края на месеца, Шаро ще ми изхарчи 86 лева 18kW / 24 часа = 750W средно на час.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Хич не се замисляй за изолацията, ами я прави на пролет и то както се полага, не някаква имитация.В тоя студ консумацията не я мисли, гледай да ти е топло.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Да кажа и аз две добри думи, за Тошибата не съм се и съмнявал, че ще се справя при -20*С сутринта в 5 часа беше толкова, той тихо мъркаше и поддържаше 18*С, зададох му 23*С и за нула време ги достигна и компресора си намали оборотите. Имам и две Националчета Еолии, имах големи съмнения, че ще се предадат при -20*С, но не би, геройски се държаха и поддържаха 23*С, разбира се компресорите им фучаха вероятно на максимум и през час включваха някакви безсмислени дефрости от по 1 минута, но за машини купени преди 5~6 години за по 400 лева парчето съм повече от доволен.

5. Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    София

Баба ми.и като ти изгори двойно.какво ще се случи-40лв за месец при условие.че това са луди температури.няма да ги бъде повече от 5 дни-колко ще спестиш от изолация.само да спомена.че къщата ми е 160м2 площ за изолация-както казва Касар-ще се избие следващите 40 години или имаш друга идея-ще ми е интересно да чуя

6. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от gligi
    Баба ми.и като ти изгори двойно.какво ще се случи-40лв за месец при условие.че това са луди температури.няма да ги бъде повече от 5 дни-колко ще спестиш от изолация.само да спомена.че къщата ми е 160м2 площ за изолация-както казва Касар-ще се избие следващите 40 години или имаш друга идея-ще ми е интересно да чуя
    То при мен не е толкова фатално Аз съм в панелка, не в къща, а и мисля да изолирам само северната страна за около 1000 лева не вярвам да е повече. Южната страна на жилището е перфектна! Ще си я оставя без изолация. 1000 лева за 5-6 години се надявам да ги избия като така ще се отърва и от конденза в кухнята която не отоплявам и пак е северна. а не мисля да слагам там още 1 климатик защото съм с остъклена тераса с алуминиева дограма и стената е толкова тънка че да сложа там климатик и да отоплявам ще е грехота:P Все 1 да топля атмосферата... Предпочитам да сложа изоляция на цялата северна страна на жилището и да си продължа да НЕ си отоплявам кухнята. Там сега в най големия студ макс падна до 12 градуса ако съм с топлоизолация поне 2-3 сигурно ще скокне температурата тоест ако е по топло и го докарам до 19 без отопление е чук! Аз там почти не стоя. За какво да слагам климатик там. Имам си един радиатор там но и той се пуска сумарно 5 дни в месеца... Като има топлоизолация дори само от тръбите на топлофикацията ще се топли помещението щото няма да ми бяга топлината.

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

При мен 28-цата на Авто вентилатор не се справя с поддържането на 24оС и затова го държа на 2-ра или 3-та понякога и на 4-та степен, но когато си лягам го оставям на Авто. Обаче 22-ката при зададени 22оС на Авто вентилатор си пъпли като 83 годишна бабичка с бастун (очаквайте след няколко дена консумацията му за около месец, само ще кажа, че е феноменална - засега) все едно е пролет или есен. За дефрости не се сещат изобщо. Тука през последните 3-4 дена температурите паднаха до -21/-22оС.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    София

А нещо по моя въпрос за изолацията-идея нещо?

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Всеки си преценява. Edi1 е сложил изолация на къщата и е доволен. Не всичко е пари, не го гледай само като инвестиция, а и като комфорт. Лятото също ще ти е по-хладно и няма да има нужда да пускаш климите на студено. Аз също сложих топлоизолация на вилата но не живея там и не знам как е - 5 см стиропор сложих. Пак толкова беше и при мен към - 170 квадрата. Става въпрос за къща на около 30 години която сега и вила но искам да става и за живеене след време. Аз съм доволен защото така се запазва и фасадата и се удължава животът на постройката. Също така при мен тотално се промени и обликът на къщата - от ретро стана по-съвременна. Парите не знам дали ще ми се избият скоро, но файда има определено. През 2-3 седмици ходя на вилата да припалвам камината и температурите винаги са положителни вътре дори и сега в студа - вътре си е +3 дори +5 градуса. Тоест държи топлото дори и 5 стиропор да е и при положение че само веднъж на 2-3 седмици паля камината - с горивна камера с въздуховоди. За сравнение преди топлоизолацията вътре леген с вода си стоеше замразен цяла зима...

11. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от gligi
    А нещо по моя въпрос за изолацията-идея нещо?
    Ако имаш възможност прави изолация разликата е осезаема. Апартамента ми панелка около 55 квадрата изолация но разликата е голяма. Преди дори не можеше да се стопли зимата с ел.печки та се налагаше на дърва. По груби сметки мисля, че се е избила изолацията за около 4-5 години. При къща предполагам ефекта ще е по-голям въпреки , че и вложението ще е по-голямо но със сигурност ако живеете там си заслужава...

12. Тук е от
    Aug 2010

За къща задължително влагай повече пари като изолация, защото после се връща двойно

13. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от boy
    Не могат да се сравняват като способност да топлят 5 или 6 серия Тошиба с подова 25-ца на Дайкин.Дайкинът се огъва според мен много повече при ниски температури.За икономичност пак няма място за сравнение.Единствено везните накланят към Дайкина (мое мнение) ако много искаш подов (наи евтиния на пазара) или държиш на ниския шум характерен за модела.Понеже говорим и за мощности-при мен Дайкина от подписа ми в 14кв. стая, все пак панел ,почти без изолация но с добра дограма без да е спиран скоро - зададени 20=поддържа ги при -12 точно.Усещането,че се огъва се подсилва и от безмислени дефрости Най- често до-6 -7 град.По надолу ги разрежда но не много.Трудно догонва после и не го прави с голямо усърдие.Е точно тук е голямата разликав с Тошиба.Казвам го напълно убеден щото ползвам и най-слабия модел на марката (пак справка с подписа ми) и по това си качество е 1 към 1 с Дайсейкая.То затуй ще въведат и евро АПФ.
    Цитат Първоначално публикувано от TODORIN777
    И при мене е аналогично като предният пост.Само дограма без изолация. В момента температурата е -21 градуса ,даикина от подписа зададени 23 на дистанционното при тази темпрература дефроства на 30 мин.Сега му зададох 21 градуса и е аналогично на 30мин. дефроства. А Тошиба 6 зададени 21 градуса консумира 710W и в помещението усещането е доста приятно.
    Ето http://news.plovdiv24.bg/325185.html
    След като направят дефрост ги изключете след 5 минути работа. След още 5 минути пак ги включете. Би трябвало да се оправи дефрост цикъла.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Обаче 22-ката при зададени 22оС на Авто вентилатор си пъпли като 83 годишна бабичка с бастун (очаквайте след няколко дена консумацията му за около месец, само ще кажа, че е феноменална
    Я ми я прати gnf малката PDR-ка да се поразработи при мен-поне знаеш,че всичко си съвпада(и разстоянието м/у стойките все е 60см. на тошибите),но да не си тръгне на стоп после сама...към вас от развъртането.
    бастуна ще и го върна по ''Еконт''-а после.

16. Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    София

Колега'ivodivo,апартамента ми в Сф-100м2.изолацията ми излезе 1100лв преди 6 години.по мойте сметки се изби вече.но къщата ми е голям проблем-топля 31м2.а самата е 90м2.в момента е на камина без водна риза-8м3 дърва за цялата зима-температура 23с

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

При нас вече взе да се нормализира климата щом в момента е -0.5гр.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 54
    Последно: 01-02-12, 19:07
  2. Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ
    От justify във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 286
    Последно: 25-02-10, 21:23
  3. Midea MSG-12AR - измръзнахме от студ
    От actorman във форум Климатици Midea
    Отговори: 6
    Последно: 04-11-09, 03:13
  4. Часът на Земята!
    От Profita във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-03-09, 23:12
  5. Отговори: 118
    Последно: 14-01-08, 15:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе