Стискам ти палци настройките от подменютата да не са като на моята Тошиба. Виж какво пише за тях:
"Дори когато натиснете бутона за ресет или при подмяната на батериите на ДУ ще се помни това, което сте задали. Когато искате да се върнете към първоначалните фабрични настройки, моля консултирайте се със специалист."
Какъв е проблема да му дадеш ресет. Едвали японеца е направил някакви настройки които ще са от полза за твоето помещение ...
Първото нещо което направих е да сложа нови батерии и да дам ресет на национала. В сервизното меню има и настройка за това колко чувствителен да е датчика за замърсяване , всъщност са две позициии груба и финна. Не съм ги пробвал щото моя до сега не е пускал сам прахосмукачката. Аз си я пускам по някое време преди лягане ръчно да не ме изненада. Не че ще го усетя никак не е шумна. Бих сравнил шума с вентилатор на стар лаптоп
Успях да му настроя таимера за самопочистване...даже и сработи в точния час...надявам се да си се чисти в този час,защото таимера остана като надпис на ДУ
Здравейте, на родителите ми са поставени два климатика Daikin atn22fse1-w, за спалня и кухня. Откъде мога да намеря превод на дистанционното, защото са изхвърлили превода от монтажника.
За моя фуджак и национала сработи. Само хоризонталните жалузи НЕ може да се управляват но те не се пипат много. Ето другите марки които потдържа.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Пишеш К-390EW в алиекспрес и излизат всички оферти. Ако имаш регистрация има купони за отстъпка.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Здравейте,
Попрочетох доста за климатиците, но има хиляди модели и все още не ми е ясно какво точно да търся. За да ми стане ясно ще трябва да чета още поне 2 седмици, а толкова време нямам.
Става въпрос за офис във Варна около 35 квадрата по спомен, като главното помещение, където има климатик, е към 20. В момента там има Панасоник CS-A123KE, който вече си заминава. Погледнах цените на новите "дванадесетки", започват от 1000 лева. Гледах само Мицубиши електрик, Мицубиши хеви, Дайкин, Панасоник, като че ли залитам към Мицубиши хеви.
Обмислям и втора употреба заради евентуално по-надеждна машина, защото знам какви боклуци се изливат по света след 2000 година. (И факта, че Дайкин се произвежда в Турция ???) Следващата седмица ще ходя по магазините на лов за климатик и най-важното читави хора отсреща. Можете ли да ме ориентирате към даден модел, марка, година? Или какво да гледам в един такъв климатик? Виждам, че от японските препоръчвате и Саньо, Тошиба, Хитачи, Фуджицу. Ориентирайки се по цената на новите, за втора употреба търся нещо подобно, да кажем до +/- 1300 с монтаж. И ако имате някакви впечатления от майстори и обслужване на варненските фирми, ще съм благодарен.
Здравейте.
Преди година и половина се интересувах от покупка на климатик втора употреба тук в този форум.
За 35 квадратни метра хол + дневна във Варна ми беше препоръчан климатик.
В оригиналната японска спецификация на климатика се препоръчват квадратури за 2 вида строителство - жилищна кооперация или постройка от дърво (казано най-кратко).
Аз живея в блок. Препоръчителната квадратура на стаята, която се посочва в ръководството е 19 квадратни метра за отопление и 25 квадратни метра за охлаждане.
В резултат, климатикът, който ми беше препоръчан и продаден, не функционира качествено дори и лятно време на охлаждане. Да не говорим за други проблеми, които имаше.
На препоръчващите и продаващите беше обяснено в подробности какво е помещението и за какви цели ще се използва машината.
В голям процент от случаите, ако изразите мнение / проблем тук, ще ви кажат, че проблемът е в устройството зад дистанционното управление.
Не отричам, че в една голяма част от случаите, това е истина.
Пиша, за да ориентирам четящите какви специалисти има тук (не желая отговор от тези, които се саморазпознаят).
Четете сами и търсете подробна информация при покупката на какъвто и да е климатик, не става дума само за 2ра употреба.
Бях подведен и това ми направи мнението за климатиците втора употреба много отрицателно, без да има реална нужда от това.
Повече не бих се посъветвал за покупката на какъвто и да е. Правя си research-a сам. Този пост не е целенасочен.
Този пост е редактиран от Celeronix; 30-11-18 в 15:22.